Αξιολόγηση Θέματος:
  • 8 Ψήφοι - 3.63 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Προβλήματα στα Solaris
#11
Aπλό. Από την ώρα που τσουλάει ένα όχημα για την ΕΘΕΛ, απλά το δρομολογούν και δεν ασχολούνται. Θα ασχοληθούν μόνο όταν είναι σοβαρή η ζημιά και δεν μπορεί να κινηθεί το όχημα. Δυστυχώς.... μην ψάχνετε να βρείτε λογική, γι' αυτό σε λίγα χρόνια κυκλοφορίας τα οχήματα γίνονται ερείπια
Απάντηση
#12
Παιδια και αλλες χωρες εχουν σολαρια και πετανε στους δρομους γιατι υπαρχει ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ και οχι χαβαλες, εδω ολα τα GN και τα Volvo ειναι διαλυμενα φταινε οι κατασκευαστριες εταιριες? μην πω και για τα υπολοιπα.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#13
(21-01-2011, 07:34 PM)panos81 Έγραψε: Συμφωνώ κι επαυξάνω. Στην Γερμανία δηλαδή που κατασκευάζει η ίδια τόσες μάρκες λεωφορείων και τα Solaris έχουν γίνει ανάρπαστα, πώς δεν παρουσιάζουν τόσες βλάβες;

Προβληματικούς επιβάτες και ενίοτε προβληματικούς οδηγούς έχουμε. Όχι προβληματικά λεωφορεία.
για ριξε μια ματια http://www.solarisbus.pl/en/urbino,movie.html ειναι τα ιδια λεωφορεια??? γιατι εγω αλλα βλεπω. εδω φερνουν οτι πιο αχρηστο κυκλοφορει.ριξε μια ματια απο το κλεισιμο στις πορτες απο κινητηρα και απο αλλα χαρακτηριστικα και μετα τα ξαναλεμε.
Απάντηση
#14
Ό,τι παραγγείλεις παίρνεις... Αφού τα παρήγγειλαν με λεπτό τζάμι και πολύ λεπτά καθίσματα, φταίει η Solaris που τα έφτιαξε έτσι; Γιατί π.χ. τα Urbino στην Μπρατισλάβα έχουν καθίσματα που θυμίζουν πούλμαν, ενώ τα Valetta της Μάλτας, που κι αυτή σε κάποιες περιοχές έχει κακούς δρόμους, δεν έχουν πρόβλημα με τα παρμπριζ τους;
Απάντηση
#15
(25-01-2011, 07:38 PM)panos81 Έγραψε: Ό,τι παραγγείλεις παίρνεις... Αφού τα παρήγγειλαν με λεπτό τζάμι και πολύ λεπτά καθίσματα, φταίει η Solaris που τα έφτιαξε έτσι; Γιατί π.χ. τα Urbino στην Μπρατισλάβα έχουν καθίσματα που θυμίζουν πούλμαν, ενώ τα Valetta της Μάλτας, που κι αυτή σε κάποιες περιοχές έχει κακούς δρόμους, δεν έχουν πρόβλημα με τα παρμπριζ τους;
τοτε μην λες οτι σου κατεβει στο κεφαλι.τα λεωφορεια που ηρθαν εδω ειναι ελλατωματικα ηδη!! λεωφορειο που εχει λαμπες led οι οποιες καιγονται δεν δικαιολογουνται. λεοφωρεια που κοβουν τροχαλιες επειδη υπαρχει κατασκευαστικο λαθος δεν δικαιολογουνται. επισης ΟΛΕΣ οι σιδερενιες χειρολαβες στον μυλο των 18μετρων εχουν κοπει. τυχαιο? δεν νομιζω!!!
Απάντηση
#16
(25-01-2011, 11:31 PM)thanasis38 Έγραψε: τοτε μην λες οτι σου κατεβει στο κεφαλι.τα λεωφορεια που ηρθαν εδω ειναι ελλατωματικα ηδη!! λεωφορειο που εχει λαμπες led οι οποιες καιγονται δεν δικαιολογουνται. λεοφωρεια που κοβουν τροχαλιες επειδη υπαρχει κατασκευαστικο λαθος δεν δικαιολογουνται. επισης ΟΛΕΣ οι σιδερενιες χειρολαβες στον μυλο των 18μετρων εχουν κοπει. τυχαιο? δεν νομιζω!!!
και στα 8,6 μια μαλιστα κοπηκε μπροστα μου και αυτος που την κραταγε κοντεψε να σκοτωθει
Τοπικοποιηστε τα 622,815 στον ευαγγελισμο
Απάντηση
#17
(25-01-2011, 11:31 PM)thanasis38 Έγραψε: λεοφωρεια που κοβουν τροχαλιες επειδη υπαρχει κατασκευαστικο λαθος δεν δικαιολογουνται.

Για αρχη, ειναι λεΩφΟρεια.

Απο εκει και περα, επειδη υαρχουν αναπαντητα ερωτηματα

1) Οι κινητηρες ειναι οι ιδιοι, ειτε στη Γερμανια πανε τα οχηματα ειτε στην Ελλαδα, ειτε στο Αφγανισταν.Τους κατασκευαζει η DAF, με 310 ή 360 αλογα και τους στελνει στην Solaris η οποια τους τοποθετει επανω στο οχημα το οποιο εχει κατασκευασει. Εναν καιρο, πριν χρονια εβαζε και ΜΑΝ αλλα ειναι λιγα τα Solaris με ΜΑΝ κινητηρα.

Αν λοιπον ο κινητηρας ειναι ελαττωματικος απο την DAF, τι φταιει η Solaris? Το μονο που μπορει να γινει ειναι να αντικατασταθουν τα ελαττωματικα κομματια κατω απο το καθεστως της εγγυησης τους. Οπως και εγινε. Μιλαμε για μια υποθεση που εμφανιστηκε στο πρωτο εξαμηνο της κυκλοφοριας τους.

2) Οι πορτες ανοιγουν οπως ανοιγουν γιατι ετσι παραγγελθηκαν. Το ειχαμε συζητησει οταν ειχε ερθει και το υβριδικο, που ειχε μια πορτα που ανοιγε συρομενη προς τα εξω.

Η ελληνικη νομοθεσια δεν επιτρεπει τετοιου ειδους πορτες σε λεωφορεια, γι αυτο και δεν χρησιμοποιηθηκαν. Αν χρησιμοποιουνταν τετοιες θυρες, το λεωφορειο δεν θα επαιρνε εγκριση τυπου και δεν θα κυκλοφορουσε.

Μαλιστα υπηρχε κι αλλο τετοιου ειδους ζητημα με τη νομοθεσια, πολυ μικρης σημασιας, κατα την ελευση του Demo το οποιο λυθηκε αμεσα.
Απάντηση
#18
Για τις συρόμενες πόρτες δεν είμαι βέβαιος αν είναι νομοθεσία που να διέπει ΟΛΑ τα αστικά λεωφορεία ή μόνο αυτά του Ο.Α.Σ.Α.. Σε περιπτώσεις Δήμων (MB Sprinter City Βύρωνα και Δάφνης και παλιότερα ένα Neoplan της Νέας Ιωνίας) υπήρξαν λεωφορεία με συρόμενες πόρτες. Και για να λέμε την αλήθεια, αυτές είναι πολύ πιο βολικές όταν το λεωφορείο είναι γεμάτο 9που συμβαίνει συχνά στην Αθήνα) καθώς οι πόρτες που κλείνουν προς τα μέσα καταλαμβάνουν κάποιο χώρο στο εσωτερικό του οχήματος, αυξάνοντας έτσι τον συνωστισμό όταν πρόκειται να ανοίξουν.

Τα λεωφορεία Demo δεν κατασκευάζονται με βάσει τις προδιαγραφές του κάθε πελάτη. Αυτό φάνηκε και στον διαγωνισμό του 1993 όπου μόνο το ένα από τα 3 δείγματα που έστειλε η Mercedes-Benz ήταν (σχεδόν) ίδιο με αυτά που εν τέλει αποκτήθηκαν:
- Τα 2 ΜΒΟ405Ν1 ήταν δίπορτα. Το τρίπορτο είχε στην αριστερή πλευρά πινακίδα με ψηφιακό αριθμό γραμμής, κάτι που δεν συμβαίνει με τα κυκλοφορούντα.
- Το Neoplan είχε τελείως διαφορετική μάσκα αλλά και καθίσματα (ημιαστικού τύπου).
- Στο Van Hool τα τζάμια έφταναν πάνω ως την οροφή και όχι στο ύψος που φτάνουν σε αυτά που αγοράστηκαν.
- Το Den Oudsten ήταν κι αυτό δίπορτο, είχε αντηλιακά τζάμια και η μπροστινή πόρτα πρέπει να ήταν μονόφυλλη.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)