Αξιολόγηση Θέματος:
  • 9 Ψήφοι - 2.33 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBeast] Βγαίνουν στους δρόμους οι τουριστικοί πράκτορες
#1
Απλήρωτοι από το 2010 για τη μεταφορά μαθητών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει στις 9:00 ο σύνδεσμος πρακτόρων τουρισμού Μακεδονίας Θράκης έξω από την περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης για την καταβολή των δεδουλευμένων τους από το 2010 που φτάνει συνολικά τα 5 εκατομμύρια ευρώ και αφορά τη μεταφορά μαθητών.

Οι ιδιοκτήτες λεωφορείων ανακοίνωσαν ότι από σήμερα θα διακόψουν τις μεταφορές με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν προβλήματα χιλιάδες μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Το πρόβλημα αφορά περίπου 7.000 μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης (από το σύνολο των 11.500 μεταφερόμενων μαθητών, εξαιρούνται αυτοί των ειδικών, των μουσικών και των αθλητικών σχολείων), οι οποίοι μεταφέρονται από περισσότερα από 200 λεωφορεία, καθώς επίσης και άλλους 4.000 μαθητές του νομού Χαλκιδικής, για τους οποίους ναυλώνονται καθημερινά περίπου 100 λεωφορεία, ιδιοκτητών και του ΚΤΕΛ.

Σε επιστολή του προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενημερώνει για την πρόθεση του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης να διακόψει από αύριο τις μεταφορές, και ζητά να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να μην συνεχιστεί και φέτος η ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Οι συμβάσεις με τους λεωφορειούχους για τη μεταφορά στα σχολεία των μαθητών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου του 2010, και παρ’ όλο που υπήρξε υπόσχεση από το υπουργείο Εσωτερικών για την ανανέωσή τους μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2011 δεν έχουν υπογραφεί ακόμη, αλλά ούτε υπήρξε σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Απάντηση
#2
Κλασικα αργοκινητο κρατος και χωρις να ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις, αυτο το φαινομενο εχει παρατηρηθει παλαιοτερα και στην Αθηνα με τα τουριστικα λεωφορεια που μεταφερουν μαθητες στα ειδικα σχολεια.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: Mercedes_Amg_Logo_4.jpg]

Απάντηση
#3
Οι «συνάδελφοι» Τουριστικοί πράκτορες ανακάλυψαν ξαφνικά τα κενά που υπάρχουν στη διαδικασία καταβολής των κονδυλίων για τη μεταφορά των μαθητών.

Παρ’ όλο που γνώριζαν από την αρχή ότι η καταβολή αυτών των κονδυλίων ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία και ότι η καθυστέρηση αυτή είναι πάγια και δεδομένη.

Το γνώριζαν όταν δημιουργούσαν μια σειρά από παρεμβάσεις και άλλες καταστάσεις, προκειμένου να πάρουν μέρος του έργου της μεταφοράς των μαθητών, μέσα από την καινοφανή διαδικασία των «πινάκων».

Αποδεχτήκαμε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, εκφράζοντας βάσιμες επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί αυτό να εκτελεστεί στο σύνολό του, με τον κατακερματισμό που έγινε και την ανάθεσή του σε διάφορους φορείς.

Οι αντιδράσεις περί καθυστέρησης είναι κροκοδείλια δάκρυα τα οποία δεν πείθουν κανέναν.

Οι Τουριστικοί πράκτορες όταν μπήκαν στον διαγωνισμό, γνώριζαν πότε και πως θα πληρωθούν.

Γνώριζαν τη διαδικασία και τις καθυστερήσεις.

Γνώριζαν τις οφειλές της Νομαρχίας προς τα ΚΤΕΛ για τα προηγούμενα χρόνια.

Γνώριζαν ότι τα ΚΤΕΛ είχαν να πληρωθούν δύο χρόνια.

Δε μπορούν τώρα να παριστάνουν τους ανήξερους και τα «θύματα», από την πρώτη κιόλας φορά που ανέλαβαν, κατόπιν «πιέσεων» και «απειλών», μέρος της μεταφοράς μαθητών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν είναι πλέον ασύμφορη και αδύνατη η περαιτέρω συνέχιση της εκτέλεσης του έργου, εμείς δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε τους μαθητές στο δρόμο.

Άλλωστε, ως ΚΤΕΛ, το αποδείξαμε αυτό έμπρακτα όλες τις προηγούμενες σχολικές περιόδους.

Αναλαμβάνουμε τη μεταφορά των μαθητών, σε όλα τα δρομολόγια του πίνακα που τους είχε ανατεθεί και μάλιστα δηλώνουμε ότι θα εξυπηρετήσουμε τη μεταφορά των μαθητών, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.


Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του υπεραστικού
ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας Α.Ε.
Αναστάσιος Συμεωνίδης
Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αστικών Βέροιας
Παύλος Παυλίδης
Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αστικών Νάουσας
Ηλίας Ορδουλίδης
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsIt.gr] Τα μέτρα της Τροχαίας στους δρόμους κατά τις γιορτές Konstantinos MercedesBenz 0 1.152 17-12-2011, 12:39 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)