Αξιολόγηση Θέματος:
  • 6 Ψήφοι - 2.33 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Αναμνήσεις από τα ZiU-9
#11
http://www.youtube.com/watch?v=yJd_q5aUp...re=related ZiU-9 σε διαφορες παραλλαγες.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#12
Ένα τυχερό (και παροπλισμένο εδώ και 20 χρόνια) ZiU-9 στην Κολομβία γλίτωσε το κόψιμο στο παρά ένα και μετατράπηκε προσφάτως σε μικρό καφέ-εστιατόριο! Περισσότερες λεπτομέριες και φωτο εδώ...
Απάντηση
#13
Εδώ Ένα βίντεο (έτος 1997) από το εργοστάσιο κατασκευής των ZiU στη Ρωσία.

Να τι υπήρχε Να τι υπήρχε κάτω από το καπάκι με την ταμπελίτσα "Να μην ανοίγεται με σηκωμένες κεραίες", το οποίο βρισκόταν στα δεξιά όπως μπαίναμε από τη μπροστινή πόρτα.
Απάντηση
#14
Μια μικρη διορθωση μονο, το εργοστασιο ειναι στην Ουκρανια...
Απάντηση
#15
(12-11-2011, 03:40 AM)harlek Έγραψε: Ένα τυχερό (και παροπλισμένο εδώ και 20 χρόνια) ZiU-9 στην Κολομβία γλίτωσε το κόψιμο στο παρά ένα και μετατράπηκε προσφάτως σε μικρό καφέ-εστιατόριο! Περισσότερες λεπτομέριες και φωτο εδώ...

Πολύ ωραίο και ευχαριστούμε για το link. Θαυμάσια ιδέα, έμεινα έκπληκτος.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση
#16
Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό, αλλά είχα δεί πριν μερικά χρόνια κάποια τρόλλει στο Ρουφ - στον εμπορευματικό σταθμό του Ο.Σ.Ε. - να στέκονται εκει και σε ερώτησή μου για που προορίζονται μου είπαν οτι τα στέλνουν στο Βελιγράδι. Επίσης είχα τηλεφωνήσει στον ΗΛΠΑΠ και μου είπαν οτι μόνο ένα βρισκόταν τότε στο αμαξοστάσιο της Αττικής και έχει αγοραστεί απο κάποιους στο εξωτερικό προφανώς για συλλεκτική χρήση.
Απάντηση
#17
Από πότε άρχισε να κυκλοφορεί ; τί είχατε πριν από αυτό στην Αθήνα;
Απάντηση
#18
(27-11-2011, 08:26 PM)mimika l Έγραψε: Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό, αλλά είχα δεί πριν μερικά χρόνια κάποια τρόλλει στο Ρουφ - στον εμπορευματικό σταθμό του Ο.Σ.Ε. - να στέκονται εκει και σε ερώτησή μου για που προορίζονται μου είπαν οτι τα στέλνουν στο Βελιγράδι. Επίσης είχα τηλεφωνήσει στον ΗΛΠΑΠ και μου είπαν οτι μόνο ένα βρισκόταν τότε στο αμαξοστάσιο της Αττικής και έχει αγοραστεί απο κάποιους στο εξωτερικό προφανώς για συλλεκτική χρήση.

East Anglia Transport Museum

http://www.eatm.org.uk/index.html

Εκει βρισκεται και ειναι το 5088

Και μια φωτο

http://www.flickr.com/photos/36928008@N08/3953340989/
Απάντηση
#19
Με τα Ziu-9, πήγαινα απ' την Καλλιθέα στο Σύνταγμα (γραμμές 1 και 5). Τα καθίσματα δεν ήταν ξύλινα, όπως στ΄άλλα αστικά και οι πόρτες έκλειναν γρήγορα. Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της ΕΕ που τα΄χε αγοράσει. Αυτά τα τρόλλευ πέραν της Αθήνας, τα έβλεπες σε χώρες του Ανατολικού μπλόκ. Ακόμα και σήμερα τα Ζiu έχουν έντονη παρουσία σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Η Ρωσία είναι η χώρα με το περισσότερο δίκτυο τρόλλευ στον κόσμο.
Απάντηση
#20
(23-12-2011, 11:00 AM)conqui Έγραψε: Από πότε άρχισε να κυκλοφορεί ; τί είχατε πριν από αυτό στην Αθήνα;

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΕΛΗ ΤΩΝ 70΄S.ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΄50 ΦΙΑΤ,ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ '60 ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΄80 ΑΛΦΑ ΡΟΜΕΟ(ΜΕ ΔΥΟ ΖΕΥΓΗ ΔΙΠΛΕΣ ΡΟΔΕΣ ΠΙΣΩ) ΚΑΙ ΛΑΝΤΣΙΑ.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)