Αξιολόγηση Θέματος:
  • 8 Ψήφοι - 3.5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Newsbomb] Καμία ανησυχία των επιστημόνων για τον σεισμό
#1
Η επιστημονική κοινότητα εμφανίζεται καθησυχαστική αναφορικά με τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που αναστάτωσε χθες τη νότα Κρήτη, αν και πρόκειται για την ισχυρότερη δόνηση των τελευταίων τριών ετών στη χώρα μας.

Ο ισχυρός σεισμός που έγινε αισθητός μέχρι και τη Μάλτα, είναι ενδιάμεσου βάθους χωρίς να έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τσουνάμι ή άλλα ρήγματα. Μάλιστα, οι ειδικοί αρνούνται ότι ο σεισμός είναι συνέπεια του ισχυρότατου σεισμού που σημειώθηκε στην Ιαπωνία και έπληξε με σφοδρό τρόπο τη χώρα.

Όπως επιβεβαίωσε και ο καθηγητής Γεωολογίας, κ. Ευθύμιος Λέκκας, η σεισμική ακολουθία, εξελίσσεται ομαλά, ενώ δεν υπάρχει φόβος για δημιουργία παλιρροϊκού κύματος, καθώς όπως υποστηρίζει τέτοιοι είδους σεισμοί δεν προκαλούν τσουνάμι.

Ωστόσο, ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του καθηγητή Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Άκη Τσελέντη, ο οποίος με αφορμή τον σεισμό στην Κρήτη, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι οι σεισμολόγοι έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους σε μία άλλη περιοχή της Ελλάδας.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsBomb] Δώδεκα χρόνια από το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου Konstantinos MercedesBenz 2 3.806 08-09-2011, 04:08 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Giannis

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)