Αξιολόγηση Θέματος:
  • 9 Ψήφοι - 2 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[The Best] Πάτρα: Καταληψεις Αστικων Λεωφορειων - Ένταση μεταξύ επιβατών και φοιτητών
#1
Ένταση και παρ ολίγον επεισόδια είχαμε το πρωί (σ.σ. Δευτέρα 22/11/2010) στην οδό Κορίνθου, σε στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας, μεταξύ φοιτητών και επιβατών των λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ. Οι φοιτητές έκαναν μπλόκο στα λεωφορεία, με σκοπό την δωρεάν επιβίβαση για την μεταφορά τους στο Πανεπιστήμιο, όμως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μετά από την εντολή της διοίκησης του αστικού ΚΤΕΛ, την ακινητοποίηση των λεωφορείων εν μέση οδό από τους οδηγούς.

Η μεγάλη καθυστέρηση έκανε τους υπολοίπους επιβάτες των λεωφορείων να αντιδράσουν και προς στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια μεταξύ κάποιων επιβατών και των φοιτητών, οι οποίοι με την σειρά τους αντέδρασαν με συνθήματα και φωνές.

Οι οδηγοί προσπαθούσαν να διευθετήσουν το ζήτημα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, ενώ από την συνεχιζόμενη στάθμευση των λεωφορείων, δημιουργήθηκε τεράστιο μποτιλιάρισμα στην οδό Κορίνθου.

Μετά από πολλή ώρα και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και τα λεωφορεία συνέχισαν το δρομολόγιό τους, ενώ είναι άγνωστο εάν και τις επόμενες ημέρες οι φοιτητές θα επαναλάβουν την διαμαρτυρία τους.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του thebest.gr
http://www.youtube.com/watch?v=dpthsbj_LQo
Απάντηση
#2
Για να πετανε τα χρηματα τους σε διασκεδαση εχουνε, για το Αστικο Κτελ παλι δεν εχουν......... να παρουν ΙΧ τοτε! Ειναι ανουσιο να δινεις τα χρηματα σου αλλου και να μην πληρωνεις για την μετακινηση σου! Αν δεν τους αρεσει ποδηλατακι, ΙΧ, ποδαρακια διαλεγουν και περνουν!
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#3
Ειδατε τι κανει το τσαμπατζιδικο της ΕΘΕΛ??ολα αυτα τα καλοπαιδα διαμαρτυρονται μονο για τα εισιτηρια με τετοιες κινησεις και οχι για ολα τα αλλα φλεγοντα ζητηματα,διοτι καθοτι Αθηναιοι στην συντριπτικη τους πλειοψηφια δεν μπορουν να συμβιβαστουν με την ιδεα οτι στην επαρχια χωρις εισιτηριο βολτουλα δεν εχει..
Απάντηση
#4
Απαράδεκτο αλλα λυπάμε που το λέω, τα παιδιά αυτά ή παίρνουν λάθος κατεύθυνσεις ή δεν ξέρουν σε ποιούς πρέπει να απεύθυνθούν.Επειδή παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στη Λαμία το μόνο που εχω να πω ειναι οτι οι μόνοι που δεν φταίνε ειναι οι διοικήσοις των αστικών κτελ γιατί: (Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ )μήπως έπρεπε να ξεσηκωθούν οι φοιτητές και ολοι οσοι μένουμε στην επαρχία οταν θα γνώριζαν οτι οι συγκοινωνίες των αθηνών επιδοτούνται απο το ελληνικό κράτος με 1 εκατομμύριο ευρώ την ημέρα και με ενα εξήσου μεγάλο ποσό η θεσσαλονίκη;Λοιπόν ποιό εισητήριο πληρώνουμε ακριβότερο της επαρχίας ή των 2 μεγάλων αστικών κεντρών;
Απάντηση
#5
Το ολο σκηνικο ειναι υποκινουμενο απο κομματικα σχηματα κ οι φοιτητες ειναι τα πιονι. Δεν νομιζω οτι περνουν πρωτοβουλιες οι ιδιοι (φοιτητες) απο μονοι τους... ΑΛΛΟΙ βαζουν "δαχτυλο" για να γινονται τετοιου ειδους επεισοδια! Το θεμα ειναι οτι δεν χρωστουν τιποτα οι υπολοιπη επιβατες, για να ταλαιπωρουντε κατα αυτον τον τροπο κ ποσον αλλο οι οδηγοι, που ερχονται σε πιο δυσκολη θεση, μιας κ σε αυτους θα αναφερθουν σε πρωταρχικο σταδιο για το λογο της ολης καταστασης. Επομενως θα πρεπει να παρουν πρωτοβουλιες σε καποιες περιπτωσεις, φανταστειτε αν το λεωφορειο ειναι ιδιοκτησια του κ το εχει φερει προσφατα, δεν θα πρεπει να το προστατευσει απο τυχον βανδαλισμους? Υπαρχουν περιπτωσεις που οι φοιτητες, σαν παιδια, φτανουν κ σε ακραιες περιπτωσεις που μπορει να κανουν κ ζημιες!!! Καλο ειναι επομενως να αποτρεπονται τετοιου ειδους καταστασεις κ αν γινοντε χρειαζεται ψυχραιμια.
Απάντηση
#6
Συμφωνώ με τον Ο405Ν2. Ψευτοτσαμπουκάδες από κομματικοποιημένους φοιτητές που μπορεί να πληρώνουν λεφτά δεξιά & αριστερά σε βλακείες και τσιγκουνεύονται στα εισιτήρια. Το θέμα είναι ότι τα παιδάκια ξεχάσανε τις σημαιούλες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο σπίτι τους.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση
#7
Καλά τους έκανε το ΚΤΕΛ και δεν κουνηθηκαν καθόλου τα αμάξια!!! Μαγκιες οπου μας πέρνει κάνουμε σε αυτήν την χώρα. Κανονικά και ως ιδιωτική εταιρεία έπρεπε να φωνάξει την αστυνομία να τους μαζέψει όλους για παρακώληση συγκοινωνιακού έργου και κατάληψη του λεωφορείου (ιδιωτικός χωρος) και θα βρίσκονταν ουκ ολίγοι πολίτες που θα είχαν καθυστερήσει και θα υπέγραφαν ως μάρτυρες...

Το θέμα με τα Αστικά ΚΤΕΛ δεν είναι η τιμή αλλά ότι η φοιτητική έκπτωση είναι 25% ενώ στην Αθήνα 50%. Αντίστοιχα και στις κάρτες απεριορίστων γι' αυτό και πληρώνουμε αστρονομικά ποσά συγκριτικά με την Αθήνα (30-50 ευρώ ανάλογα την πόλη). Αυτό που θα ήταν σωστότερο όλων θα ήταν το κάθε πανεπιστήμιο αντί να ναυλώνει δικά του λεωφορεία (βλ. Πάτρα) να βγάλει ένα κονδύλι για το Αστικό ΚΤΕΛ κάνοντας ουσιαστικά τον ρόλο του κράτους στον ΟΑΣΑ, δηλάδη πληρώνοντας κάποια λεφτα ωστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για να μειωθεί το κόστος της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τους φοιτητές και μόνο. Τα εισητήρια να παραμείνουν στην ίδια τιμή.


(30-11-2010, 01:50 AM)ELBO O405GN Έγραψε: Το θέμα είναι ότι τα παιδάκια ξεχάσανε τις σημαιούλες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο σπίτι τους.

Στην ελλάδα όλο κάτι τέτοια κολλημένα άτομα που η κασέτα δεν σταματάει ότι και να πεις χαλάνε την εικόνα ενός συνόλου!!!
Απάντηση
#8
Καλα αν γινοταν κατι αντιστοιχο στα Χανια και οδηγουσα εγω,θα τους εκλεινα μεσα και θα τους πηγαινα να τους αφησω στο αμαξοστασιο που ειναι στην αλλη ακρη της πολης σε σχεση με το πολυτεχνειο.Ουτως η αλλως καταληψη στο λεωφορειο μου θα κανανε,αυτοι θα ταν παρανομοι..
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [TheBest] Πάτρα: Γιατί εξαφανίστηκαν τα εισιτήρια των αστικών λεωφορείων Cmaniac 0 2.009 13-05-2011, 06:01 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)