Αξιολόγηση Θέματος:
  • 5 Ψήφοι - 3.6 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Μειωμένο εισιτήριο για τους οικονομικά ασθενέστερους
#1
Με έκτακτες ρυθμίσεις, η κυβέρνηση επιχειρεί αφενός να κάμψει τις αντιδράσεις του κόσμου για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών και αφετέρου να αντιμετωπίσει το κίνημα «Δεν πληρώνω». Όπως αποφασίστηκε, προωθείται ρύθμιση για τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων για τους ανέργους και όσων το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η κυβέρνηση σκοπεύει να καθιερώσει μειωµένο κατά 50% εισιτήριο για ανέργους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε να διευκολύνει στις µετακινήσεις όσων πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Το πρόγραµµα το επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία µε το υπουργείο Υποδοµών και Μεταφορών και αφορά σε πρώτη φάση 126.000 επιδοτούµενους ανέργους από τον ΟΑΕΔ (100.000 στην Αθήνα και 26.000 στη Θεσσαλονίκη), αλλά όχι µακροχρόνια ανέργους.

Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει παράλληλα να ορίσει επί πλέον ως κριτήριο για το προνόµιο του μειωµένου εισιτηρίου και το οικογενειακό εισόδηµα που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Η επιδότηση του μειωμένου εισιτηρίου ενδεχομένως θα προέλθει, σε συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ, από εθνικά ή κοινοτικά προγράµµατα.

Η δυνατότητα των ανέργων να πληρώνουν µισό εισιτήριο θα έχει τρίµηνη διάρκεια και θα ανανεώνεται από την αξιοποίηση της βάσης δεδοµένων του ΟΑΕΔ. Όσοι δικαιούνται µειωµένο εισιτήριο θα μπορούν να αγοράζουν και µειωµένες µηνιαίες κάρτες. ?ηλαδή να καταβάλλουν 23 ευρώ αντί των 45 ευρώ και για τις µικρές κάρτες 10 ευρώ αντί των 20 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα µπορούν να πηγαίνουν στα ΚΕΠ ή στην Εργατική Εστία, υπηρεσίες οι οποίες µε βάση τα στοιχεία που θα έχουν στη διάθεσή τους από τον ΟΑΕΔ θα εκδίδουν βεβαίωση µε σφραγίδα ότι οι συγκεκριµένοι πολίτες µπορούν να κάνουν χρήση των ΜΜΜ µε µειωµένο εισιτήριο. Ο επιβάτης οφείλει να έχει κάθε φορά µαζί του τη βεβαίωση και την αστυνοµική του ταυτότητα. Το µέτρο θα ισχύει για όλα τα µέσα µεταφοράς του ΟΑΣΑ (Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ κ.λπ.) και αντιστοίχως για τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Πηγή είδησης / Το Βήμα.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#2
Φοβάμαι ότι τέτοιου είδους ενέργειες έχουν κόστους που αντί να το περάσουμε στον ΟΑΕΔ θα ήταν καλύτερο να κρατούσαμε την τιμή των εισητηρίων λίγο χαμηλότερα.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [esos.gr] Μειωμένο εισιτήριο για τους πρωτοετείς marios.ilioupoli 5 7.365 16-10-2013, 09:40 PM
Τελευταία Δημοσίευση: nikos1991

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)