Αξιολόγηση Θέματος:
  • 4 Ψήφοι - 1.25 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ενισχύεται ο στόλος του ΕΚΑΒ
#1
Τα ασθενοφόρα τύπου «Β» πληρούν τις απαιτήσεις ευρωπαϊκών προτύπων

Το «πράσινο» φως για την ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ, στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, με υπερσύγχρονα ασθενοφόρα έδωσε η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα, υπέγραψε αποφάσεις, με τις οποίες εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «06-Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013» και στον Άξονα Προτεραιότητας «8- Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013», η προμήθεια 25 ασθενοφόρων.

Εξ αυτών, 11 για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο, προϋπολογισμού 770.000 ευρώ και 14 για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στη Δυτική Μακεδονία προϋπολογισμού 980.000 ευρώ.

Η ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ, μέσα από την προμήθεια νέων πλήρως εξοπλισμένων και τεχνολογικά προηγμένων ασθενοφόρων, αποτελεί ιδιαίτερα επιτακτική ανάγκη για τις περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση δε συμβαδίζει με τις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και τις ανάγκες του πληθυσμού.

Πρόκειται για 25 οχήματα κλειστού τύπου, που πληρούν τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών προτύπων CEN EN 1789:2007 για ασθενοφόρα τύπου «Β».

Να σημειωθεί πως το ασθενοφόρο τύπου «Β» έχει τη δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και μεταφοράς του πάσχοντος και δυνητικά (σε έκτακτες περιστάσεις) μεταφορά και υποστήριξη δύο ασθενών.

Επίσης προβλέπονται, ανάλογο ύψος του εσωτερικού χώρου του θαλάμου ασθενούς, ώστε να επιτρέπει την παροχή αποτελεσματικής ιατρικής και διασωστικής παρέμβασης, όταν επιβάλλεται κατά την μεταφορά του ασθενούς, καθώς και κατάλληλη εσωτερική διαρρύθμιση και σχεδιασμός του θαλάμου ασθενούς, που να επιτρέπει την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του χώρου, από εργονομικής άποψης.

Με την ανανέωση του στόλου των οχημάτων του, το ΕΚΑΒ αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του, την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών και κατ’ επέκταση να συμβάλει στη μείωση των θανάτων ασθενών κατά τη μεταφορά τους στις υγειονομικές μονάδες.

Πηγή είδησης / Newsbest.gr
http://www.newsbeast.gr/health/arthro/13...-tou-ekav/

''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)