Αξιολόγηση Θέματος:
  • 10 Ψήφοι - 2.9 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ελεύθερη η μεταφορά ποδηλάτων στα τρένα
#1
Η προσπάθεια για την μεταφορά ποδηλατών στα τρένα του ΟΣΕ, που ξεκίνησε από τους ποδηλάτες Θεσσαλονίκης και υποστηρίχθηκε και από τους Ποδηλάτες Τρικάλων έφερε τα πρώτα αποτελέσματα.

Η πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχετικά με το ζήτημα επιβίβασης ποδηλάτων στα τρένα του Προαστιακού Σιδηρόδρομου που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λάρισα άλλαξε, δίνοντας πλέον το δικαίωμα στους ποδηλάτες να μεταφέρουν τα ποδήλατά τους στις αμαξοστοιχίες του οργανισμού. Το έγγραφο που στάλθηκε στους Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης και Τρικάλων όπου η ΔΙΜΕΠ (Διεύθυνση Μεταφοράς Επιβατών) του Οργανισμού αποφάσισε να επιτρέψει τη μεταφορά ποδηλάτων στα τρένα του Προαστιακού αναφέρει τα ακόλουθα (το υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος Π. Καλογιάννης):

«Σε απάντηση της επιστολής σας, σας ενημερώνουμε ότι για τη μεταφορά ποδηλάτων, ύστερα από απόφαση της Διοίκησης, ισχύουν οι παρακάτω ρυθμίσεις στις ηλεκτροκίνητες αμαξοστοιχίες της προαστιακής διαδρομής Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης:Με εφαρμογή από 01.10.2009 γίνονται δεκτά για μεταφορά ποδήλατα χωρίς επιπλέον τιμολόγηση στις ηλεκτροκίνητες αμαξοστοιχίες της διαδρομής Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης μόνο εφόσον το επιτρέπει η χωρητικότητα του οχήματος και δεν εμποδίζονται οι λοιποί επιβάτες.

Η μεταφορά του ποδηλάτου θα γίνεται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που υπάρχουν εντός των συρμών για άτομα με ειδικές ανάγκες, μόνο όταν δεν γίνεται χρήση των χώρων αυτών από ΑΜΕΑ και πάντα υπό την αυστηρή εποπτεία του κατόχου, ο οποίος έχει και την απόλυτη ευθύνη για την μεταφορά και τοποθέτηση του.Ακόμη θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για τις αρτηριακές αμαξοστοιχίες οι οποίες διαθέτουν σκευοφόρο και εφόσον υπάρχει ανάλογη χωρητικότητα ισχύουν τα ακόλουθα:

Η μεταφορά ποδηλάτων με τις σκευοφόρους των αμαξοστοιχιών παρέχεται προς το επιβατικό κοινό, σύμφωνα με τις Κανονιστικές Διατάξεις που ισχύουν για τις εγγεγραμμένες αποσκευές του Τιμολογίου Επιβατών και Αποσκευών.Τα ποδήλατα γίνονται δεκτά ως αποσκευές άνευ συσκευασίας βάση του ισχύοντος Κανονισμού των δια Σιδηροδρόμου Μεταφορών.Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. είναι σημαντική η προώθηση της μεταφοράς ποδηλάτου και πρωταρχικός μας στόχος είναι η ανάλογη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού».

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Απάντηση
#2
Αυτο το μετρο εχει εφαρμοσει αρκετο καιρο τωρα,εχουν βαλει και ειδικες ραμπες για το ποδηλατα διπλα στις σκαλες του ησαπ!
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)