Αξιολόγηση Θέματος:
  • 10 Ψήφοι - 2 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Newsbomb] Ετοιμάστε τα ποδήλατα! Νέος ποδηλατόδρομος στην Ξάνθη
#1
Στην περιοχή του γηπέδου του ΑΟΞ πρόκειται να κατασκευαστεί, ένας νέος ποδηλατόδρομος, διπλής κατεύθυνσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστική Αναγέννηση» του Δήμου Ξάνθης.

Το έργο προβλέπει την οριοθέτηση λωρίδας που θα βρίσκεται στην ευθεία των πλατάνων της οδού, όπου θα τοποθετηθεί ειδικός φωτισμός, παραπλεύρως θα υπάρχει διπλή λωρίδα ποδηλατοδρόμου δύο κατευθύνσεων και πεζοδρόμιο πλάτους 2 μέτρων.

Το κόστος του έργου είναι σχετικά υψηλό - προ έκπτωσης- ενώ για την ώρα ο ποδηλατόδρομος αυτός δεν έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με κάποιο άλλο δίκτυο ποδηλατόδρομου, όπως αυτός των Κιμμερίων.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης καταρτίστηκαν οι όροι του διαγωνισμού του έργου και συγκροτήθηκε η ομάδα εργασίας. Τη σχετική μελέτη, ύψους 450.000 ευρώ, εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#2
Τα €450000 (όσο ποσοστό έκπτωσης και να δώσει ο κατασκευαστής) είναι ΠΑΡΑ πολλά για -σκάρτα- 300 μέτρα διπλού ποδηλατόδρομου. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν μπορεί να ενωθεί άμεσα, λόγω χωροταξίας, με τον υπάρχοντα ποδηλατόδρομο μπροστά από την Πολυτεχνειούπολη.
Κατά τη γνώμη μου, το πάρκο μπροστά από το γήπεδο με πολύ λιγότερα χρήματα μπορεί να διαμορφωθεί σε κάτι πολύ καλύτερο, από πάρκινγκ που είναι σήμερα…
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Newsbomb.gr] Κινδυνεύει η μεταφορά των μαθητών με ταξί στην Ξάνθη GeorgIrisbus 0 1.504 23-11-2011, 06:55 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)