Αξιολόγηση Θέματος:
  • 4 Ψήφοι - 2.75 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Το Βήμα] Νεες κινητοποιησεις - Συνάντηση σωματείου ΕΘΕΛ - Γ. Γ. Μεταφορών
#16
Χθες με την όλη οργάνωση της επιχείρησης στην Νομική Σχολή από αστυνομία και στρατό (ο οποίος ήταν σε πολύ μεγαλύτερη ετοιμότητα απ' ότι αφέθηκε να μαθευτεί από τον κόσμο, άσχετα αν τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβει), έδειξαν ότι αν θέλουν μπορούν να επιβάλουν την τάξη.

Τώρα οι τραμπούκοι - τρομοκράτες συνδικαλιστές της Ε.ΘΕ.Λ. απειλούν με 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη. Ελπίζω να έρθει η σειρά τους. Και μάλιστα υπάρχει και μια διαφορά:
Οι μετανάστες, είναι παράνομοι, αλλά η κατάληψη της Νομικής από πρακτική πλευρά έχει επίπτωση μόνο στους φοιτητές. Χωρίς σε καμία περίπτωση να δικαιολογώ κανέναν, η κατάληψη της σχολής δεν επηρεάζει την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία της κοινωνίας ως σύνολο.

Αντίθετα οι απεργίες των συγκοινωνιών, και ειδικά των λεωφορείων που είναι το μόνο μέσο που φτάνει σε κάθε γωνιά της Αθήνας, όχι απλά παραλύει όλη την πόλη και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επηρεάζει όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, εκτός από αυτούς που δεν χρειάζεται να μετακινηθούν καθόλου από τον τόπο διαμονής τους. Πέραν αυτού, ήδη οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες (όλοι εκτός από αυτούς που την ημέρα εκείνη ήταν σε νόμιμη άδεια, και όχι μόνο οι συνδικαλιστές) είναι ποινικά υπόλογοι καθώς αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με απόφαση δικαστηρίου, καταπατώντας έτσι την υπέρτατη εξουσία ενός δημοκρατικού κράτους, την δικαστική. Συνεπώς, αφού με την συμπεριφορά τους καταλύουν οι ίδιοι κάθε έννοια δημοκρατίας μη συμμορφώμενοι με τις δημοκρατικές υποχρεώσεις τους, δεν μπορούν να διεκδικούν δημοκρατικά - και όχι μόνο - δικαιώματα.

Ειλικρινά ελπίζω ότι την ίδια οργάνωση που έδειξαν χθες αστυνομία και στρατός κατά των λαθρομεταναστών θα την δείξουν αν χρειαστεί και κατά των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες, και αν καταστεί αναγκαίο ας φτάσουν και πιο πέρα. Να το πάρουν πλέον κι αυτοί χαμπάρι ότι οι συγκοινωνίες δεν ανήκουν στους συνδικαλιστές αλλά στο κράτος, που στο κάτω-κάτω ό,τι θέλει μπορεί να τις κάνει όσο είναι δικές του.


Μηνύματα στο Θέμα
RE: [Το Βήμα] Νεες κινητοποιησεις - Συνάντηση σωματείου ΕΘΕΛ - Γ. Γ. Μεταφορών - από panos81 - 28-01-2011, 10:02 AM

Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Το Βήμα] Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λεωφορεία από την Τετάρτη Cmaniac 25 27.131 03-01-2011, 03:19 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)