Αξιολόγηση Θέματος:
  • 4 Ψήφοι - 3.25 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ισοβια δεσμα σε Κινεζο που δεν πληρωνε διοδια
#1
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε Κινέζος ιδιοκτήτης φορτηγών διότι απέφευγε επί οκτώ χρόνια να πληρώνει διόδια κατά τις μετακινήσεις του στο οδικό δίκτυο. Η αυστηρότητα της ποινής προκάλεσε ένα κίνημα υποστήριξης στο Διαδίκτυο και το δικαστήριο ανακοίνωσε πως η δίκη του θα επαναληφθεί.

Ο Σι Τζιανφένγκ, ιδιοκτήτης φορτηγών που εργαζόταν στην κεντρική επαρχία Χενάν, είχε προσαρμόσει στα φορτηγά του πλαστές στρατιωτικές πινακίδες για να μην πληρώνει διόδια κατά τις μετακινήσεις τους -στην Κίνα τα στρατιωτικά οχήματα δεν υποχρεούνται να πληρώνουν διόδια.

Σε διάστημα οκτώ ετών εξοικονόμησε με αυτόν τον τρόπο 3,7 εκατομμύρια γιουάν (420.000 ευρώ), σύμφωνα με τις Αρχές.

Η καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη για τις πράξεις αυτές προκάλεσε κατακραυγή στο Διαδίκτυο, όπου επισημάνθηκε το γεγονός ότι τα εισοδήματα του Σι Τζιανφένγκ ήταν πολύ λιγότερα από τα τέλη που θα έπρεπε να έχει πληρώσει στα διόδια.

Οι υποστηρικτές του στο Ίντερνετ κατήγγειλαν επίσης τα υπέρογκα ποσά που ζητούνται ως τέλη διοδίων, θεωρώντας το αδίκημα του οδηγού ασήμαντο σε σχέση με τα κρούσματα διαφθοράς στις τάξεις των αξιωματούχων.

Το δικαστήριο της πόλη Πιντινγκσάν παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή του ότι η υπόθεση του Σι Τζιανφένγκ προκάλεσε «την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και ζωηρή συζήτηση» και αποφάσισε τη διεξαγωγή νέας δίκης.

Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το Διαδίκτυο για να καταγγείλουν τα προνόμια των διεφθαρμένων τοπικών αξιωματούχων και αποφάσεις της Δικαιοσύνης που θεωρούν εσφαλμένες.
Πηγη ειδησης / in.gr.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#2
Ο δικος μας ο Αποστολος ο Γκλετσος δεν καταλαβαινει απ αυτα..ειναι πολυ σκληρος για να πεθανει..Big GrinBig GrinBig Grin
Απάντηση
#3
Στην Κίνα όταν κλέβεις το κράτος και μάλιστα με τέτοια ποσά δεν ξαναβλέπεις το φως της μέρας. Εδώ γίνεσαι ήρωας και σου δίνουν σπίτι στην Εκάλη και είκοσι αστυνομικούς να σε φυλάνε. Γι' αυτό εκείνοι είναι υπερδύναμη κι εμείς θα μπούμε σε λίγο καιρό στα παγκόσμια λεξικά στον ορισμό του μπάζου.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)