Αξιολόγηση Θέματος:
  • 7 Ψήφοι - 2 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Aggelioforos.gr] Εκλεισαν (πάλι) τα Τέμπη!
#1
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ
[Εικόνα: 2010101600174-preview_425x.jpg]Οι Ελβετοί αλπινιστές και οι ειδικοί εμπειρογνώμονες της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» θα αποφασίσουν σήμερα εάν δοθούν και πάλι στην κυκλοφορία τα Τέμπη. Η κυκλοφορία στην εθνική οδό διακόπηκε για 24 ώρες από τις 10 χτες το βράδυ μέχρι να ολοκληρωθεί η διεξοδική επιθεώρηση από τους ειδικούς στην περιοχή μετά την πτώση βράχου στο δρόμο, η οποία προκάλεσε ατύχημα σε διερχόμενο ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο με απολογισμό ευτυχώς μόνο μικρές υλικές ζημίες.

Το ατύχημα συνέβη περίπου 300 μέτρα από τη διασταύρωση για τα παράλια του νομού Λάρισας (Στόμιο, Κόκκινο Νερό κ.λπ.), στην είσοδο των Τεμπών από τη Θεσσαλονίκη, στις 2.40 χτες το μεσημέρι. Το φορτηγό, μπροστά από το οποίο «έσκασε» ο βράχος, δεν πρόλαβε να φρενάρει. Ετσι, το όχημα πήρε από κάτω το βράχο, με αποτέλεσμα να σπάσει ο άξονάς του, ωστόσο απομακρύνθηκε άμεσα από το δρόμο και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε προσωρινά μετά το πρώτο σοκ και την απομάκρυνση κάποιων συντριμμιών από το οδόστρωμα...

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», την εταιρία που διαχειρίζεται το τμήμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών από το Μαλιακό μέχρι το Κλειδί Ημαθίας (περιλαμβάνονται τα Τέμπη), αλλά και στις αστυνομικές αρχές.

Δυνατές βροχές

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Α», ο μικρός βράχος, μεγέθους περίπου 40Χ40Χ40 εκατ., έπεσε από ένα σημείο των Τεμπών το οποίο βρίσκεται μεταξύ δύο τμημάτων όπου έχουν τοποθετηθεί δίχτυα, μετά τις εργασίες που είχαν γίνει στην περιοχή τους προηγούμενους μήνες. Ομως, στο σημείο εκείνο δεν είχαν μπει δίχτυα, αφού δεν υπάρχουν μεγάλοι όγκοι βράχων, καθώς πρόκειται για μία πλαγιά με πυκνή βλάστηση και πολύ χώμα. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες οι πολύ δυνατές βροχές που έπεσαν στην περιοχή φαίνεται ότι «έφαγαν» το χώμα, με αποτέλεσμα να μετακινηθούν οι πέτρες και τελικά ο μικρός βράχος να πέσει από ύψος επτά μέτρων.

Οπως και να έχει, το συμβάν έθεσε άπαντες σε κατάσταση... συναγερμού. Αμεσα κλήθηκαν στην Ελλάδα εκ νέου Ελβετοί αλπινιστές, ενώ γεωλόγοι και εμπειρογνώμονες της κατασκευαστικής κοινοπραξίας έσπευσαν επιτόπου, προκειμένου να εξετάσουν την περιοχή.

Αργά χτες το βράδυ η εταιρία ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι «λαμβάνοντας υπόψη τα αναμενόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές η διακοπή της κυκλοφορίας εντός της κοιλάδας μέχρι να ολοκληρωθεί η διεξοδική επιθερώρηση της περιοχής». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αναστέλλεται η είσπραξη διοδίων στο τμήμα του έργου που επηρεάζεται από τον αποκλεισμό, δηλαδή στους σταθμούς διοδίων Μακρυχωρίου, Πλευρικό Μακρυχωρίου, Πλευρικούς Γυρτώνης και Πυργετού.

Στο μεταξύ, τη γενικότερη ανησυχία επέτεινε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε χτες το απόγευμα και πάλι το νομό Λάρισας, ενώ τα πράγματα αναμένονται ακόμα πιο... σκούρα από Δευτέρα.

Πριν από μερικούς μήνες...

Υπενθυμίζεται ότι τα Τέμπη είχαν κλείσει στις 17 Δεκεμβρίου του 2009, έπειτα από φονική κατολίσθηση στην οποία έχασε τη ζωή του ο Ιταλός διευθυντής της κατασκευάστριας κοινοπραξίας Σέρτζιο Σιάνι, με αποτέλεσμα η χώρα να κοπεί στα δύο.

Οι εργασίες διήρκεσαν 14 εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων 40 αλπινιστές απομάκρυναν περισσότερους από 2.000 τόνους βράχων!
Απάντηση
#2
Από παρακαμπτήριες οδούς διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, μετά την πτώση μικρού βράχου στο ύψος της κοιλάδας των Τεμπών.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ανακοινώθηκε ότι τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, τα ΙΧ, τα φορτηγά έως 3,5 τόνους και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα εκτρέπονται από τον κόμβο του Πλατυκάμπου προς Αγιά και μέσω της επαρχιακής οδού Λάρισας-Ομόλιου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από το Στόμιο.

Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα τουριστικά λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω της οδού Λάρισας -Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

Εναλλακτικά θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης μέχρι την Κοζάνη και την Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος κλειδί Ημαθίας.

Τα ΙΧ, τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους και τα λεωφορεία ΚΤΕΛ που θα κατευθύνονται προς Αθηνα, θα εκτρέπονται στο ύψος του Στομίου και θα ακολουθούν τη διαδρομή Ομόλιο- Πλατυκάμπος -Π.Α.Θ.Ε.

Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και τα τουριστικά λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί προς Βέροια (Εγνατία Οδό) - Κοζάνη και από εκεί:

(α) Είτε, μέσω της οδού Κοζάνης - Ελασσόνας έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

(β). Είτε, μέσω της οδού Κοζάνης -Λάρισας και εν συνεχεία διά της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.
Απάντηση
#3
Προσωπικα πιστευω πως στα Τεμπη τα προβληματα θα συνεχιστουν και πολυ φοβαμαι πως θα εχουμε αυτα του περασμενου χειμωνα, τα εργα που εγιναν λιγα αποτελεσματα νομιζω πως φερανε αφου με την πρωτη φθινοπωρινη βροχη αρχισαν να πεφτουν παλι βραχοι, οριστικη λυση θα φερουν τα τουνελ οπως στην κακια σκαλα που λυσανε προβληματα ετων.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#4
Ο δρόμος άνοιξε μετά τις 22.00
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsBomb] Κλείνουν και πάλι τα Τέμπη Konstantinos MercedesBenz 0 1.637 25-07-2011, 10:25 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)