Αξιολόγηση Θέματος:
  • 9 Ψήφοι - 3.33 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Γραμμές ΕΑΣ με παραλλαγή διαδρομής (Α, Β, Γ...)
#31
hellenicbus Α κατάλαβα! Απλά επειδή η περιγραφή σου για τις γραμμές της Αργυρούπολης ήταν πολύ κοντά σ' αυτές από το χάρτη του '79 φαντάστηκα ότι τον είχες δει μιας και είναι πια διαθέσιμος online και απλά σημείωνες κάποιες αλλαγές που έγιναν σε μεταγενέστερη περίοδο. 'Οσο για το Αθήνα-Αργυρούπολη παρ' όλο που έφτανε Γλυφάδα και μένα μού' κανε εντύπωση, όπως και το Αθήνα-Σούρμενα αφού κι αυτά έφταναν Γλυφάδα. Ίσως επειδή ήταν κυκλικά; Τι να πω! Η παλιά ονομασία της γραμμής πάντως ήταν 172: Αθήνα-Αργυρούπολη-Οικισμος Εργατικών Στελεχών, που είναι μακράν πιο σαφές.
GeorgeIrisbus το χάρτη του '79 καθώς και το φυλλάδιο με τις περιγραφές των διαδρομών (αν και δεν τις έχει όλες για κάποιο λόγο) τα έχει ανεβάσει εδώ και καιρό στο site του ένα μέλος του forum και απο εκεί τον βρήκα. Επίσης έχει και το χάρτη του '87 και πολλούς άλλους μεταγενέστερους, καθώς και φυλλάδια με την πρώτη βερσιόν των γραμμών κορμών, αναλυτικές περιγραφές των τοπικών Γλυφάδας στην πρώτη ενσάρκωσή τους (από το '94 μέχρι το 95) κτλ. Απλά επειδή δεν έχει πει κάτι εδώ ο ίδιος για το site θα πρέπει να πάρω πρώτα την άδειά του για να πω ποιός είναι και τη διεύθυνση του site. Αν και ειδικά με τα Μεσόγεια δε νομίζω να βγάλεις και παντού άκρη, γιατί η ρυμοτομία έχει αλλάξει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια με την πυκνοκατοίκησή τους, που υπάρχουν πολλά κενά. Πχ ως "Τέρμα του Γέρακα" αναφέρεται μια Πλατεία Ντάβαρη. Ακόμη ψαχνω να τη βρω! Το μόνο στοιχείο από το χάρτη και την περιγραφή των διαδρομών είναι ότι βρισκόταν κοντά (ή πάνω) στην Κλεισθένους, αλλά δεν έχω ιδέα σε ποιό ύψος.
Απάντηση
#32
Λοιπόν η άδεια εδώθη! Το μέλος του forum είναι ο Mercedes O405N2 και η διεύθνση του site με τους χάρτες και τα φυλλάδια είναι η εξής: dimnioras.wordpress.com. Θα πάτε στην επιλογή Athens Public Transport History κι απο 'κεί θα επιλέξετε αν θέλετε να δείτε τους χάρτες ή τα φυλλάδια. Οι χάρτες του '79 (επειδή το αρχείο ήταν πολύ μεγάλο έχει χωριστεί σε 5 κομμάτια) είναι φυσικά στους χάρτες και το φυλλάδιο με τις διαδρομές είναι στα φυλλάδια με τον τίτλο "Επανασχεδιασμός 1979." Ειδικά αυτό το φυλλάδιο επειδή είναι πολύ μεγάλο, θα χρειαστεί λίγη ώρα μέχρι να σας ανοίξει ολόκληρο. Αλλά μην απογοητευτείτε όπως εγώ που στην αρχή νόμιζα ότι έβαλε μόνο την πρώτη σελίδα! Φορτώνουν και οι υπόλοιπες, αλλά θέλουν υπομονή! Καλό χάσιμο!
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)