Αξιολόγηση Θέματος:
  • 9 Ψήφοι - 3 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Euro2day] Ταξί: Έρχεται οργάνωση του κλάδου σε εταιρείες
#1
της Μάρως Τσαντήλα

Η οργάνωση του κλάδου των ταξί είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το επόμενο διάστημα καθώς στο σχέδια του υπουργείου είναι η προώθηση βελτιωτικών ρυθμίσεων για τα Επιβατικά Δημόσιας Χρήσης (ταξί).

Το αρμόδιο υπουργείο όχι μόνο συλλέγει τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά παράλληλα στις προθέσεις του είναι η αναβάθμιση του κλάδου και γι αυτό έχει αναθέσει και σε συμβουλευτική εταιρεία την εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο το "Σχέδιο προσδιορισμού προϋποθέσεων βελτίωσης των επιβατικών μεταφορών που εκτελούν τα ταξί της χώρας και αξιοποίηση ευρωπαϊκής εμπειρίας".

Προτεραιότητα αναμένεται ότι θα αποτελέσει ο εκσυγχρονισμός του κανονισμού λειτουργίας των ταξί, ώστε να μπορούν να δημιουργηθούν σύγχρονες εταιρείες με στόχο τη βελτίωση και την αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς ενώ δεν αναμένεται να τεθούν σε ισχύ πριν από το τέλος του έτους.

Ποιες αλλαγές εξετάζονται

Μεταξύ των αλλαγών που μελετώνται είναι:

• Η χορήγηση αδειών για ταξί 5 έως 9 θέσεων, μίνι βαν και λιμουζίνες, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Προϋπόθεση γι’ αυτό θα είναι η σύσταση εταιρειών, ενώ η λειτουργία τους θα γίνεται με ραντεβού ή τηλεφωνικές κλήσεις και η κυκλοφορία τους χωρίς ταξίμετρο αλλά με τιμοκατάλογο.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Το Βήμα] Ο Ι. Ραγκούσης προχωρά στο άμεσο «άνοιγμα» του κλάδου των ταξί Cmaniac 0 1.641 05-07-2011, 12:36 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac
  [Ισοτιμία] Μετά τα φορτηγά έρχεται η ώρα των ταξί Cmaniac 5 6.749 16-10-2010, 09:54 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)