Αξιολόγηση Θέματος:
  • 14 Ψήφοι - 3.21 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Κλειστά τα Τέμπη μέχρι και για τρεις μήνες
#1
[Εικόνα: tebi_vraxia_699280334.jpg&size=article_medium]Εξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των αρμοδίων, όσον αφορά στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο της κοιλάδας των Τεμπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για πολλές εβδομάδες, ενώ δεν αποκλείεται να μην λειτουργήσει μέχρι και για τρεις μήνες, κόβοντας τη χώρα στα δύο!

Η φονική κατολίσθηση σήμερα το πρωί κόστισε τη ζωή στον 62χρονο διευθυντή έργων της Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας Σέρτζιο Σιάνι, που κλήθηκε να πραγματοποιήσει αυτοψία, ενώ τραυματίσθηκαν ελαφρά δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 36 και 46 ετών αντίστοιχα.
Τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται συνεχείς κατολισθήσεις σε πολλά σημεία των Τεμπών, γεγονός που έχει θορυβήσει τους αρμόδιους φορείς και τους οδήγησε στην απόφαση να κλείσει ο δρόμος. Το προσεχές διάστημα θα κληθούν ειδικοί από τα ελληνικά πανεπιστήμια και το εξωτερικό, οι οποίοι θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα προτείνουν μέτρα.

Τεράστιοι βράχοι!
Οπως έγινε γνωστό, τη στιγμή που βρισκόταν στο σημείο η πενταμελής ομάδα ειδικών της Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας, μέλος της οποίας ήταν ο άτυχος 62χρονος και οι δύο τραυματίες, αποκολλήθηκαν από το βουνό τεράστιοι βράχοι, το βάρος των οποίων εκτιμάται ότι αγγίζει τους 100 τόνους!

Από παρακαμπτήριους η κίνηση
Τα οχήματα που κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου προς την Επαρχιακή Οδό Συκουρίου-Λάρισας και στη συνέχεια μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Θεσσαλονίκης εως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης-Αμπελώνα-Τυρνάβου-<WBR>Ελασσόνα-Άγιο Δημήτριο-Κατερίνη.

Οσοι κατευθύνονται προς Αθήνα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία Οδό)-Κοζάνη και από εκεί μέσω εθνικής οδού Κοζάνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-<WBR>Αμπελώνα-Γυρτώνης ως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου συνεχίζουν μέσω παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Θεσσαλονίκης προς την επαρχιακή οδό Συκουρίου-Λάρισας και εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου.

agelioforos.gr

<hr>
[Εικόνα: tempi%20big.jpg]Οι αρμόδιοι προσανατολίζονται σε άλλη εναλλακτική διαδρομή για την παράκαμψη των Τεμπών, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένονται χιονοπτώσεις και η κίνηση των οχημάτων θα είναι εξαιρετικά δυσχερής.
Μέτρα πάντως έχουν ληφθεί για τον αποχιονισμό της παλαιάς εθνικής οδού, όπου αυτό θα απαιτηθεί.
Την Παρασκευή στο σημείο της κατολίσθησης θα βρεθούν Ελβετοί ειδικοί, οι οποίοι μαζί με τους Έλληνες συναδέρφους τους θα προσπαθήσουν να προτείνουν λύσεις.
Το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγάλο τις επόμενες ημέρες, καθώς εξαιτίας των Χριστουγέννων αναμένετε να μετακινηθεί μέσω των Τεμπών μεγάλος αριθμός εκδρομέων.

sportime.gr
Απάντηση
#2
Και θα αναρρωτιεστε που ειναι οι ειδησεις αυτες ολη μερα.

Πιστεψτε με, ενιωσα ξανα τι παει να πει ταξιδι. Θυμηθηκα τις ατελειωτες ωρες που ταξιδευες με τα Ο302, που ο δρομος δεν ειχε τελειωμο. Πραγματικα, μου αρεσε.

Καβαλα Αθηνα Καθαρος χρονος ταξιδιου, 10ωρες και 30λεπτα. Περισσοτερες λεπτομερειες, στο νεο θεμο "Οδοιπορικα".

Και για να μην ειμαστε και απανθρωποι, τα συλληπητηρια στην οικογενεια του ατυχου εργαζομενου που εχασε τη ζωη του τετοιες μερες.
Απάντηση
#3
Η προετοιμασία του διαθέσιμου οδικού δικτύου προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αυξημένης κυκλοφοριακής κίνησης μετά το κλείσιμο της ΠΑΘΕ στην περιοχή των Τεμπών, λόγω των σοβαρών βραχοπτώσεων, εξετάσθηκε σε βραδινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υπό τον Υπουργό Δημήτρη Ρέππα.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης οι πρόνοιες για να παραμείνει το υπάρχον δίκτυο ανοικτό, ασφαλές και εποπτευόμενο, οι τρόποι της πληρέστερης ενημέρωσης πολιτών, επιχειρηματιών, μεταφορέων και εταιρειών οδικής βοήθειας και η ενίσχυση των μετακινήσεων και μεταφορών αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς, ακόμη και δια θαλάσσης.

Ειδικά για τις ημέρες των γιορτών θα ληφθούν έκτακτα μέτρα: τοπική πρόβλεψη από την ΕΜΥ, πύκνωση των σταθμών της Τροχαίας, μεταφορά βαρέων γερανοφόρων στην περιοχή, ετοιμότητα του ΕΚΑΒ, συνδρομή του ΓΕΕΘΑ, κ.ά.
Η εταιρεία παραχώρησης έχει ήδη εκδώσει ενημερωτικό φυλλάδιο και έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία τετραψήφιο αριθμό, ενώ θα συνδράμει και στις βελτιώσεις του δικτύου της Περιφέρειας.

ΟΙ όποιες παρεμβάσεις στον παραλιακό δρόμο από την περιοχή του Αγιόκαμπου θα αποφασιστούν σε αυριανή αυτοψία κλιμακίου του Υπουργείου, ενώ θα υπάρξει βελτίωση και του δρόμου μέσω Γόννων – Τυρνάβου – Ελασσόνας.
Στη σύσκεψη υπό τον Δημήτρη Ρέππα, μετείχαν ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Γιάννης Οικονομίδης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης, ο Γενικός Δ/ντής Έργων Παραχώρησης, ο Νομικός Σύμβουλος Έργων Παραχώρησης, η Προϊσταμένη Τομέα Παραχωρήσεων της Εγνατίας Οδός Α.Ε., η Γενική Δ/ντρια Μεταφορών, ο Διοικητής της ΥΠΑ, η Δ/ντρια Αεροπορικής Εκμετάλλευσης της ΥΠΑ, ο Δ/νων Σύμβουλος του ΕΔΙΣΥ, ο Γενικός Δ/ντής Υποδομών του ΕΔΙΣΥ, ο Γενικός Δ/ντής Τεχνικής Υποστήριξης του ΕΔΙΣΥ, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΕ, ο Γενικός Δ/ντής Επιβατών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο Δ/ντής Κλάδου Γ’ του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο Δ/ντής Θαλάσσιων Συγκοινωνιών του ΥΠΟΙΑΝ, ο Τμηματάρχης Τμήματος του ΥΠΟΙΑΝ Ναυλολογίων, ο Δ/ντής της Τροχαίας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ο Δ/νων Σύμβουλος του Παραχωρησιούχου και εκπρόσωπος της Διοίκησης της Κοινοπραξίας Μαλιακού – Κλειδί.

Όλοι οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συντάξουν ένα μνημόνιο στον τομέα αρμοδιότητάς τους. Ανά πάσα στιγμή, το σχήμα εμπλουτισμένο και με άλλα πρόσωπα θα συγκαλείται ως Άτυπο Συντονιστικό Όργανο. Ο ακριβής χρόνος κατά τον οποίο θα μείνει κλειστή η ΠΑΘΕ στο ύψος των Τεμπών θα ανακοινωθεί από την ερχόμενη εβδομάδα, μετά και την εκτίμηση του ειδικού κλιμακίου Ελβετών τεχνικών και ξένων και Ελλήνων επιστημόνων που έχουν κληθεί.

ΔΤ ΥΥΜΔ
Απάντηση
#4
Δελτιο τυπου / Ανακοινωση διακοπης κυκλοφοριας (17/12/2009)

Λόγω κατάπτωσης βράχων στην ΠΑΘΕ στο ύψος της περιοχής των Τεμπών, η κυκλοφορία διεκόπη περίπου τα μεσάνυχτα της 16ης προς 17η Δεκεμβρίου. Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω της επαρχιακής οδού Λάρισας-Ελασσόνας-Αγ. Δημητρίου-Κατερίνης για τα ΙΧ και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόν. και μέσω της επαρχιακής οδού Λάρισας-Ελασσόνας-Κοζάνης-Κλειδίου για τα μεγαλύτερα φορτηγά.

Δυστυχώς, σήμερα νωρίς το πρωί ο Διευθυντής της Κοινοπραξίας Κατασκευής Σέρτζιο Σιάνι, που επιθεώρησε με συνεργείο τα επικίνδυνα σημεία, καταπλακώθηκε από κατολίσθηση που σημειώθηκε από ύψος 100-150 μέτρων. Στο σημείο, μετέβη ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Γιάννης Οικονομίδης, ο οποίος μετέφερε τα συλλυπητήρια και τη θλίψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τον τραγικό χαμό του ανθρώπου.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κυκλοφορίας συγκλήθηκε σύσκεψη το μεσημέρι στην Ιτέα Λάρισας, υπό τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιων Έργων στην οποία συμμετείχαν και ο Γενικός Διευθυντής Έργων Παραχώρησης από την πλευρά του Υπουργείου, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Νομάρχης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, εκπρόσωποι του Παραχωρησιούχου, της Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας και της Εγνατία Οδός Α.Ε., που εκτελεί το έργο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η κατάσταση του υφιστάμενου οδικού δικτύου Λάρισας-Ελασσόνας - Αγ. Δημητρίου - Κατερίνης, Λάρισας – Ελασσόνας – Κοζάνης - Κλειδίου και Λάρισας – Αγιάς - Ομολίου που μπορεί να εξυπηρετήσει την παράκαμψη των Τεμπών, οι άμεσες επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και κυρίως τα θέματα αποχιονισμού. Εναλλακτικά, θα ετοιμαστεί και ο δρόμος Γόνοι – Καλιπεύκη - Αγ. Παντελεήμων.

Εξασφαλίστηκε η συμβολή της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. για τη διάθεση εξοπλισμού για τον αποχιονισμό. Καθορίστηκε ότι ο κεντρικός συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και του Παραχωρησιούχου θα γίνει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη συμμετοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας. Θα καταβληθεί προσπάθεια άμεσης λειτουργίας τηλεφωνικής γραμμής για τη συνεχή ενημέρωση των χρηστών. Ο Παραχωρησιούχος δεσμεύτηκε για την ενημέρωση του κοινού με διάθεση έντυπου υλικού.

Αύριο στην περιοχή θα μεταβούν κλιμάκιο Ελβετών ειδικών στη σταθεροποίηση πρανών, καθώς και ξένοι και Έλληνες επιστήμονες, ώστε μαζί με τους μελετητές του έργου να καθορίσουν τον τρόπο της ταχύτερης κατά το δυνατόν αντιμετώπισης των ζημιών και αποκατάστασης της κυκλοφορίας.
Απόψε στις 22.00΄, αμέσως μετά την επιστροφή του κλιμακίου του Υπουργείου από τα Τέμπη, θα διεξαχθεί ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υπό τον Υπουργό Δημήτρη Ρέππα, παρουσία του Υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη και τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και αρμόδιων Γεν/κών Γραμματέων και Διευθυντών, του Διοικητή της ΥΠΑ, κ.ά. προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο οι μεταφορές την περίοδο των Χριστουγέννων.
Απάντηση
#5
Και το ακουσα το πρωι στους Λυριτζη- Οικονομου και επειδη ημουν βιαστικος νομιζα πως εκαναν εικασιες! Γιατι το συζητουσαν μεταξυ τους!
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#6
Καταρχάς, συλληπητήρια στον άνθρωπο που χάθηκε.

Ενδεικτικές λύσεις που θα μπορούσαν να δοθούν για την διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων, ενδεικτικά είναι οι εξής:

1) Δρομολόγηση γρήγορων επιβατηγών-οχηματαγωγών (τύπου SUPERFAST, HIGHSPEED κλπ) Πειραιά-Θεσσαλονίκη-Πειραιά

2) Ενίσχυση αεροπορικών και σιδηροδρομικών συγκοινωνιών.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση
#7
Με ανακοινωση του ο ΟΣΕ ειπε πως θα ενισχυσει τους συρμους. Το ειπαν νωριτερα στις ειδησεις.Wink
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#8
Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2009

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει ότι ύστερα από την αποκοπή του Εθνικού οδικού δικτύου στο ύψος των Τεμπών λόγω των σοβαρών κατολισθήσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, προχωρά από την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, σε ενίσχυση της χωρητικότητας των δρομολογίων 500, 501, 502, 503 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα) με δύο βαγόνια των 80 θέσεων στο καθένα και των 604, 605 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα) με ένα βαγόνι των 66 θέσεων στο καθένα.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στους κατά τόπους σταθμούς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [KosmosLarissa] Κλειστά τα Τέμπη 27 και 28 Απριλίου Konstantinos MercedesBenz 0 2.081 21-04-2011, 07:24 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)