Αξιολόγηση Θέματος:
  • 3 Ψήφοι - 2 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Αφαίρεση ρακετών από τα στέγαστρα στο Μαρούσι
#1
Τις τελευταίες μέρες βλέπω πως σε ολοένα και περισσότερα στέγαστρα στάσεων στον Δήμο Αμαρουσίου αφαιρούνται οι διαφημιστικές ρακέτες. Αυτό αφορά τόσο στάσεις που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία της Ε.ΘΕ.Λ. όσο και τις παρόμοιες που μπήκαν για την δημοτική συγκοινωνία το 2006. Οι μόνες που δεν επηρεάζονται είναι οι κόκκινες που είχε προμηθευτεί η δημοτική συγκοινωνία πριν το 2006. Σίγουρα η κίνηση είναι πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου καθώς είναι τόσο γενικευμένη μόνο στο Μαρούσι.

Γενικά ο Πατούλης έχει μια εμμονή με το να ξηλώνει διαφημιστικές πινακίδες. Όμως έχω να παρατηρήσω τα ακόλουθα:
- Η αποξήλωση των ρακετών άρχισε μόλις οι εταιρείες που ασχολούνται με υπαίθρια διαφήμιση άρχισαν να βάζουν σε αυτές αφίσες που διαμαρτύρονταν για τον κατατρεγμό της νόμιμης όπως ισχυρίζονταν υπαίθριας διαφήμισης.
- Δεν είναι εξακριβωμένο αν όντως αυτές οι ρακέτες είναι παράνομες ή όχι.
- Αλλά κι αν ακόμα είναι, η παρανομία έγγυται στην διαφήμιση και όχι στην ύπαρξη της ίδιας της ρακέτας.
- Η οποία ρακέτα εξυπηρετεί και άλλους σκοπούς. Κυρίως προστατεύει κάπως τους επιβάτες που περιμένουν στην στάση από τον δυνατό αέρα. Αν βρέχει και παράλληλα φυσάει, η οροφή της στάσης δεν παρέχει ιδιαίτερη προστασία. Αφαιρέθηκαν λοιπόν οι ρακέτες χωρίς να μπει κάτι άλλο στην θέση τους που να εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό (π.χ. plexiglass που είναι και άθραυστο).
- Και επίσης, μέσα στις ρακέτες μπορούσαν κάλλιστα να μπουν τα ωράρια διέλευσης και οι χάρτες. Γιατί οι προθήκες που βάζει ο Ο.Α.Σ.Α. στους ιστούς των δικών του στάσεων είναι μικρές και σε στάσεις όπου περνούν πολλές γραμμές δεν έχουν χώρο για τα σχεδιαγράμματα όλων, ο δε Δήμος Αμαρουσίου όλο και περισσότερο καταφεύγει στο να κολλάει τα ωράρια με σελοτέηπ πάνω στις ρακέτες και, ελλείψει αυτών, στον μεταλλικό σκελετό της στάσης ή να μην τα αναρτά καθόλου.
Απάντηση
#2
Το πρόσεξα στην στάση "Κηφισίας" στο Δακτυλίδι. Δεδομένου ότι πλέον η στάση αυτή χρησιμοποιήται μόνο από το Χ93 για αποβίβαση δεν έχει νόημα η ύπαρξη του στεγάστρου.
Απάντηση
#3
Συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις στάσεις στην Λεωφ. Κηφισίας όπου διέρχονται πολλές γραμμές, αλλά και σε παραδρόμους (π.χ. στην περιοχή του Αγ. Θωμά)
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)