Αξιολόγηση Θέματος:
  • 6 Ψήφοι - 3 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Real.gr] Το δημόσιο ανοίγει και απόγευμα
#1
Ανοιχτές, δύο απογεύματα την εβδομάδα, θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες από το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών, οι πολεοδομίες, οι εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία και μια σειρά δημοσίων υπηρεσιών θα λειτουργούν μέχρι τις 8 το απόγευμα ενώ οι υπάλληλοι που θα εργάζονται περισσότερες ώρες θα έχουν μειωμένο ωράριο την Παρασκευή.

Οι αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας θα γίνουν παράλληλα με την εφαρμογή της 40ωρης εργασίας στο δημόσιο, κάτι που έχει προαναγγείλει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Πρόκειται για την επαναφορά της 40ωρης εβδομαδιαίας εργασίας, που θα αντικαταστήσει τις 37,5 ώρες που ισχύουν σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση το νέο ωράριο θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόσληψη 45.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα δικαιολογηθούν λόγω της εφαρμογής της εβδομαδιαίας 40ωρης εργασίας και της λειτουργίας των υπηρεσιών τις απογευματινές ώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούν κάθε Δευτέρα και Τετάρτη το απόγευμα, ενώ το νομοσχέδιο θα έχει οριστικοποιηθεί τον Μάιο.

Με την εφαρμογή της 40ωρης απασχόλησης θα αυξηθεί η αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων που θα εργάζονται επιπλέον μισή ώρα την ημέρα – σε σχέση με σήμερα.

Σημειώνεται ότι το μέτρο της απογευματινής λειτουργίας των υπηρεσιών ισχύει σήμερα σε Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβενία. Οι δημόσιες υπηρεσίες είναι ανοιχτές ένα απόγευμα την εβδομάδα, συνήθως Πέμπτη ή Τετάρτη.

Επίσης σε δέκα χώρες και συγκεκριμένα σε Βουλγαρία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σουηδία, Φινλανδία και κάποιες υπηρεσίες στην Εσθονία και το Λουξεμβούργο οι υπηρεσίες λειτουργούν μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι σε Αυστρία, Γερμανία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Σλοβενία και Τσεχία οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν δύο απογεύματα την εβδομάδα.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)