Αξιολόγηση Θέματος:
  • 4 Ψήφοι - 2.75 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Το Βήμα] Νεες κινητοποιησεις - Συνάντηση σωματείου ΕΘΕΛ - Γ. Γ. Μεταφορών
#54
Ναι αλλά τελικά την βλέπω πολύ δειλή την κυβέρνηση για να διατάξει επιστράτευση.

Οι άνθρωποι πλέον έχουν παραβιάσει τον μισό ποινικό κώδικα. Πέραν από την κατ' επανάληψη άρνηση συμμόρφωσης με τις δικαστικές αποφάσεις, φτάνουν στο σημείο να μπαίνουν στο κοινοβούλειο και να απειλούν, να επιτίθενται με κροτίδες κατά δημοσιογράφων κ.τ.λ.. Η παρέμβαση του εισαγγελέα ήταν αναμενόμενη κίνηση, αν και άργησε 2 μήνες.

Πλέον μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν τρομοκράτες. Γιατί η τρομοκρατία δεν είναι μόνο να βάζεις βόμβες ή να διαχέεις τοξικά αέρια μέσα από συστήματα εξαερισμού ή να κάνεις απαγωγές κ.τ.λ.. Τρομοκρατία είναι η ενάσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας, φυσικής ή/και ψυχολογικής, με σκοπό την επίτευξη κάποιου σκοπού. Την ψυχολογική βία την βλέπουμε κατά του συνόλου των ευρισκόμενων στην Αθήνα εδώ και δυόμισι μήνες. Τώρα βλέπουμε και την φυσική, με την ρίψη κροτίδων κατά των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ. Ίσως να μην είναι η πρώτη φορά, αλλά δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί το ότι λιντζαρίστηκε ο δικαστικός επιμελητής που πήγε να επιδώσει την πρώτη απόφαση στην ΑΜΕΛ περί του παράνομου και καταχρηστικού της απεργίας.

Πάντως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αύριο μόνο ο Η.Σ.Α.Π. έχει εξαγγείλει και επίσημα την απεργία. Το Μετρό θα ακολουθήσει κατά πάσα πιθανότητα την προσφιλή του τακτική να την ανακοινώσει αργά το βράδυ. Για τα λεωφορεία και τα τρόλλεϊ θα δούμε.

Την Παρασκευή όλα τα μέσα (πλην τραμ και προαστιακού; ) έχουν στάση 11:00 με 15:00-16:00, ενώ τα λεωφορεία την ερχόμενη Δευτέρα έχουν πάλι γενική συνέλευση (στάση 11:00-16:00) για να επικυρώσουν την επανάληψη των κινητοποιήσεων και για την ερχόμενη εβδομάδα.


Μηνύματα στο Θέμα
RE: [Το Βήμα] Νεες κινητοποιησεις - Συνάντηση σωματείου ΕΘΕΛ - Γ. Γ. Μεταφορών - από panos81 - 02-02-2011, 06:14 PM

Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Το Βήμα] Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λεωφορεία από την Τετάρτη Cmaniac 25 27.213 03-01-2011, 03:19 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)