Αξιολόγηση Θέματος:
  • 14 Ψήφοι - 3.21 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Απρόοπτα συμβάντα (βλάβες, ατυχήματα κλπ)
(09-01-2014, 08:40 PM)'marios.ilioupoli' Έγραψε: Το δεύτερο N2, για σήμερα, που τραβάει το δρόμο για το Α/Σ με τη βοήθεια γερανού OBBO, είναι το #673. Εθεάθη στους Αγ. Αναργύρους.

 

Δεν είναι καιρός να πάρουν δικό τους recover οι ΟΣΥ; Στην τελική, ας χρησιμοποιούν το Steyr που είχαν (και έχουν) τα ΗΛΠΑΠ...

 
Απάντηση
Το πρωί ήμουν μέσα στο Solaris Urbino 18 #830 στο 703 με κατεύθυνση προς Άγιους Ανάργυρους. Κάποια στιγμή το όχημα άρχισε να πηγαίνει αρκετά αργά μέχρι που ο οδηγός το ακινητοποίησε λίγο πριν τη συμβολή της Θηβών με την Πελασγίας και είπε ΄΄για να δούμε αν θα μείνουμε΄΄ και βγήκε, πήγε πίσω και επέστρεψε βγάζοντας τον κόσμο έξω και λέγοντας πως έμεινε το λεωφορείο. Τον άκουσα να λέει επίσης πως τρύπησε το κολάρο. Ειδοποίησε αμαξοστάσιο. Μέχρι την ώρα που έφυγα με το 823 το λεωφορείο ήταν εκεί ενώ αρκετοί περίμεναν το επόμενο.
Απάντηση
Το αναφέρω αν και έχουν περάσει μερικές μέρες γιατί χθες μου το είπαν:

Μία σόμπα του Β9 καβάλησε πεζοδρόμιο στην γέφυρα του προαστιακού στην Μεταμόρφωση. Συγκεκριμένα το ατύχημα έγινε στο σημείο με τον κόκκινο κύκλο στον χάρτη, στον δρόμο που στρίβει δεξιά, όχι αυτόν που πάει ευθεία. Το όχημα καβάλησε το πεζοδρόμιο στην αριστερή μεριά του δρόμου. Η μούρη της μπήκε στα κάγκελα του πεζοδρομίου. Το περιστατικό συνέβει το Σάββατο, 12:30 με 13:00.

Ιδού ο χάρτης από το bing maps:


Συνημμένα αρχείο(α) Μικρογραφία(ες)
   
Απάντηση
Το Solaris Midi #142 που είναι δρομολογημένο στο 730 χτύπησε πριν λίγο ένα παρκαρισμένο Toyota Yaris με αποτέλεσμα το Yaris να πάθει υλικές ζημιές.
Απάντηση
Καιρό έχω να γράψω εδώ, μια και οι συγκοινωνίες στην Αθήνα έχουν πια σχεδόν ολοκληρωτικά απαξιωθεί και δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να ασχολείται κανείς με το θέατρο του παραλόγου, ιδίως δε με "χομπίστες" και "ακαδημαϊκούς" του χώρου. Μια ανάρτηση όμως στο facebook μου κίνησε την προσοχή, μια και πλέον φαίνεται πως η "ανοχή στο διαφορετικό", η μόδα της εποχής, τείνει να επεκταθεί και στους κάθε λογής βρωμύλους, με λίγα λόγια σε λίγο καιρό η μπόχα και η δυσωδία θα λογίζονται απλώς σαν κάτι το "διαφορετικό", και όσοι δεν τα ανεχόμαστε θα αποκαλούμαστε ρατσιστές.

Καλά δρομολόγια και καλά κρασιά...

(τη φωτο δεν την αναπαράγω γιατί δείχνει αρκετά καθαρά τον εν λόγω τύπο. Εκεί βέβαια - που θα έπρεπε - δε νοιάστηκε κανείς για τα δικαιώματά του, και τον έβγαλαν φάτσα-κάρτα. Την επόμενη φορά ελπίζω ο Χ "διαφορετικός" βρωμύλος να βρεθεί σε διπλανό κάθισμα από αυτόν που έγραψε το ποστ σε ΚΤΕΛ που κάνει οχτάωρη διαδρομή και βάλε, ώστε να έχει την πληρέστερη δυνατή απόλαυση.

"Δευτέρα 20/1/2014 και ώρα 2.15
Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε το λεωφορείο Χ14 σταματημένο στην αφετηρία του επί της Βασιλίσσης Αμαλίας στο Σύνταγμα. Το συγκεκριμένο λεωφορείο θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει για το καθορισμένο του δρομολόγιο από τις 2.10. Παρόλα αυτά, ο οδηγός έχει κλείσει τις πόρτες από τις 2.05 μην αφήνοντας να ανέβει στο λεωφορείο ο άνθρωπος που βρίσκεται (όπως φαίνεται) έξω από την μπροστινή πόρτα.
Ναι... ο άνθρωπος είναι άστεγος, βρώμικος, με πατερίτσες και δύο πόδια τυλιγμένα με γάζες. Προορισμός του; Το νοσοκομείο ΚΑΤ από το οποίο περνάει το εν λόγω λεωφορείο, γιατί ο άνθρωπος είχε ανάγκη να πάει, καθότι διαβητικός από όσο δήλωσε.

ΟΜΩΣ ο οδηγός επικαλούμενος την υγιεινή και την καθαριότητα που θα πρέπει να διατηρηθεί στο λεωφορείο(εδώ γελάμε ασφαλώς!), δεν του επιτρέπει την είσοδο.
Μαζί με τον άστεγο, προφανώς μένουμε απ'έξω και ένα σωρό άλλοι άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους πλησιάζουν και τον οδηγό και προσπαθούν να τον λογικέψουν και να ανοίξει την πόρτα, να ανέβουμε ΟΛΟΙ και να εκτελέσει το δρομολόγιό του.

Ώρα 2.20
Ο οδηγός κάνει νόημα να πάμε στην πίσω πόρτα πιστεύοντας ότι θα προλάβουμε να μπούμε όλοι οι υπόλοιποι μέσα και ο άστεγος θα μείνει εκτός. Παιδιά κρατάνε την πόρτα ανοιχτή μέχρι να ανέβει και εκείνος στο λεωφορείο, αδιαφορώντας για τις φωνές του οδηγού που εμμένει στο να μείνει ο άστεγος εκτός λεωφορείου. Με τα πολλά, ο οδηγός κάθεται και ξεκινάει. Μόλις παίρνει τη στροφή, όμως, και μπαίνει στη Βασιλίσσης Σοφίας ξανασταματάει μπροστά από την είσοδο της Βουλής που είναι ένα λεωφορείο ΜΑΤ και απαιτεί από τους αστυνομικούς που βρίσκονται εκεί να κατεβάσουν τον άστεγο από το λεωφορείο.

Η αστυνομία ασφαλώς νομικά (από όσο έμαθα κι εγώ εκείνη την ώρα) απαγορεύεται να εισβάλλει στο λεωφορείο για να κάνει κάτι τέτοιο, οπότε και μένει άπραγη απ'έξω κοιτώντας.

Μερικοί επιβάτες δυσανασχετούν και απειλούν τον οδηγό με μήνυση και αναφορές. Ο οδηγός όμως παραμένει στη διατύπωση της φράσης "Εσείς δε νοιάζεστε για την υγεία σας;".

Για να μη μακρυγορώ άλλο, η ώρα έφτασε 2.45 και μόλις τότε (δλδ 25 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΛΕΠΤΑ αργότερα από το καθορισμένο δρομολόγιο) ο οδηγός κατάλαβε ότι ούτε εκείνος ούτε η αστυνομία μπορεί να κάνει κάτι κι έτσι απλά κάθεται επιτέλους στη θέση του και ξεκινά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ένας αστυνομικός μπήκε στο λεωφορείο ζητώντας από τον άστεγο να του δώσει τα στοιχεία του, ζητώντας μέχρι και ταυτότητα, αλλά ευτυχώς παρότι ο άνθρωπος δεν είχε να του δώσει, δεν έκανε κάτι άλλο. Το αν υπήρξαν άλλα ευτράπελα μέχρι να φτάσει ο άνθρωπος στον προορισμό του, δεν το γνωρίζω, καθώς κατέβηκα από το λεωφορείο αρκετά νωρίτερα.

Άραγε αν ήμουν εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος επιβάτης φυματικός ή με κάποια κολλητική πάθηση που παρόλα αυτά συγκαλυπτόταν από την αμφίεση και την καθαριότητά μας, θα είχε πρόβλημα ο οδηγός;

Είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος επιβάτης λεωφορείου που δεν τηρεί τους "κανόνες υγιεινής και καθαριότητας"; Η ηθική βρωμιά άλλων μας απασχολεί; Όχι βέβαια!
Έτσι έχουμε μάθει στην Ελλάδα!
Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ!
ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Τα συμπεράσματα για την όλη κατάσταση δικά σας!!!
Το δικό μου;;
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ "ΑΝΘΡΩΠΟ"!!!

ΥΓ Παρακαλώ όποιον ενδιαφέρεται να διορθωθούν έστω και κατά λίγο τα πράγματα σε αυτή τη χώρα, να μπει στο site του ΟΑΣΑ και να συμπληρώσει τη φόρμα παραπόνων
http://www.oasa.gr/forms.php?id=fparapona"
— at Συνταγμα.
Αν δεν έχεις χιούμορ, δεν στο πήρα εγώ - σόρι.
Απάντηση
Εγω απορώ γιατί κανένας μα κανένας δεν κάλεσε το ΕΚΑΒ...
Απάντηση
Και βεβαίως άρχισαν οι δικαιολογίες από τους γνωστούς... http://etheldrivers.blogspot.gr/2014/01/..._2179.html

Εκείνοι που αρνούνται να εκτελέσουν το καθήκον τους (βλ. υποχρεωτική είσοδος από την πρώτη πόρτα και έλεγχος εισιτηρίων), τους πιάνει ο πόνος για την εφαρμογή των υπολοίπων;

Πέρα από αυτό, αν επρόκειτο για έκτακτο περιστατικό, που μαλλον για κάτι τέτοιο πρόκειται, αφού εκείνη την ώρα δεν έχει τακτικά ιατρεία, δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος δε σήκωσε το κινητό του να καλέσει το ΕΚΑΒ. Θα είχε λυθεί το θεματάκι τσακ μπαμ.

Τέλος, το να συμπληρώσουν 50 άσχετοι τη φόρμα παραπόνων, δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί. Δηλαδή να μπω να γράψω εγώ ότι διάβασα σε ένα post στο fb ότι έγινε αυτό κι αυτό, κι έχοντας ακούσει μόνο τη μια άποψη; Φυσικά και θέλω να διορθωθούν τα πράγματα και ιδιαίτερα στον τομέα των συγκοινωνιών, αλλά ευχαριστώ, δε θα πάρω!
Απάντηση
(22-01-2014, 05:37 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Και βεβαίως άρχισαν οι δικαιολογίες από τους γνωστούς... http://etheldrivers.blogspot.gr/2014/01/..._2179.html

Παιδιά, με συγχωρείτε, αλλά είστε foul. Nυχτερινό δρομολόγιο 2:15, είναι που είναι περίεργη η ώρα, θέλει ο "φιλόσοφος" να βάλουμε μέσα τον άστεγο; Να τον βάλουμε. Ούτε εισιτήριο πλήρωσε, ούτε τίποτα. Από τη μπόχα και τη δυσωδία, οι λοιποί επιβάτες θα λιποθυμήσουν.
Δεν ξέρουμε τί ασθένεις κουβαλάει, ούτε από πότε έχει να πλυθεί.

ΝΑΙ, αυτός ο άνθρωπος ΕΙΝΑΙ κίνδυνος για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Δεν είμαι υποχρεωμένος να συνταξιδεύω με τέτοιους, ούτε τα ΜΜΜ είναι άσυλο.

Καλά έκανε και αρνήθηκε την επιβίβαση. Υπάρχει ο κανονισμός μεταφοράς επιβατών της ΟΣΥ. Δεν χρειάζεται τυπικός νόμος. Επιχείρησή μου είναι και βάζω κάποιους κανόνες χρήσης. Ας ξεκίναγε από το πιό απλό : Εισιτήριο είχε; Και μόνο γι' αυτό καλώς θα τον πέταγε έξω, αν θέλετε να τον θεωρείτε ανάλγητο ρατσιστή, που πέταξε έξω έναν άνθρωπο που βρωμάει.

Σόρρυ, αλλά εδώ η δική μου ευαισθησία σταματάει. Γιατί κι εγώ κυκλοφορώ στα λεωφορεία με το παιδάκι μου και το βάζω μέσα από τριών μηνών. Έχω την απαίτηση να τηρείται ένας στοιχειώδης κώδικας υγιεινής. Δεν μπορώ να ελέγξω αν ο άλλος έπλυνε τη μασχάλη του, αλλά όταν πρόκειται για προφανείς περιπτώσεις (πρεζόνια, άστεγοι, άπλυτοι κλπ.) είμαι κάθετος και δεν θα λογαριάσω τις δήθεν ευαισθησίες των διάφορων ιδεολόγων, αλλά θα υπολογίσω την πιθανή βλάβη του νορμάλ επιβάτη. Στο κάτω - κάτω, αν όντως υπήρχε πρόβλημα υγείας, αρμόδια υπηρεσία είναι το ΕΚΑΒ και όχι ο ΟΑΣΑ.
Απάντηση
(22-01-2014, 06:26 PM)Citaro Έγραψε: Παιδιά, με συγχωρείτε, αλλά είστε foul. Nυχτερινό δρομολόγιο 2:15, είναι που είναι περίεργη η ώρα, θέλει ο "φιλόσοφος" να βάλουμε μέσα τον άστεγο; Να τον βάλουμε. Ούτε εισιτήριο πλήρωσε, ούτε τίποτα. Από τη μπόχα και τη δυσωδία, οι λοιποί επιβάτες θα λιποθυμήσουν.
Δεν ξέρουμε τί ασθένεις κουβαλάει, ούτε από πότε έχει να πλυθεί.

ΝΑΙ, αυτός ο άνθρωπος ΕΙΝΑΙ κίνδυνος για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Δεν είμαι υποχρεωμένος να συνταξιδεύω με τέτοιους, ούτε τα ΜΜΜ είναι άσυλο.

Καλά έκανε και αρνήθηκε την επιβίβαση. Υπάρχει ο κανονισμός μεταφοράς επιβατών της ΟΣΥ. Δεν χρειάζεται τυπικός νόμος. Επιχείρησή μου είναι και βάζω κάποιους κανόνες χρήσης. Ας ξεκίναγε από το πιό απλό : Εισιτήριο είχε; Και μόνο γι' αυτό καλώς θα τον πέταγε έξω, αν θέλετε να τον θεωρείτε ανάλγητο ρατσιστή, που πέταξε έξω έναν άνθρωπο που βρωμάει.

Σόρρυ, αλλά εδώ η δική μου ευαισθησία σταματάει. Γιατί κι εγώ κυκλοφορώ στα λεωφορεία με το παιδάκι μου και το βάζω μέσα από τριών μηνών. Έχω την απαίτηση να τηρείται ένας στοιχειώδης κώδικας υγιεινής. Δεν μπορώ να ελέγξω αν ο άλλος έπλυνε τη μασχάλη του, αλλά όταν πρόκειται για προφανείς περιπτώσεις (πρεζόνια, άστεγοι, άπλυτοι κλπ.) είμαι κάθετος και δεν θα λογαριάσω τις δήθεν ευαισθησίες των διάφορων ιδεολόγων, αλλά θα υπολογίσω την πιθανή βλάβη του νορμάλ επιβάτη. Στο κάτω - κάτω, αν όντως υπήρχε πρόβλημα υγείας, αρμόδια υπηρεσία είναι το ΕΚΑΒ και όχι ο ΟΑΣΑ.

Μαζί σου. Συμφωνώ από την αρχή έως το τέλος. Αλλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί χρειάστηκε να περάσει ένα μισάωρο συζητήσεων, με συνακόλουθη καθυστέρηση στο συγκεκριμένο δρομολόγιο και στα επόμενα, και δεν ειδοποιούνταν εξαρχής το ΕΚΑΒ, και ειδικά από τον "ευαίσθητο" συντάκτη της δημοσίευσης.
Απάντηση
Ο κανονισμος εργασιας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΡΥΠΑΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ όπως και την μεταφορα εφλεκτων και επικινδυνων υλικων ζωων καθως και υπερμεγεθών αντικείμενων. Ο συγκεκριμένος είναι ναρκομανης που εχει γαγραινα και το κοβει στον υπνο ολη νυχτα γιατι ζεστενεται μεσα στο λεωφορειο. Εχω φωτο από τετοιου είδους <<επιβατη>> που εκανε την αναγκη του μεσα στο λεωφορειο της γραμμης 735. Αν εσεις οι υπολοιποι ευαίσθητοι αγνοητε τους κινδυνους που παραμονευουν για την υγεια σας και τους αγαπάτε παρτε τους σπιτι σας

Aquasonic here: παρακαλω να εκφραζεστε πιο σεμνα
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)