Αξιολόγηση Θέματος:
  • 3 Ψήφοι - 2.67 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[News247.gr] "Καμπάνες" σε ανυπότακτους και λιποτάκτες
#1
Κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Άμυνας και Οικονομικών φέρνει τους ανυπότακτους και τους λιποτάκτες στην πόρτα της εφορίας. Έρχονται αλλαγές και για τους αντιρρησίες συνείδησης.

Βαριά πρόστιμα περιμένουν ανυπότακτους και λιποτάκτες η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, και Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που επιφέρει και αλλαγές για τους αντιρρησίες συνείδησης.

Οι ανυπότακτοι, σύμφωνα με την απόφαση, καλούνται να καταβάλλουν πρόστιμο 6.000 ευρώ, οι έφεδροι ανυπότακτοι, όσοι δηλαδή κληθούν σε άσκηση και δεν μεταβούν, 1.000 ευρώ, ενώ οι λιποτάκτες 1.000 ευρώ για κάθε μήνα λιποταξίας έως το ποσό των 6.000 ευρώ.
Βάσει άλλης απόφασης ορίζεται πρόστιμο της τάξεως των 90 ευρώ για εφέδρους που δεν τηρούν ελάσσονες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Εκτός αυτών, οι αντιρρησίες συνείδησης που κάνουν εναλλακτική θητεία και έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους, θα πρέπει να καταβάλουν 810 ευρώ για κάθε μήνα προκειμένου να εξαγοράσουν το υπόλοιπο του χρόνου τους.

Εάν έχουν εκπληρώσει τρεις μήνες εναλλακτικής θητείας, μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της υπηρεσίας ως εξής:

1) Όσοι εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία, οποτεδήποτε μετά τη συμπλήρωση δύο μηνών και 15 ημερών χρόνου υπηρεσίας.

2) Όσοι έχουν απολυθεί προσωρινά και έχουν εκπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο εναλλακτικής υπηρεσίας, οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια της νόμιμης παραμονής εκτός του φορέα.

Τυχόν πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις εξαγοράζονται εφάπαξ πριν ή ταυτόχρονα με την καταβολή της πρώτης δόσης -εάν πρόκειται για τμηματική εξαγορά του υπόλοιπου χρόνου- ή με την καταβολή ολόκληρου του ποσού, εάν πρόκειται για εφάπαξ εξαγορά.

Όσοι θα απολύονται οριστικά, μετά την εκπλήρωση εναλλακτικής θητείας πέντε μηνών, εξαγοράζουν εφάπαξ το υπόλοιπο της εναλλακτικής υπηρεσίες που απομένει. Αυτοί που επιθυμούν τμηματική καταβολή του ποσού, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο με την οποία καθορίζουν τον επιθυμητό αριθμό δόσεων.

Εν συνεχεία, τα στρατολογικά γραφεία προσδιορίζουν τη διάρκεια του εξαγοράσιμου υπολοίπου και το ποσό που αναλογεί για την εξαγορά, αλλά και τον αριθμό των δόσεων και την προθεσμία καταβολής τους.
Για όσους θα ήταν υπόχρεοι πλήρους θητείας, εάν υπηρετούσαν ενόπλως,

η τμηματική καταβολή ορίζεται σε τέσσερις δόσεις, ενώ για τους μειωμένης θητείας στρατεύσιμους, οι δόσεις θα είναι τρεις (υπόχρεοι υπηρεσίας εννέα μηνών) ή δύο (υπόχρεοι υπηρεσίας έξι μηνών).

''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#2
Τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια, η θητεία έχει πάρει τη μορφή ενός ευχάριστου διαλείμματος/διακοπών. Σε γενικές γραμμές, περνάς ευχάριστα, βλέπεις νέες περιοχές, γνωρίζεις κόσμο και ειδικά μετά από σπουδές είναι ότι πρέπει για να ξελαμπικάρεις γενικώς.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)