Αξιολόγηση Θέματος:
  • 8 Ψήφοι - 3.5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Δήμος Καισαριανής
#1
Ο Δήμος Καισαριανής λειτουργεί δημοτική συγκοινωνία που ουσιαστικά αποτελεί ενισχυτικό του 224 του Ο.Α.Σ.Α. μέχρι τον σταθμό του Ευαγγελισμού.

Τις καθημερινές, το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και οι στάσεις είναι κοινές, αν και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν διαφορετική ονομασία στην δημοτική συγκοινωνία σε σχέση με τον Ο.Α.Σ.Α. (π.χ. Ξύλινα αντί για Παιδική Χαρά, Φαρμακείο/Άνω Καισαιριανή αντί 11η Καισαριανής κ.τ.λ.).

Η διαφοροποίηση στην διαδρομή έγγυται στην αναστροφή στην περιοχή του σταθμού Ευαγγελισμού. Από την Βασιλέως Παύλου (Hilton), αντί να σταυρώνει απέναντι στην Βασ. Σοφίας όπως κάνει το 224, στρίβει αριστερά στην Βασ. Κωνσταντίνου, δεξιά Ριζάρη, και δεξιά Βασ. Σοφίας. Κατόπιν πάλι ακολουθεί ίδια διαδρομή με το 224 ως το Νεκροταφείο Καισαριανής.

Τις καθημερινές η γραμμή, που έχει αριθμό 01 και ονομασία ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, λαιτουργεί κάθε 15 λεπτά (από τις μεγαλύτερες συχνότητες για δημοτική συγκοινωνία) από τις 6:00 το πρωϊ ως τις 9:00 το βράδυ.

Η διαδρομή διαφοροποιείται το Σαββατοκύριακο, οπότε το λεωφορείο δεν φτάνει Ευαγγελισμό αλλά παραμένει εντός των ορίων του Δήμου Καισαριανής. Στην κάθοδο εκτελεί τις στάσεις μέχρι οδό Μισούντος, και κατόπιν επιστρέφει από την στάση "Πνευματικό Κέντρο - Κ.Ε.Π." προς το Νεκροταφείο, όμως τα Σαββατοκύριακα συνεχίζει μέχρι την Μονή Καισαριανής πριν επιστρέψει στο Νεκροταφείο για τέρμα. Τα Σαββατοκύριακα το ωράριο είναι από 7:30 το πρωϊ μέχρι 2:30 το μεσημέρι κάθε 45 λεπτά.

Ο στόλος είναι τρία λεωφορεία MAN-Sfakianakis midi, το τελευταίο μοντέλλο που έβγαλε η εταιρεία πριν σταματήσει να ασχολείται με την αμαξοποιεία, σε χρωματισμό εκρού-μπορντό. Σταθμεύουν δίπλα στο γήπεδο του Εθνικού Αστέρα, απέναντι από το νεκροταφείο. Καθημερινά απαιτούνται δύο για την εκτέλεση των δρομολογίων, με ένα εφεδρικό.

[Εικόνα: 48606958.png]

Την περίοδο 2006-2008, είχε λειτουργήσει για λίγο καιρό ακόμα μια γραμμή με αριθμό 02, που είχε πάλι αφετηρία στο νεκροταφείο και εξυπηρετούσε τις περιοχές από την κάτω πλευρά του Άλσους Σκοπευτηρίου, προς την οδό Φορμίωνος και τα σύνορα με τον Βύρωνα. Η γραμμή αυτή όμως απέτυχε, καθώς τα δρομολόγιά της ήταν αραιά (ανά 45') και δεν εξυπηρετούσε κάποιον σταθμό μετρό, και εν τέλει καταργήθηκε.

Η ιστοσελίδα του Δήμου Καισαριανής έχει κάποιες πληροφορίες:
http://portal.kessariani.gr/portal/page/...E%AF%CE%B1
Απάντηση
#2
Ο χάρτης είναι λάθος. Δεν υπάρχει στάση επί της Βασ.Κωνσταντίνου. Η Κλινική Αθήναιον είναι μέσα στο Παγκράτι. Συνεπώς το 01 ακολουθεί την ίδια διαδρομή με το 732 και το 250 για να βγει Ριζάρη όπου και η στάση "Ριζάρι" (κοινή με 054, 203, 204, 250, 732), διασχίζει την Βασ. Κωνσταντίνου για να φτάσει στην στάση "Μετρό" (κοινή με 054, 203, 204, 250, 732), στρίβει Βασ. Σοφίας (όπως και το 250), κάνει την στάση "Ευαγγελισμός" (κοινή με τα 220, 221, 224, 235, 250, 608, 622, 815) και διασχίζει τις Βασ. Σοφίας και Βασ. Κωνσταντίνου για να κάνει την στάση "Νοσοκομείο Συγγρού" (κοινή με 221, 224, 250).

Δηλαδή η στάση "Ριζάρι" στον χάρτη είναι η "Μετρό" και η "Ευαγγελισμός" είναι λίγο πιο κάτω από την "Μετρό" στον χάρτη
Απάντηση
#3
OK... σ' ευχαριστώ για την επισήμανση. Θα τον διορθώσω μόλις μπορέσω, μαζί με φωτογραφίες των λεωφορείων.
Απάντηση
#4
(28-09-2010, 02:41 PM)abc Έγραψε: Δηλαδή η στάση "Ριζάρι" στον χάρτη είναι η "Μετρό" και η "Ευαγγελισμός" είναι λίγο πιο κάτω από την "Μετρό" στον χάρτη

Ριζάρη, για να ειμαστε σωστοι Wink
Απάντηση
#5
(29-09-2010, 09:32 PM)Cmaniac Έγραψε: Ριζάρη, για να ειμαστε σωστοι Wink

Η ορθογραφία αυτή είναι από τον ιστότοπο του Δήμου Καισαριανής.
Απάντηση
#6
(30-09-2010, 10:26 AM)abc Έγραψε: Η ορθογραφία αυτή είναι από τον ιστότοπο του Δήμου Καισαριανής.
Δεν ξερουν τι τους γινεται, επιεικως.. Ριζάρης ειναι ονομα και η σταση προφανως πηρε το ονομα της απο την οδο Ριζαρη που βρισκεται Wink
Απάντηση
#7
[Εικόνα: 84545706.jpg]

[Εικόνα: 84577932.jpg]

Σταθμευμένα έξω από το γήπεδο του Εθνικού Αστέρα.

[Εικόνα: buskaesarianisfakianaki.jpg]

Στο δρομολόγιο της γραμμής 01 έξω από τον σταθμό του Ευαγγελισμού
Απάντηση
#8
Ψάχνοντας για κάτι άλλο, έπεσα τυχαία στην παρακάτω ανακοίνωση του δήμου Καισαριανής:

Σύναψη:Ξεκίνησε η Δημοτική Συγκοινωνία Καισαριανής

Μετά από προσπάθειες όλου του προηγούμενου διαστήματος να βρεθεί λύση για την επανέναρξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας, εξαιτίας της απόσυρσης λόγω βλαβών των λεωφορείων που διέθετε ο Δήμος μας, ξεκίνησε αυτές τις ημέρες η επαναλειτουργία της, ύστερα από την ενοικίαση νέου λεωφορείου από τον ΟΣΥ.

Σε πρώτη φάση το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 8.00π.μ. έως 4.00μ.μ. και το δρομολόγιο που ακολουθεί είναι: Νεκροταφείο- Λ. Εθνικής Αντίστασης-Χίου- Ανδρέα Δημητρίου- Ευφρονίου- Ριζάρη- Β. Σοφίας- Β. Αλεξάνδρου- Γρηγορίου Θεολόγου- Λ. Εθνικής Αντίστασης- Νεκροταφείο. Το λεωφορείο ακολουθεί τις στάσεις που υπάρχουν από τον ΟΣΥ.

Ο σκοπός είναι το επόμενο διάστημα, ύστερα από τις παρατηρήσεις που θα συλλεχτούν, να διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα, τόσο της διαδρομής όσο και του ωραρίου λειτουργίας, που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της πόλης μας, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη Δημοτική Συγκοινωνία δωρεάν για τις μετακινήσεις τους.

Ενώ στην παραπάνω σελίδα υπάρχει και μία φωτογραφία με το Neoplanάκι με αριθμό κυκλοφορίας ΥΜΙ-1401 (#401) βαμμένο στα χρώματα του δήμου Καισαριανής.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)