Αξιολόγηση Θέματος:
  • 10 Ψήφοι - 2.8 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NeosTypos] «Βουλιάζει» το Πήλιο λόγω καθιζήσεων
#1
Κάθε σύνδεση με Ζαγορά, Πουρί και Χορευτό διέκοψε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ- Επικίνδυνη η διέλευση επισημαίνει * Παρεμβάσεις από την Περιφέρεια * SoS για γενναίες παρεμβάσεις από τον δήμαρχο Ζαγοράς - Μουρεσίου

Συνεχιζόμενες καθιζήσεις του οδοστρώματος σε πολλά σημεία του οδικού κυκλώματος Πηλίου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, σχετικά με την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Οι «πληγές» σε αρκετά σημεία και ιδιαίτερα σε δυο σημεία πριν το δημοτικό διαμέρισμα Ζαγοράς, οδήγησαν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ στην απόφαση να διακόψει κάθε συγκοινωνιακή σύνδεση με Ζαγορά, Πουρί και Χορευτό.

Η κατάσταση του οδικού δικτύου εξαιτίας των καθιζήσεων καθιστούν άκρως επικίνδυνη τη διέλευση οποιουδήποτε οχήματος και κυρίως των μεγάλων οχημάτων όπως τα λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν επιβάτες και παιδιά στα σχολεία της Ζαγοράς, ήταν η επισήμανση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ χθες, προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το δήμο Ζαγοράς και την Αστυνομική Διεύθυνση. Επανέναρξη της συγκοινωνίας θα γίνει μόνο όταν θα δοθούν έγγραφες διαβεβαιώσεις για τη βατότητα του δρόμου. Χθες το λεωφορείο με προορισμό της Ζαγορά σταμάτησε το δρομολόγιο στη μέση και μπροστά στη θέα της κατάρρευσης μιας ολόκληρης λωρίδας κυκλοφορίας. Στο λεωφορείο επέβαιναν και μαθητές από τη Μακρυράχη που φοιτούν στο Γυμνάσιο της Ζαγοράς.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει ξεκινήσει από την περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας παρέμβαση, για την προσωρινή αποκατάσταση του οδοστρώματος, ενώ ο δήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου είχε επικοινωνία με τον υφυπουργό Γιαν. Μαγκριώτη σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί γενναία χρηματοδότηση για μεγάλης έκτασης παρεμβάσεις.

Επίσκεψη Απ. Παπατόλια
Τα επικίνδυνα σημεία του οδικού κυκλώματος Πηλίου στα οποία σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές από τα τελευταία καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να προκληθεί καθίζηση του οδοστρώματος, υποχώρηση και διάβρωση -σε πολλά σημεία- των εδαφών, ευρείας έκτασης κατολισθήσεις, και καταστροφές τοιχίων αντιστήριξης, επισκέφτηκε χθες κλιμάκιο της «Θεσσαλών Δύναμη» με επικεφαλής τον Απ. Παπατόλια.

Τόσο ο Απ. Παπατόλιας όσο και ο δήμαρχος Ζαγοράς -Μουρεσίου Γ. Αντώνογλου-Κασσαβέτης, χαρακτήρισαν την κατάσταση ως τραγική καθώς μέσα σε λίγες ημέρες έχουν πολλαπλασιαστεί τα σημεία των καθιζήσεων και της υποχώρησης του οδοστρώματος.

Ο βαθμός επικινδυνότητας στο κύκλωμα του Πηλίου πλέον έχει χτυπήσει «κόκκινο» αφού, πέραν της κατεστραμμένης δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας εντοπίζονται τουλάχιστον δέκα σημεία στο οδικό κύκλωμα από το Ξουρίχτι μέχρι τη Ζαγορά -με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή του Κισσού και στην είσοδο της Ζαγοράς μεταξύ Καραβώματος και στροφής του Συνεταιρισμού-, όπου η διέλευση εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τα οχήματα και τους περαστικούς, επισημάνθηκε.

«Η τελευταία νεροποντή, έφερε στο φως την ανεπάρκεια των αποσπασματικών και εμβαλωματικών λύσεων του παρελθόντος, καθώς και την επιτακτική ανάγκη να επικαιροποιηθούν οι παλιές μελέτες του ΙΓΜΕ που εκπονήθηκαν από τη νομαρχία Μαγνησίας και το δήμο Μουρεσίου ώστε να πάρουν την τελική μορφή μελετών εφαρμογής για να εξασφαλιστεί, στη συνέχεια, η ένταξή τους σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα είτε της Περιφέρειας είτε του υπουργείου Υποδομών», είπε ο Απ. Παπατόλιας και πρόσθεσε «όταν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των διερχόμενων κατοίκων, επισκεπτών επαγγελματιών και μαθητών, τότε οι παρεμβάσεις δεν κρίνονται απλώς επιβεβλημένες αλλά πρέπει να εξασφαλιστεί -πάση θυσία- η χρηματοδότησή τους, έστω και σε βάρος άλλων ήδη αποφασισμένων έργων και δράσεων».

Ανακοίνωσε δε πως θα προτείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη δέσμευση πόρων από το ΠΕΠ για την υλοποίηση αυτών των μελετών εφαρμογής, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι «το ποσό των περίπου 200.000,00 ευρώ που θα διαθέσει η Περιφέρεια, δεν επαρκεί ούτε καν για την αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών αποκατάστασης».
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [ΕΡΤ] Πήλιο: Μικρότερα λεωφορεία λόγω μείωσης της κίνησης Konstantinos MercedesBenz 0 1.629 09-01-2012, 10:05 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)