Αξιολόγηση Θέματος:
  • 7 Ψήφοι - 3.71 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Υπηρεσιακά Οχήματα Πανεπιστημίων
#1
Ξεκιναω το θεμα με μια ειδηση.

Τον περασμενο Ιουνιο το Πανεπιστημιο Ιωαννινων συναψε συμβαση με την Evobus Hellas για την προμηθεια ενος Πουλμαν 51+1+1 Θεσεων για τις αναγκες του πανεπιστημιου.

Ο μειδοτικος διαγωνισμος ειχε αρχικο προυπολογισμο 290.000 ευρω, ενω τον κερδισε η Evobus Hellas με τιμη προσφορας τις 222.000 Ευρω.

Με γεια το Tourismo στο πανεπιστημιο Ιωαννινων Big Grin
Απάντηση
#2
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών μισθώνει πούλμαν για να κάνει το εσωτερικό δρομολόγιο της Πανεπιστημιούπολης, του οποίου η διαδρομή είναι σχεδόν ίδια με το 250 του Ο.Α.Σ.Α. εντός των ορίων της Πανεπιστημιούπολης. Η μίσθωση των πούλμαν από ένα ιδιωτικό ταξιδιωτικό γραφείο συνεπάγεται και το ανάλογο κόστος.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες λεωφορεία της Ε.ΘΕ.Λ. που αποσύρθηκαν σε μέση ηλικία παραμένουν αναξιοποίητα. Θα μπορούσαν άνετα να ενοικιάσουν κάποια από αυτά τόσο στο Ε.Κ.Π.Α. όσο και στο Ε.Μ.Π. για να κάνουν εσωτερικό δρομολόγιο, αλλά και να αναλάβουν για λογαριασμό τις Ε.ΘΕ.Λ. τις γραμμές 242 και 250, ίσως μάλιστα μετατρέποντάς τις σε express (χωρίς στάσεις εκτός Πολυτεχνούπολης και Πανεπιστημιούπολης). Τα Neoplan, Van Hool και Βεργίνες έχουν ακόμα κάποια χρόνια που μπορούν να κυκλοφορήσουν, και τέτοιες γραμμές (ειδικά οι εσωτερικές) όπου η χρήση τους είναι ελαφριά, χωρίς μποτιλιαρίσματα και μεγάλο όγκο επιβατών, σημαίνει πως κάποια από αυτά, γύρω στα 11 με έναν πρόχειρο υπολογισμό (ήτοι για την Πολυτεχνούπολη 2 αμιγώς εσωτερικά και 2 για το 242, ενώ για την Πανεπιστημιούπολη 2 αμιγώς εσωτερικά και 3 για το 250, συν από 1 εφεδρικό) θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν εκεί.
Απάντηση
#3
(09-09-2010, 03:19 PM)panos81 Έγραψε: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών μισθώνει πούλμαν για να κάνει το εσωτερικό δρομολόγιο της Πανεπιστημιούπολης, του οποίου η διαδρομή είναι σχεδόν ίδια με το 250 του Ο.Α.Σ.Α. εντός των ορίων της Πανεπιστημιούπολης. Η μίσθωση των πούλμαν από ένα ιδιωτικό ταξιδιωτικό γραφείο συνεπάγεται και το ανάλογο κόστος.

Η πρόταση σου σημαίνει ότι πρέπει το Πανεπιστήμιο να προσλάβει οδηγούς και να ασχολήται με την συντήρηση των οχημάτων. Με τον να νοικιάζει από ταξιδιωτικό γραφείο τα έχει λύσει όλα αυτά τα θέματα....
Απάντηση
#4
Τα λεωφορεία που μισθώνουν οι Δήμοι από την Ε.ΘΕ.Λ., δεν τα συντηρεί η Ε.ΘΕ.Λ.; Αν είναι έτσι, γιατί να ισχύσει κάτι διαφορετικό για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα;
Απάντηση
#5
(10-09-2010, 08:36 AM)panos81 Έγραψε: Τα λεωφορεία που μισθώνουν οι Δήμοι από την Ε.ΘΕ.Λ., δεν τα συντηρεί η Ε.ΘΕ.Λ.; Αν είναι έτσι, γιατί να ισχύσει κάτι διαφορετικό για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα;

Δεν μιλώ μόνο για το κόστος των εργασιών. Εννοώ ότι την ημέρα που θα πάει το ιδιωτικό για συντήρηση, το γραφείο ταξιδίων θα στείλει άλλο όχημα στην θέση του. Εάν το πανεπιστήμιο είναι υπεύθυνο για την λειτουργία του έχει χάσει και όχημα και οδηγό εκείνη την ημέρα.
Απάντηση
#6
Στη δοκιμαστική δρομολόγηση μισθωμένου πούλμαν, από τη Δευτέρα 20/10 έως την Παρασκευή 19/12, προχωρά το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την υποδρομολόγηση της λεωφορειακής γραμμής 242 (ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ) του ΟΑΣΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Πρύτανη του ιδρύματος (http://www.ntua.gr/announcements/rector/...102014.pdf).

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δημοσίων & Διεθνών σχέσεων του ΕΜΠ, το μισθωμένο πούλμαν θα εκτελεί 4 δρομολόγια (08:00, 08:30, 09:00, 09:30), με αφετηρία τον σταθμό "Κατεχάκη" του Μετρό και συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Μεσογείων και κυκλική διαδρομή εντός της Πολυτεχνειούπολης. Οι στάσεις που θα πραγματοποιούνται, αναφέρονται εδώ: http://www.ntua.gr/announcements/general...102014.pdf.
Απάντηση
#7
Ίσως εισακούστηκαν τα παράπονα του πρύτανη του Ε.Μ.Π αφού σήμερα το 242 δρομολογήθηκε με 3 οχήματα, δηλαδή την πλήρη δρομολόγησή σου για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Υπηρεσιακά οχήματα τοπικών αυτοδιοικήσεων Konstantinos MercedesBenz 0 3.583 11-06-2012, 01:37 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)