Αξιολόγηση Θέματος:
  • 5 Ψήφοι - 3 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[imerazante.gr] Στοπ στις μεταφορές των μαθητών
#1
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε, χθες το το πρωί (29/3/2011) στην Αθήνα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των ΚΤΕΛ, προκειμένου να πάρει απόφαση, αναφορικά με το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

Οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων, λοιπόν, αποφάσισαν να σταματήσουν άμεσα τα σχολικά δρομολόγια και σήμερα αναμένεται να στείλουν επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών, με την οποία θα καθιστούν υπεύθυνη την Κυβέρνηση για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι μαθητές!

Παίρνοντας τα πράγματα απ΄ την αρχή, να αναφερθεί ότι την προηγούμενη Πέμπτη, ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Σαχινίδης, έστειλε επιστολή με την οποία επισημαίνει πως για να πληρώσει το κράτος άμεσα τις οφειλές του προς τα ΚΤΕΛ για το έργο των σχολικών δρομολογίων, θα πρέπει να μειωθεί κατά 35% το διεκδικούμενο ποσό.

Δηλαδή, ο κ. Σαχινίδης θέλει να μειωθούν οι οικονομικές απαιτήσεις των ΚΤΕΛ, παρά το γεγονός πως έχει υπογραφεί σύμβαση ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία προβλέπει συγκεκριμένα ποσά!

Ερευνώντας το θέμα, διαπιστώσαμε ότι το ΚΤΕΛ Ζακύνθου έχει να πληρωθεί από τον Απρίλιο του 2010, ενώ το συνολικό ποσό που οφείλεται μέχρι τις 31/12/2010 ανέρχεται στις 900.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των χρεών που υπάρχουν προς τα τουριστικά λεωφορεία, τα οποία εκτελούν τα δρομολόγια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης).

Αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός πως το ΚΤΕΛ δεν έχει πάρει χρήματα ούτε και τους πρώτους τρεις μήνες του 2011, τότε αντιλαμβάνεται πως το συνολικό χρέος ξεπερνά κατά πολύ το 1 εκ. ευρώ.
Το κράτος, πάντως, μέχρι αυτή τη στιγμή χρωστά 66 εκ. ευρώ στα ΚΤΕΛ όλης της Ελλάδας και, ως εκ τούτου, η χθεσινή απόφαση ήταν αναμενόμενη.

Η έκπτωση του 35% θεωρήθηκε υπέρογκη από τη συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών, οι οποίοι έρχονται πλέον σε ρήξη με την Κυβέρνηση, διότι θεωρούν ότι είναι άδικο να “σπάσει” η σύμβαση που έχει υπογραφεί.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως οι μαθητές θα υποστούν ταλαιπωρία, επειδή η Κυβέρνηση θέτει… “εκβιαστικά” διλήμματα και τελεσίγραφα στα ΚΤΕΛ, λέγοντας πως αν θέλετε να πληρωθείτε, δώστε μείωση 35% για τα δρομολόγια που έχουν ήδη εκτελεστεί.

Τις επόμενες ώρες, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΤΕΛ, Ηλίας Μαλλιάς, θα προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά με το θέμα, ενώ η απόφαση θα γνωστοποιηθεί σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα, όπως είναι για παράδειγμα η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [GoodNet.gr] Τέλος βάζουν στις μεταφορές μαθητών τα ΚΤΕΛ GeorgIrisbus 0 2.316 20-07-2012, 11:21 AM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Newsbomb.gr] «Στοπ» σε δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών στο Ηράκλειο GeorgIrisbus 0 2.166 25-11-2011, 08:40 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [NewPost.gr] Σάμος: Ξεκινούν οι δωρεάν μεταφορές μαθητών με το ΚΤΕΛ Konstantinos MercedesBenz 0 1.992 24-05-2011, 11:08 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [TrikalaNews.gr] «Κόβει» ο Δήμος Τρικκαίων τις «μεταφορές πολυτελείας» των μαθητών Konstantinos MercedesBenz 0 2.260 14-05-2011, 08:33 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [NewsIt.gr] Στερεά Ελλάδα: Σταματούν οριστικά οι μεταφορές των μαθητών μετά το Πάσχα! Konstantinos MercedesBenz 2 4.324 23-04-2011, 12:59 PM
Τελευταία Δημοσίευση: nikost

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)