Αξιολόγηση Θέματος:
  • 6 Ψήφοι - 3 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Euro2Day] Ωρες αγωνίας στη Φουκουσίμα
#1
Προς την κατεύθυνση της εγκατάστασης συστημάτων ηλεκτροδότησης για την ψύξη των αντιδραστήρων εντείνουν τις προσπάθειές τους τα συνεργεία στη Φουκουσίμα καθώς η Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη πυρηνική κρίση στη μεταπολεμική ιστορία της.

Ωστόσ οι ιαπωνικές αρχές δεν αποκλείουν να θάψουν τον σταθμό πυρηνικής ενέργειας Φουκουσίμα σε άμμο και τσιμέντο.

Η Ιαπωνία αναβάθμισε χθες το επίπεδο συναγερμού στο 5 (από 4) στην κλίμακα διεθνούς πυρηνικής κρίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της International Atomic Energy Agency, της διεθνούς υπηρεσίας ατομικής ενέργειας που λειτουργεί υπό την ομπρέλα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν δήλωσε ότι η κατάσταση στην Φουκουσίμα είναι «πολύ σοβαρή», ενώ ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ τόνισε ότι η Ιαπωνία δίνει "μάχη με το χρόνο", όσονα αφορά την κρίσιμη προσπάθεια αποθέρμανσης των αντιδραστήρων.

Οι μηχανικοί του σταθμού, εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την κρίση, αν αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων, που βρίσκονται σε ακτίνα 80 μιλίων από το θαλάσσιο επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού που χτύπησε την χώρα την περασμένη Παρασκευή.

Με την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, οι μηχανικοί θα θέσουν σε λειτουργία τις αντλίες νερού με τις οποίες θα αποθερμάνουν τους αντιδραστήρες και θα περιορίσουν την διαρροή ραδιενέργειας. Το θάψιμο των αντιδραστήρων κάτω από άμμο ή τσιμέντο θα είναι η έσχατη λύση, σύμφωνα με δηλώσεις στο Reuters στελεχών της Tepco, της εταιρίας που διαχειρίζεται το ενεργειακό εργοστάσιο.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας της Ιαπωνίας δήλωσε πως μια λύση «τύπου Τσέρνομπιλ», που αφορά στο θάψιμο των αντιδραστήρων σε άμμο και τσιμέντο, «βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού» των αρχών.

Η ρίψη νερού, κυρίως στον αντιδραστήρα Νο 3 συνεχίζεται με ελικόπτερα, αλλά και από πυροσβεστικά οχήματα, ενώ μη επανδρωμένα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το εργοστάσιο κατόπιν ιαπωνικού αιτήματος. Στις ηράκλειες προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η υπερθέρμανση των αντιδραστήρων, συμμετέχουν μηχανικοί, εργαζόμενοι στρατιώτες και πυροσβέστες στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Οι εργαζόμενοι της Tepco έχουν ήδη δημιουργήσει νέα γραμμή ηλεκτροδότησης για τον αντιδραστήρα Νο 1, η οποία θα θέσει ξανά σε λειτουργία τις αντλίες νερού. Καταβάλονται προσπάθειες να τεθεί σε λειτουργία σήμερα, αφού ολοκληρωθούν οι ρίψεις νερού αν και επισημαίνεται ότι υπάρχει ο κίνδυνος νέας έκρηξης. Η διαχειρίστρια εταιρεία δήλωσε πως ενδεχόμενως να αποκατασταθεί σήμερα η ηλεκτροδότηση και στον αντιδραστήρα Νο 4

Ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ, κ. Γιουκίγια Αμάνο δήλωσε, πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Τόκιο δεν είναι επικίνδυνα, ενώ αποκάλυψε πως θα υπάρξει έκτακτη συνάντηση την Δευτέρα με βασικό θέμα στην ατζέντα την πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία.

Όμως το τελευταίο 48ωρο όμως, πληθαίνουν οι ξένες κυβερνήσεις που διαμαρτύρονται για ελλιπή ενημέρωση από τις ιαπωνικές αρχές. Αυστραλία, Κίνα, Νότιος Κορέα και Ταϊλάνδη αναβάθμισαν τα επίπεδα συναγερμού όσον αφορά την παραμονή των υπηκόων τους στην Ιαπωνία, ενώ οι ΗΠΑ και η Βρετανία ανακοίνωσαν ότι προγραμματίζουν αποστολές τσάρτερ για να απομακρύνουν Αμερικανούς και Βρετανούς από την Ιαπωνία

Τα ξένα πρακτορεία μεταδίδουν πως εκατομμύρια κάτοικοι του Τόκιο παραμένουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πάντως, δήλωσε πως εκτός της περιοχής που έχει εκκενωθεί στην περίμετρο του εργοστασίου Νταιίτσι, τα επίπεδα ραδιενέργειας δεν είναι απειλητικά για την υγεία.

Σημειώνεται ότι οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό της 11ης Μαρτίου έχουν φτάσει πλέον τους 7.000 ενώ αγνοούνται τουλάχιστον 10.000.
Απάντηση
#2
Κατ' αρχας ευχομαι καμια αλλη χωρα να μην παθει αυτο που επαθε η Ιαπωνια αν και ο σεισμος δεν επεφερε τοσες καταστροφες λογο των κατασκευων που αντεξαν οσο το τσουναμι που ηταν κατι τρομακτικο και να μια εικονα που τα λεει ολα:

http://img695.imageshack.us/i/tsounamiiaponia8.jpg
tsantiri.gr

Οσο αναφορα για την καταστροφη στους αντιδραστηρες και την πυρηνικη απειλη θα πρεπει να παραδειγματιστουν και οι υπολοιπες χωρες που εχουν πυρηνικα εργοστασια και οσες χωρες ετοιμαζονται να φτιαξουν τετοιου ειδους εργοστασια πχ:Τουρκια βαζοντας κυριαρχο σκοπο την ασφαλεια εχοντας παραδειγμα την Ιαπωνια που αν και ανεπτυγμενη χωρα ειχε αρκετα κενα σε αυτο το θεμα και την επαθε, ας ελπισουμε να ειναι οσο το δυνατον λιγοτερες οι επιπτωσεις απο την ραδιενεργεια.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)