Αξιολόγηση Θέματος:
  • 43 Ψήφοι - 3.3 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ΟΣΕΘ: Νέες γραμμές / τροποποιήσεις / καταργήσεις γραμμών
#1
Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι από 28 Δεκεμβρίου 2010 τροποποιείται (επεκτείνεται έως και το Ν.Σ.Σ.) η λεωφορειακή γραμμή Νο 23 «Πλ. Ελευθερίας – Αγ. Ανάργυροι», προστίθεται ένα (1) επιπλέον λεωφορείο και μετονομάζεται σε «Ν. Σ. Σταθμός – Συκιές». Τα χαρακτηριστικά της γραμμής είναι τα παρακάτω:

Αφετηρία – Τέρμα

Η αφετηρία της νέας γραμμής θα είναι στον Ν. Σ. Σταθμό και το τέρμα επί της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Διαδρομή

Η ακολουθούμενη διαδρομή θα είναι:

Κατά τη μετάβαση
Ν.Σ.Σ. (αφετηρία), ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΙΚΗΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΛΕΥΘ., και στη συνέχεια την ίδια διαδρομή έως και σήμερα ήτοι ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ , ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ , ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ , ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ , ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ, ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ, ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ , ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΛΕΥΘ. , ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ , ΒΙΤΣΙ , ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ, ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (τέρμα).

Κατά την επιστροφή
ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (τέρμα), η ίδια διαδρομή έως σήμερα και έως την Ίωνος Δραγούμη ήτοι ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΜΑΝ., ΒΙΤΣΙ, ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ ΝΙΚΗΦ., ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ , ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΛΕΥΘ., ΜΟΥΣΚΟΥ ΧΑΡ. , ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ , ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ , ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ, ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ, ΠΡΟΞΕΝΩΝ , ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, ΟΛΥΜΠΟΥ , ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΙΩΝΟΣ και στη συνέχεια δεξιά ΤΣΙΜΙΣΚΗ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΑΓ. ΠΑΝΤΩΝ, Ν.Σ.Σ. (αφετηρία).

Στάσεις

Θα ισχύουν όλες οι υφιστάμενες στάσεις στη διαδρομή.

Δρομολόγια – Εξυπηρέτηση

Η μέση συχνότητα εκτέλεσης των δρομολογίων ανέρχεται σε εννέα (9) λεπτά τις καθημερινές, δέκα (10) λεπτά τα Σάββατα και δεκατρία (13) λεπτά για τις Κυριακές και τις αργίες.
Απάντηση
#2
1. Οι αφετηρίες των γραμμών:
α. Νο 9 «Ν. Σ. Σταθμός – Λαχαναγορά»
β. Νο 37 «Ν. Σ. Σταθμός – Κρυονέρι»
γ. Νο 38 «Ν. Σ. Σταθμός – Ευκαρπία» και
δ. Νο 40 «Ν. Σ. Σταθμός – Καλοχώρι»
μεταφέρονται στην οδό Μαργαροπούλου (παράλληλα και πίσω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, πλησίον της υπόγειας διάβασης του Ο.Σ.Ε.) και η μετάβαση των μετακινούμενων πολιτών, από και προς τις λοιπές αφετηρίες του Σταθμού Μετεπιβίβασης του Ν. Σ. Σταθμού, θα γίνεται δια της υπόγειας διάβασης, που συνδέει το Ν. Σ. Σταθμό με την οδό Μαργαροπούλου.
Η μεταφορά των αφετηριών αυτών επιβάλλεται για λόγους ασφαλούς μετακίνησης εντός του Ν. Σ. Σταθμού, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ και του περιορισμού του χώρου του Σταθμού Μετεπιβίβασης εξ αυτού του λόγου.
Οι διαδρομές των γραμμών 9, 37, 38 και 40 κατά τη μετάβαση προς το Ν.Σ. Σταθμό θα παραμείνουν οι ίδιες, με τη μόνη τροποποίηση ότι αντί να τερματίζουν στο Ν.Σ.Σ. θα συνεχίζουν στην οδό Αγίων Πάντων και θα τερματίζουν στην οδό Μαργαροπούλου. Στην αντίθετη κατεύθυνση θα εισέρχονται στη οδό Μοναστηρίου από τη οδό Μιχαήλ Καλού και θα συνεχίζουν κανονικά τις υφιστάμενες διαδρομές τους.
Δεν θα εξυπηρετείται από τις γραμμές 37, 38 και 40 η στάση "Ζωγράφου" επί της Μοναστηρίου στην κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης, ενώ η στάση "Μιχαήλ Καλού" της γραμμής 38 θα εξυπηρετείται από τη γραμμή μόνο στην κατεύθυνση προς Μαργαροπούλου προς αποφυγή σύγχυσης του επιβατικού κοινού.
Δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στα ωράρια λειτουργίας των παραπάνω λεωφορειακών γραμμών.
Μέχρις ότου να ολοκληρωθούν οι εργασίες διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου θα τοποθετηθούν προσωρινές στάσεις για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Απάντηση
#3
Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ., ότι από την 1η Ιανουαρίου 2011, υλοποιούνται οι ρυθμίσεις της από 8.4.2010 σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ο.Α.Σ.Θ., που κυρώθηκε με το Ν. 3897/2010 (ΦΕΚ 208Α), δια της αναδιάρθρωσης των αστικών και υπεραστικών δημόσιων επιβατικών μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή του Επαρχείου Λαγκαδά, μετά από σχετικές εγκριτικές αποφάσεις του Σ.Α.Σ.Θ. και του Νομάρχη Θεσσαλονίκης.

Α΄. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
Στόχοι – φιλοσοφία της αναδιάρθρωσης είναι:


- Η αναβάθμιση της παρεχόμενης εξυπηρέτησης
- Η μέγιστη δυνατή άρση ανισοτήτων στα έως σήμερα κόμιστρα, μεταξύ γραμμών του Ο.Α.Σ.Θ. και γραμμών του ΚΤΕΛ
- Η συνδυασμένη χρήση αστικών – υπεραστικών γραμμών (ΚΤΕΛ), με τα νέα κόμιστρα των αστικών συγκοινωνιών
- Η μείωση των κομίστρων κατά 50% στις απευθείας υπεραστικές γραμμές του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, έναντι του ισχύοντος έως 31.12.2010.


Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου εξυπηρέτησης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Επαρχείου Λαγκαδά, συνοψίζονται στα εξής:


- Η σύνδεση του Λαγκαδά με την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης (Πανεπιστήμια), επιτυγχάνεται με μια νέα λεωφορειακή γραμμή – κορμός, που λειτουργεί με χαρακτηριστικά γραμμής ΕΞΠΡΕΣ (απευθείας σύνδεση – περιορισμένες στάσεις στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης).
- Στην περιοχή του Λαγκαδά, θα ιδρυθεί σύγχρονος σταθμός μετεπιβίβασης, στον οποίο θα λειτουργούν τροφοδοτικά τοπικές λεωφορειακές γραμμές τόσο της αστικής περιοχής του Ο.Α.Σ.Θ., όσο και υπεραστικών γραμμών περιοχών βόρεια της Εγνατίας Οδού (βόρεια των Λιμνών), δηλαδή των περιοχών Σοχού, Ασκού, Αρέθουσας και Προφήτη.
(για ένα μικρό χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει ένας προσωρινός σταθμός αφιξοαναχώρησης όλων των γραμμών, προκειμένου να υλοποιηθεί το νέο πρόγραμμα από 1.1.2011).
- Το επίπεδο συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της ευρύτερης περιοχής βόρεια της Εγνατίας Οδού (βόρεια των Λιμνών) αναβαθμίζεται με τη δημιουργία νέου δικτύου τοπικών αστικών και υπεραστικών λεωφορειακών γραμμών, οι οποίες εξυπηρετούν ορθολογικότερα και με περισσότερα δρομολόγια την ευρύτερη περιοχή καλύπτοντας ανάγκες ενδοδημοτικών και διαδημοτικών μετακινήσεων και βελτιώνουν τη σύνδεση με το Λαγκαδά (διοικητικό κέντρο της περιοχής).



- Οι τοπικές αστικές και υπεραστικές λεωφορειακές γραμμές λειτουργούν τροφοδοτικά προς τη νέα κεντρική λεωφορειακή γραμμή απευθείας σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη. Η μετακίνηση από και προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα γίνεται με μια μόνο μετεπιβίβαση και με τα κόμιστρα που θα ισχύουν για όλες τις γραμμές του Ο.Α.Σ.Θ.
- Τα δρομολόγια των υπεραστικών τροφοδοτικών λεωφορειακών γραμμών του ΚΤΕΛ (σύνδεση με το σταθμό μετεπιβίβασης του Λαγκαδά) είναι προσαυξημένα κατά τουλάχιστον 50% έναντι των σήμερα εκτελούμενων προς την Θεσσαλονίκη.
- Η εξυπηρέτηση των περιοχών νότια της Εγνατία Οδού (νότια των Λιμνών) θα γίνεται με απευθείας λεωφορειακές γραμμές του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, με αυξημένα δρομολόγια κατά 25% έναντι των σημερινών και με εισιτήρια μειωμένα κατά 50% έναντι αυτών που θα ισχύουν, για τις ίδιες γραμμές, έως 31.12.2010.



Β΄. ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ 1.1.2011
Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης και επανασχεδιασμού εξυπηρέτησης όλων των Δήμων του Επαρχείου Λαγκαδά, ιδρύονται και θα λειτουργούν οι εξής λεωφορειακές γραμμές:

Β1. Απευθείας σύνδεση Δήμου Λαγκαδά με τη Θεσσαλονίκη:


• Νο 83: Λαγκαδάς – Θεσσαλονίκη (εξπρές) – Νέα γραμμή
Απευθείας σύνδεση του Λαγκαδά με τη Θεσσαλονίκη (Πανεπιστήμιο)
• Νο 83Μ: Λαγκαδάς – Θεσσαλονίκη (εξυπηρέτηση Λουτρών)
Ορισμένα δρομολόγια της γραμμής Νο 83 εξυπηρετούν τα Λουτρά Λαγκαδά
• Νο 83Ν: Σταυρούπολη – Λαγκαδάς (οικισμός Παπακυριαζή) – Υφιστάμενη γραμμή – εξυπηρέτηση Άνω Λαγυνών



Β2. Τοπικές - τροφοδοτικές γραμμές σύνδεσης περιοχών Δήμου Λαγκαδά, με τον Σταθμό Μετεπιβίβασης Λαγκαδά, με αστικά λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ.:


• Νο 91Α: Λαγκαδάς – Ανάληψη
Σύνδεση των ανατολικών οικισμών του Δήμου Λαγκαδά με το Λαγκαδά – Υφιστάμενη τοπική γραμμή με νέα διαδρομή εντός του Λαγκαδά
• Νο 91Β Λαγκαδάς – Ανάληψη
Σύνδεση των ανατολικών οικισμών του Δήμου Λαγκαδά με το Λαγκαδά και εξυπηρέτηση του Γυμνασίου Κολχικού – Υφιστάμενη τοπική γραμμή
• Νο 91Ε: Λαγκαδάς – Άσσηρος – Κριθιά
Νέα τοπική γραμμή σύνδεσης της Ασσήρου της Κριθιάς και του Εξαμιλίου με το Λαγκαδά με τρία δρομολόγια ημερησίως





• Νο 91Η: Λαγκαδάς – Ηράκλειο – Περιβολάκι – Λαγυνά – Καβαλλάρι – Λαγκαδάς
Νέα τοπική κυκλική γραμμή σύνδεσης των δυτικών οικισμών του Δήμου Λαγκαδά με το Λαγκαδά
• Νο 91Κ: Λαγκαδάς – Καβαλλάρι – Λαγυνά – Περιβολάκι – Ηράκλειο - Λαγκαδάς
Νέα τοπική κυκλική γραμμή σύνδεσης των δυτικών οικισμών του Δήμου Λαγκαδά με το Λαγκαδά
• Νο 91Χ: Λαγκαδάς – Χρυσαυγή
Νέα τοπική κυκλική γραμμή σύνδεσης της Χρυσαυγής με το Λαγκαδά



Β3. Τοπικές - τροφοδοτικές γραμμές σύνδεσης περιοχών βόρεια Εγνατίας Οδού (βόρεια Λιμνών), με τον Σταθμό Μετεπιβίβασης Λαγκαδά, με υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ:


• Λαγκαδάς – Βερτίσκος
• Λαγκαδάς – Σοχός, ενώ επιπλέον θα εκτελούνται και δρομολόγια δια των εναλλακτικών διαδρομών Λαγκαδάς – Σοχός – Αρέθουσα και Λαγκαδάς – Σοχός – Ασκός – Αρέθουσα
• Λαγκαδάς – Προφήτης – Ασκός – Σοχός, ενώ επιπλέον θα εκτελούνται δρομολόγια δια των εναλλακτικών διαδρομών Λαγκαδάς – Προφήτης – Ασκός – Σοχός – Αρέθουσα και Λαγκαδάς – Προφήτης – Ασκός – Αρέθουσα
• Λαγκαδάς – Κολχικό – Δρακόντιο – Ανάληψη – Ευαγγελισμός – Σχολάρι – Προφήτης – Σχολάρι – Νυμφόπετρα – Ρεντίνα – Σταυρός - Ασπροβάλτα



Β4. Απευθείας υπεραστικές γραμμές του ΚΤΕΛ, προς την Θεσσαλονίκη:


• Θεσσαλονίκη – Ζαγκλιβέρι, η οποία θα εξυπηρετείται απευθείας γραμμή και δια των εναλλακτικών διαδρομών Θεσσαλονίκη – Σαρακίνα – Αγ. Χαράλαμπος – Ζαγκλιβέρι – Αδάμ – Καλαμωτό και Θεσσαλονίκη – Σαρακίνα – Αγ. Χαράλαμπος – Ζαγκλιβέρι – Πετροκέρασα
• Θεσσαλονίκη – Ασπροβάλτα, η οποία θα εξυπηρετείται δια των εξής διαδρομών:
- Μέσω της Εγνατίας Οδού με τη γραμμή Θεσσαλονίκη – Ρεντίνα – Σταυρός – Ασπροβάλτα (γραμμή εξπρές)
- Μέσω της παλαιάς Ε.Ο. Νο 2 με τη γραμμή Θεσσαλονίκη - Νικομηδινό – Στίβος – Περιστερώνας – Λουτρά Βόλβης – Απολλωνία – Ν. Μάδυτος – Ρεντίνα – Σταυρός – Ασπροβάλτα
- Μέσω της παλαιάς Ε.Ο. Νο 2 με τη γραμμή Θεσσαλονίκη - Νικομηδινό – Στίβος – Περιστερώνας – Λουτρά Βόλβης – Νέα Απολλωνία – Ν. Μάδυτος – Ρεντίνα – Σταυρός – Ασπροβάλτα
• Θεσσαλονίκη – Νικομηδινό – Στίβος – Περιστερώνας – Λουτρά Βόλβης – Νέα Απολλωνία – Απολλωνία - Μελισσουργός – Κοκκαλού – Ν. Μάδυτος – Μόδι.





Γ΄. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από την 1.1.2011, οι κάτοικοι των περιοχών που θα εξυπηρετούνται απ’ τις παραπάνω λεωφορειακές γραμμές, θα μετακινούνται με τα παρακάτω κόμιστρα:

Γ1. Από και προς την Θεσσαλονίκη δια της γραμμής κορμού Λαγκαδάς – Θεσσαλονίκης και όλων των τοπικών – τροφοδοτικών γραμμών που θα εκτελούνται απ’ τον Ο.Α.Σ.Θ. ή την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.


• Με τα εισιτήρια που ισχύουν και εφαρμόζονται σε όλες τις αστικές γραμμές του Ο.Α.Σ.Θ.
• Με τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών (μηνιαία, τριμηνιαία, ετήσια) ή άλλα είδη κομίστρων που ισχύουν ή θα ισχύουν στον Ο.Α.Σ.Θ.



Γ2. Από και προς την Θεσσαλονίκη με τις απευθείας υπεραστικές γραμμές του ΚΤΕΛ

• Με εισιτήρια μειωμένα κατά 50% έναντι αυτών που ισχύουν σήμερα στα ΚΤΕΛ και θα ισχύουν έως 31.12.2010.
• Υφίσταται δυνατότητα περαιτέρω μείωσης, αν Ο.Α.Σ.Θ. και ΚΤΕΛ συμφωνήσουν και τούτο εγκριθεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ή υπάρξουν ανάλογες συμφωνίες μεταξύ ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. και οικείων Ο.Τ.Α.

Δ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ
Ο τερματικός σταθμός των λεωφορειακών γραμμών στο Λαγκαδά θα λειτουργεί προσωρινά στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου του Λαγκαδά. Η μετεπιβίβαση στη βασική λεωφορειακή γραμμή σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη δύναται να πραγματοποιηθεί στον προσωρινό σταθμό και σε όλες τις υφιστάμενες στάσεις αστικής συγκοινωνίας επί των οδών Λουτρών (προς Θεσσαλονίκη), Μεγ. Αλεξάνδρου (προς Θεσσαλονίκη), Μακεδονίας (προς Χρυσαυγή και Ανάληψη), Βασ. Αλεξάνδρου (προς Ανάληψη) στο Λαγκαδά και επί της Επ. Οδού Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά.

Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΕΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ – ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται:


• Στον επίσημο δικτυακό ιστότοπο του Ο.Α.Σ.Θ. (www.oasth.gr)
• Στο πληροφοριακό κέντρο του Ο.Α.Σ.Θ. (185) που λειτουργεί όλες τις ημέρες από 07:00΄ έως 22:00΄.
Απάντηση
#4
Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι από 1.3.2011, δρομολογήθηκε νέα τοπική λεωφορειακή γραμμή στο Δήμο Ευόσμου για την εξυπηρέτηση της περιοχής Νικόπολης, η οποία θα έχει τα εξής λειτουργικά χαρακτηριστικά.

Ονομασία Γραμμής
Νο. 43 "ΤΟΠΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ"
Αφετηρία – Τέρμα
Ως αφετηρία της γραμμής ορίζεται ο Τ.Σ. Κάτω Ηλιούπολης / Ευόσμου και ως τέρμα ο Τ.Σ. Άνω Ηλιούπολης, από τον οποίο θα γίνεται διέλευση.
Διαδρομή
Η γραμμή συνδέει τους παραπάνω τερματικούς σταθμούς πραγματοποιώντας την εξής κυκλική διαδρομή:
Τ.Σ. Κάτω Ηλιούπολης / Ευόσμου – Νυμφαίου – Ευφροσύνης – Μαιάνδρου –Αναγεννήσεως – Λέσβου – Κωνσταντίνου Παλαιολόγου – Τ.Σ. Άνω Ηλιούπολης – Σινώπης – Άρη Βελουχιώτη – Λέσβου – Αναγεννήσεως – Μαιάνδρου – Ανώνυμη (δεξιά) – Ανώνυμη (αριστερά) – Ακαδήμου (αριστερά) – Μαιάνδρου – 25ης Μαρτίου – Σμύρνης – Αντώνη Τρίτση – Τ.Σ. Κάτω Ηλιούπολης / Ευόσμου.

Στάσεις
1. Στάση "Άρη Βελουχιώτη" (στην οδό Άρη Βελουχιώτη)
2. Στάση "Βάμβακας" (στην οδό Αναπαύσεως)
3. Στάση "Ευφροσύνης" (στην οδό Μαιάνδρου)
4. Στάση "Πάρκο" (στην οδό 25ης Μαρτίου)
5. Στάση "Ι.Ε.Κ. Ευόσμου" (στην οδό Σμύρνης)

Επιπλέον αυτών, ιδρύονται οι εξής νέες στάσεις:
6. Στάση "Τεχνικές Υπηρεσίες" (Μαιάνδρου 83)
7. Στάση "Περίπτερο" (στην οδό Μαιάνδρου) (2 συζυγείς στάσεις
8. Στάση “Αθλητικό Κέντρο” (στην οδό Αναγεννήσεως) (2 συζυγείς στάσεις)
9. Στάση "ΚΤΕΟ" (2 συζυγείς στάσεις)
10. Στάση “Συνεργείο Αυτοκινήτων” (στην οδό Αναγεννήσεως) (2 συζυγείς στάσεις)
11. Στάση “Βενζινάδικο” (στην οδό Αναγεννήσεως) (2 συζυγείς στάσεις)
12. Στάση “Σουπερμάρκετ” (στην οδό Λέσβου) (2 συζυγείς στάσεις)

Δρομολόγια – Εξυπηρέτηση
Στη νέα γραμμή δρομολογείται ένα (1) λεωφορείο για όλες τις ημέρες (Καθημερινές, Σάββατα, Κυριακές και αργίες). Ο συνολικός αριθμός δρομολογίων θα φτάνει τα τριάντα (30) δρομολόγια με πρώτη αναχώρηση από την αφετηρία της γραμμής στις 06:00 και τελευταία στις 21:30.
Απάντηση
#5
Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι από 1.4.2011 τροποποιείται η διαδρομή διέλευσης της γραμμής Νο 4A προκειμένου να εξυπηρετηθεί πληρέστερα η περιοχή της Καλαμαριάς αλλά και για να αντιμετωπιστούν προβλήματα εγκλωβισμού των οχημάτων της γραμμής στον κόμβο Σμύρνης – Βρυούλων. Συγκεκριμένα η διαδρομή η οποία θα ακολουθείται είναι η εξής:

Τερματικός Ν. Κρήνης – Χανίων – Ικάρων – Δημοκρίτου – Κ. Καραμανλή – Βρυούλων – συνέχεια όπως η υφιστάμενη. Δηλαδή η σημερινή διαδρομή Χανίων – Σμύρνης – Βρυούλων – Μακεδονίας αντικαθίσταται από την παραπάνω διαδρομή. Το συνολικό μήκος της κυκλικής διαδρομής μειώνεται κατά 600 μ. και διαμορφώνεται στα 15.900 μ. Κατά τη διέλευση από την παραπάνω διαδρομή προστίθενται οι παρακάτω υφιστάμενες στάσεις της γραμμής Νο 7:


Γ-12/24 ΣΤΡΟΦΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ (οδός: ΧΑΝΙΩΝ)
Γ-12/01 ΓΗΠΕΔΟ ΦΟΙΝΙΚΑ (οδός: ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ)
Γ-12/28 ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ (οδός: ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ)
Γ-11/26 ΗΛΕΚΤΡΑΣ (οδός: ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ)
Γ-11/25 ΕΠΑΛ (οδός: ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ)

Οι στάσεις οι οποίες καταργούνται είναι οι εξής:


Δ-12/05 ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ (οδός: ΧΑΝΙΩΝ)
Δ-11/09 ΠΑΛΙΟ ΤΕΡΜΑ (οδός: ΧΑΝΙΩΝ)
Δ-11/15 ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ (οδός: ΒΡΥΟΥΛΩΝ)
Δ-11/19 ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ (οδός: ΒΡΥΟΥΛΩΝ)
Γ-11/14 ΠΑΛΙΟ ΤΕΡΜΑ (οδός: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
Γ-11/24 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (οδός: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)

Το ωράριο της γραμμής καθώς και οι ώρες εξόδου δεν επηρεάζονται.
Απάντηση
#6
Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ. ότι από 18.4.2011 και μετά από σχετική απόφαση του Σ.Α.Σ.Θ., τροποποιείται ως εξής η διαδρομή της γραμμής Νο 22 «ΑΝΩ ΠΟΛΗ»:
Πλατεία Μουσχουντή – Αλ. Παπαδοπούλου – Ρακτιβάν - Προξένων – Αγ. Δημητρίου – Φ. Δραγούμη – Ολυμπιάδος – Δ. Πολιορκητού - υφιστάμενη διαδρομή.
Ιδρύονται ακόμη οι εξής τέσσερις νέες στάσεις:
1. Στάση ''Ρακτιβάν 2'' στην ομώνυμη οδό
2. Στάση ''Προξένων'' στην ομώνυμη οδό
3. Στάση ''Διοικητήριο'' στην οδό Φιλημ. Δραγούμη
4. Στάση ''Άθωνος'' στην οδό Δημ. Πολιορκητού (αριθμός 20)
Τέλος, η στάση ''Προξένων'' θα εξυπηρετείται και από τις γραμμές 15 και 23 που διέρχονται από την ομώνυμη οδό
Απάντηση
#7
Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ. ότι από 1ης Ιουλίου 2011 και μετά από σχετική απόφαση του Σ.Α.Σ.Θ., τροποποιείται ως εξής η διαδρομή επιστροφής της γραμμής Νο 12 «ΚΤΕΛ – Κ. Τούμπα».
Η νέα διαδρομή θα γίνεται μέσω των οδών Γιαννιτσών, Μοναστηρίου, βορειοδυτικός κλάδος σύνδεσης Λεωφ. Δενδροποτάμου (28ης Οκτωβρίου), κυκλικός κόμβος Λεωφ. Δενδροποτάμου, Λεωφ. Δενδροποτάμου, ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Ιδρύονται δυο νέες στάσεις επί της οδού Γιαννιτσών με κατεύθυνση προς ΚΤΕΛ ως εξής:
• Στάση ΜΠΑΛΤΑ στο ύψος της Γιαννιτσών 120 και
• Στάση ΒΟΣΠΟΡΟΣ επί της Γιαννιτσών μετά την οδό Γ. Κουμαρά.

Μεταφέρεται η
• στάση ΟΠΑΠ σε νέα θέση επί της Γιαννιτσών 92.

Συμπεριλαμβάνονται στην λειτουργία της γραμμής 12 και οι ακόλουθες υφιστάμενες στάσεις:
• ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ
• ΟΡΥΖΟΜΥΛΟΙ
• ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
• ΓΕΦΥΡΑ
Απάντηση
#8
Από την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2011 αρχίζει η εφαρμογή του θερινού προγράμματος δρομολογίων, σύμφωνα με το οποίο θα κυκλοφορούν καθημερινά 478 λεωφορεία έναντι των 542 που κυκλοφορούσαν κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, ήτοι μειωμένα μόνο κατά 12% παρά την κατά 30% περίπου μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω των θερινών διακοπών.
Για το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων, το οποίο θα ισχύσει μέχρι και την Τετάρτη 31η Αυγούστου 2011, οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται:
Απ’ το Πληροφοριακό Κέντρο του Ο.Α.Σ.Θ. στους αριθμούς 185 και 2310 981 100.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oasth.gr μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και στη διεύθυνση m.οasth.gr μέσω κινητού τηλεφώνου.

----------------
ΜΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Ο.Α.Σ.Θ.

Όλα τα κυκλοφορούντα λεωφορεία του Οργανισμού, διαθέτουν σύστημα κλιματισμού. Έτσι, κατά την θερινή περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου, που θα κυκλοφορούν καθημερινά 478 λεωφορεία, όλα τα λεωφορεία θα διαθέτουν σύστημα κλιματισμού.
Το γεγονός ότι σύστημα κλιματισμού διαθέτουν όλα τα λεωφορεία, παρέχει την ευχέρεια, ακόμη και σε περίπτωση έκτακτης βλάβης του κλιματισμού κάποιου λεωφορείου να αντικαθίσταται με άλλο, μετά την ολοκλήρωση του δρομολογίου κατά το οποίο έπαθε τη βλάβη.

--------------------

ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΡΙΝΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ
ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΞΠΡΕΣ Νο70 ΚΑΙ Νο71

Από την Παρασκευή 1.7.2011 έως και την Τετάρτη 31.8.2011, θα λειτουργήσουν οι δύο (2) λεωφορειακές γραμμές – ΕΞΠΡΕΣ – εξυπηρέτησης, προς τις παραλίες της Επανομής και της Μηχανιώνας, οι οποίες θα έχουν την αφετηρία επί της οδού Μοναστηρίου 61, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Λεωφορειακή γραμμή Νο70 ¨Ν.Σ. Σταθμός – Επανομή¨
Διαδρομή:
Μετάβαση από το Ν.Σ. Σταθμό (αφετηρία επί της Μοναστηρίου 61) και διέλευση από Μοναστηρίου – Πλατεία Δημοκρατίας – Εγνατία – Εθνικής Αμύνης – Μεγάλου Αλεξάνδρου – Γεωργίου Παπανδρέου – Ανδριανουπόλεως – Βενιζέλου – Εθνικής Αντίστασης – Λεωφ. Γεωργικής Σχολής, κ.λπ., όπως στις διαδρομές μετάβασης προς Παραλία και Πάλιουρα της λεωφορειακής γραμμής Νο69 ¨Α.Σ. ΙΚΕΑ – Επανομή¨. Επιστροφή μέχρι Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής όπως στις διαδρομές επιστροφής από Παραλία και Πάλιουρα της λεωφορειακής γραμμής Νο69 και στη συνέχεια διέλευση από Εθνικής Αντίστασης – Βασιλίσσης Όλγας – Βασιλέως Γεωργίου – Μανόλη Ανδρόνικου – Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. – Τσιμισκή – Πολυτεχνείου – 26ης Οκτωβρίου – Πλατεία Δημοκρατίας – Μοναστηρίου – Ν.Σ.Σ. (αποβίβαση επιβατών εντός του σταθμού μετεπιβίβασης και από εκεί Κ.Π. έως την αφετηρία επί της Μοναστηρίου 61).
Στάσεις:
Τα λεωφορεία της γραμμής Νο70, κατά τη μετάβαση προς τις παραλίες της Επανομής, μόνο θα επιβιβάζουν επιβάτες, από όλες τις υφιστάμενες επί της διαδρομής στάσεις, ενώ η αποβίβαση των επιβατών θα γίνεται, από το κέντρο της Επανομής και μέχρι τα δύο τέρματα (Παραλίας και Πάλιουρα) σε όλες τις υπάρχουσες στάσεις. Κατά την επιστροφή, τα λεωφορεία θα επιβιβάζουν επιβάτες μέχρι το κέντρο της Επανομής και στη συνέχεια του δρομολογίου, μέχρι το Ν.Σ. Σταθμό, μόνο θα αποβιβάζουν επιβάτες, σε όλες τις υφιστάμενες επί της διαδρομής στάσεις.

Λεωφορειακή γραμμή Νο71 ¨Ν.Σ. Σταθμός - Μηχανιώνα¨
Διαδρομή:
Μετάβαση από το Ν.Σ. Σταθμό (αφετηρία επί της Μοναστηρίου 61) και διέλευση από Μοναστηρίου – Πλατεία Δημοκρατίας – Εγνατία – Εθνικής Αμύνης – Μεγάλου Αλεξάνδρου – Γεωργίου Παπανδρέου – Ανδριανουπόλεως – Βενιζέλου – Εθνικής Αντίστασης – Λεωφ. Γεωργικής Σχολής, κ.λπ. όπως στις διαδρομές μετάβασης μέσω Κερασιάς και Αγγελοχωρίου της λεωφορειακής γραμμής Νο72 ¨Α.Σ. ΙΚΕΑ – Μηχανιώνα¨.
Επιστροφή μέχρι τη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής όπως στις διαδρομές επιστροφής μέσω Κερασιάς και Αγγελοχωρίου της λεωφορειακής γραμμής Νο72 και στη συνέχεια διέλευση από Εθνικής Αντίστασης – Βασιλίσσης Όλγας – Βασιλέως Γεωργίου – Μανόλη Ανδρόνικου – Αγγελάκη – Εγνατία – Πλατεία Δημοκρατίας – Μοναστηρίου – Ν.Σ. Σταθμός (αποβίβαση επιβατών εντός του σταθμού μετεπιβίβασης και από εκεί Κ.Π. έως την αφετηρία επί της Μοναστηρίου 61).
Στάσεις:
Τα λεωφορεία της γραμμής Νο71, κατά τη μετάβαση προς τις παραλίες της Μηχανιώνας μόνο θα επιβιβάζουν επιβάτες, από όλες τις υφιστάμενες επί
της διαδρομής στάσεις, ενώ η αποβίβαση των επιβατών θα γίνεται από την Παραλία της Περαίας και μέχρι το τέρμα και για τα δύο δρομολόγια μέσω Κερασιάς και Αγγελοχωρίου.
Κατά την επιστροφή, τα λεωφορεία θα επιβιβάζουν επιβάτες μέχρι την Παραλία της Περαίας και για τα δύο δρομολόγια, μέσω Κερασιάς και Αγγελοχωρίου και στη συνέχεια του δρομολογίου, μέχρι το Ν.Σ. Σταθμό, μόνο θα αποβιβάζουν επιβάτες, σε όλες τις υφιστάμενες επί της διαδρομής στάσεις.

---------------

ΑΥΞΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ Νο78,
ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Προς εξυπηρέτηση της αυξημένης επιβατικής κίνησης από και προς το Αεροδρόμιο, ο Ο.Α.Σ.Θ. αυξάνει τον αριθμό των προγραμματισμένων λεωφορείων από 4 σε 7 και τον αριθμό των προγραμματισμένων δρομολογίων από 31 σε 56 ημερησίως, για το χρονικό διάστημα από 01.07.2011 μέχρι 31.08.2011.
Η εξυπηρέτηση του Αεροδρομίου αλλά και των υπολοίπων σταθμών άφιξης ή αναχώρησης επισκεπτών, καθώς και των πολιτών που επιθυμούν να μετακινούνται κατά τις νυκτερινές ώρες, εξασφαλίζεται με την νυκτερινή γραμμή Νο78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ».
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι λειτουργεί και η τοπική λεωφορειακή γραμμή Νο 79 «Α.Σ. ΙΚΕΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ», εξασφαλίζοντας την μετακίνηση από και προς το Αεροδρόμιο, μέσω μετεπιβίβασης, των επιβατών που προέρχονται από οποιαδήποτε περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος καθώς και από περιοχές των Δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης.

--------------------

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΗΣ Νο22
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ

Η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Νο22 «ΑΝΩ ΠΟΛΗ» θα εξακολουθήσει και τους θερινούς μήνες σύμφωνα με το ήδη ισχύον πρόγραμμα, δηλαδή με τρία (3) λεωφορεία τις καθημερινές και δύο (2) λεωφορεία τα Σάββατα, Κυριακές και αργίες.

--------------------

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΗΣ Νο45
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΤΕΛ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Αυγούστου, πυκνώνουν τα δρομολόγια των λεωφορείων της γραμμής ΕΞΠΡΕΣ Νο45 «ΚΤΕΛ Μακεδονία – ΚΤΕΛ Χαλκιδικής» από και προς το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής και δια της οποίας συνδέονται απ’ ευθείας το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής με τον σταθμό υπεραστικών ΚΤΕΛ Μακεδονία και τον Ν.Σ. Σταθμό. Δια της ως άνω γραμμής Νο45 θα εξυπηρετούνται και επιβάτες κατά μήκος της Εγνατίας οδού και της οδού Κων. Καραμανλή στις επτά (7) ορισμένες στάσεις της γραμμής.
Με το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της γραμμής Νο45, θα πραγματοποιούνται δρομολόγια ανά 20 λεπτά.

------------------------

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΗΣ Νο77

Στο τοπικό λεωφορείο Νο 77 «ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ – ΕΠΑΝΟΜΗ» προστίθεται ένα (1) λεωφορείο, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα δρομολόγια από δώδεκα (12) σε είκοσι τέσσερα (24).


Ημερομηνία Καταχώρησης: 24-06-2011
Απάντηση
#9
Ανακοινώνεται από τον ΟΑΣΘ η τροποποίηση των Νυχτερινών Υπηρεσιακών Δρομολογίων, τα οποία εξυπηρετούν και επιβατικό κοινό , όπως αυτή προέκυψε μετά την επεξεργασία των στοιχείων επιβατικής κίνησης και με στόχο την παροχή καλύτερης εξυπηρέτησης ως ακολούθως :

Α/Ξ Φοίνικα
Καταργούνται τα Υπηρεσιακά Δρομολόγια Ν98-05, Ν98-07 και Ν98-08 με αναχώρηση από Α/Ξ Φοίνικα ενώ τροποποιούνται το Ν98-01 και το Ν98-02.

Α/Ξ Σταυρούπολης
Καταργούνται τα Υπηρεσιακά Δρομολόγια Ν99-01, Ν99-08, Ν99-09 και Ν99-11 και αντικαθίστανται από το Ν99-05 πρωινό .

Μετά από τις παραπάνω αλλαγές τα Νυχτερινά Υπηρεσιακά Δρομολόγια που εξυπηρετούν και επιβατικό κοινό διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Αναχώρηση από Α/Ξ Φοίνικα

• Ν 98 - 01 Αναχώρηση από Α/Ξ Φοίνικα 01.55΄
Α/Ξ Φοίνικα - Σταθμαρχείο Καλαμαριάς – ΧΑΝΙΩΝ – ΑΪΔΙΝΙΟΥ – ΣΜΥΡΝΗΣ – ΜΙΑΟΥΛΗ – ΑΔ. ΚΟΡΑΗ – ΜΑΡΜΑΡΑ – ΠΑΣΑΛΙΔΗ – ΠΟΝΤΟΥ –ΜΗΤΡ. ΚΥΔΩΝΙΩΝ – Β. ΟΛΓΑΣ – Στάση ΝΟΜΑΡΧΙΑ (επί της Βασ. Όλγας) – ΔΕΛΦΩΝ – ΠΑΠΑΔΑΚΗ – ΒΟΥΛΓΑΡΗ – Ε.Ο. ΠΡΟΣ ΜΟΥΔΑΝΙΑ – Μ. ΑΝΤΥΠΑ – ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Άφιξη στο Α/Ξ Φοίνικα 02.20.

• Ν 98 – 02/ 3ο βραδινό Αναχώρηση από Α/Ξ Φοίνικα 02.10
Αμαξοστάσιο Φοίνικα ΄– Σταθμαρχείο Καλαμαριάς – ΧΑΝΙΩΝ – ΑΪΔΙΝΙΟΥ – ΣΜΥΡΝΗΣ – ΜΙΑΟΥΛΗ – ΑΔ. ΚΟΡΑΗ – ΜΑΡΜΑΡΑ – ΠΑΣΑΛΙΔΗ – ΠΟΝΤΟΥ – ΜΗΤΡ. ΚΥΔΩΝΙΩΝ – Β. ΟΛΓΑΣ – 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ –



ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 424 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΕ Νο 4 – ΕΓΝΑΤΙΑ – ΛΑΓΚΑΔΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ –.
Άφιξη στο Α/Ξ Σταυρούπολης 03:00
• Ν 98 - 06 Αναχώρηση από Α/Ξ Φοίνικα 02.10
Α/Ξ Φοίνικα– EΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – Γ. ΣΧΟΛΗΣ – ΟΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ – ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ – ΚΕΡΑΣΙΑ – 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ – Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ (ΕΚΚΛΗΣΙΑ) – 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ- ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ – ΦΙΛΙΠΠΟΥ – ΤΕΡΜΑ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ

Αναχώρηση από το Α/Ξ Σταυρούπολης

• Ν 98 – 02/ 1ο πρωινό Αναχώρηση από Α/Ξ Σταυρούπολης 03.20΄
Α/Ξ Σταυρούπολης- ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΛΑΓΚΑΔΑ – ΕΓΝΑΤΙΑ
ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ 03.55΄
Λ. ΣΤΡΑΤΟΥ – ΔΕΛΦΩΝ – ΠΑΠΑΔΑΚΗ – ΒΟΥΛΓΑΡΗ – ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΩΝ – ΜΗΤΡ. ΚΥΔΩΝΙΩΝ - ΠΟΝΤΟΥ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ – ΧΙΛΗΣ – ΜΑΡΜΑΡΑ – ΑΔ. ΚΟΡΑΗ - ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ – ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ – ΠΟΛΥΒΙΟΥ – ΗΣΙΟΔΟΥ – ΧΑΝΙΩΝ –
Σταθμαρχείο Καλαμαριάς 04.20΄
ΑΝΩΝΥΜΟΣ (ΔΕΞΙΑ) – ΑΝΩΝΥΜΟΣ (ΑΡΙΣΤΕΡΑ) – ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ – ΜΟΥΣΧΟΥΝΤΗ – ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Άφιξη στο Αμαξοστάσιο Φοίνικα 04.30΄

• Ν 99 – 05 Αναχώρηση από Α/Ξ Σταυρούπολης 03.00
Α/Ξ Σταυρούπολης – ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – Περιφερειακή οδός – ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ – Π. Τ. ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΦΛΩΡΟΥ ΦΙΛ (ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ) – ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΜΑΝΩΛΗ - ΣΚΡΑ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ – ΒΕΡΟΙΑΣ - ΠΑΣΑΖΟ (ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΥ) ΙΩΝΙΑ
Απάντηση
#10
(23-12-2010, 10:11 PM)GiannisB Έγραψε: Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι από 28 Δεκεμβρίου 2010 τροποποιείται (επεκτείνεται έως και το Ν.Σ.Σ.) η λεωφορειακή γραμμή Νο 23 «Πλ. Ελευθερίας – Αγ. Ανάργυροι», προστίθεται ένα (1) επιπλέον λεωφορείο και μετονομάζεται σε «Ν. Σ. Σταθμός – Συκιές». Τα χαρακτηριστικά της γραμμής είναι τα παρακάτω:

Αφετηρία – Τέρμα

Η αφετηρία της νέας γραμμής θα είναι στον Ν. Σ. Σταθμό και το τέρμα επί της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Διαδρομή

Η ακολουθούμενη διαδρομή θα είναι:

Κατά τη μετάβαση
Ν.Σ.Σ. (αφετηρία), ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΙΚΗΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΛΕΥΘ., και στη συνέχεια την ίδια διαδρομή έως και σήμερα ήτοι ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ , ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ , ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ , ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ , ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ, ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ, ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ , ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΛΕΥΘ. , ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ , ΒΙΤΣΙ , ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ, ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (τέρμα).

Κατά την επιστροφή
ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (τέρμα), η ίδια διαδρομή έως σήμερα και έως την Ίωνος Δραγούμη ήτοι ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΜΑΝ., ΒΙΤΣΙ, ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ ΝΙΚΗΦ., ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ , ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΛΕΥΘ., ΜΟΥΣΚΟΥ ΧΑΡ. , ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ , ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ , ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ, ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ, ΠΡΟΞΕΝΩΝ , ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, ΟΛΥΜΠΟΥ , ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΙΩΝΟΣ και στη συνέχεια δεξιά ΤΣΙΜΙΣΚΗ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΑΓ. ΠΑΝΤΩΝ, Ν.Σ.Σ. (αφετηρία).

Στάσεις

Θα ισχύουν όλες οι υφιστάμενες στάσεις στη διαδρομή.

Δρομολόγια – Εξυπηρέτηση

Η μέση συχνότητα εκτέλεσης των δρομολογίων ανέρχεται σε εννέα (9) λεπτά τις καθημερινές, δέκα (10) λεπτά τα Σάββατα και δεκατρία (13) λεπτά για τις Κυριακές και τις αργίες.

Πριν από 1 μήνα περίπου είχα πάρει ένα 23 και μερικός κόσμος μέσα ακόμα δεν ήξερε ότι πάει σταθμό!!!Huh
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Προτάσεις αναδιάταξης / βελτιστοποίησης λεωφορειακών γραμμών του ΟΣΕΘ N1Ellinikou 208 140.285 23-10-2020, 05:14 PM
Τελευταία Δημοσίευση: galatas_giorgos

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)