Αξιολόγηση Θέματος:
  • 14 Ψήφοι - 3.21 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Κλειστά τα Τέμπη μέχρι και για τρεις μήνες
#1
[Εικόνα: tebi_vraxia_699280334.jpg&size=article_medium]Εξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των αρμοδίων, όσον αφορά στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο της κοιλάδας των Τεμπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για πολλές εβδομάδες, ενώ δεν αποκλείεται να μην λειτουργήσει μέχρι και για τρεις μήνες, κόβοντας τη χώρα στα δύο!

Η φονική κατολίσθηση σήμερα το πρωί κόστισε τη ζωή στον 62χρονο διευθυντή έργων της Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας Σέρτζιο Σιάνι, που κλήθηκε να πραγματοποιήσει αυτοψία, ενώ τραυματίσθηκαν ελαφρά δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 36 και 46 ετών αντίστοιχα.
Τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται συνεχείς κατολισθήσεις σε πολλά σημεία των Τεμπών, γεγονός που έχει θορυβήσει τους αρμόδιους φορείς και τους οδήγησε στην απόφαση να κλείσει ο δρόμος. Το προσεχές διάστημα θα κληθούν ειδικοί από τα ελληνικά πανεπιστήμια και το εξωτερικό, οι οποίοι θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα προτείνουν μέτρα.

Τεράστιοι βράχοι!
Οπως έγινε γνωστό, τη στιγμή που βρισκόταν στο σημείο η πενταμελής ομάδα ειδικών της Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας, μέλος της οποίας ήταν ο άτυχος 62χρονος και οι δύο τραυματίες, αποκολλήθηκαν από το βουνό τεράστιοι βράχοι, το βάρος των οποίων εκτιμάται ότι αγγίζει τους 100 τόνους!

Από παρακαμπτήριους η κίνηση
Τα οχήματα που κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου προς την Επαρχιακή Οδό Συκουρίου-Λάρισας και στη συνέχεια μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Θεσσαλονίκης εως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης-Αμπελώνα-Τυρνάβου-<WBR>Ελασσόνα-Άγιο Δημήτριο-Κατερίνη.

Οσοι κατευθύνονται προς Αθήνα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία Οδό)-Κοζάνη και από εκεί μέσω εθνικής οδού Κοζάνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-<WBR>Αμπελώνα-Γυρτώνης ως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου συνεχίζουν μέσω παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Θεσσαλονίκης προς την επαρχιακή οδό Συκουρίου-Λάρισας και εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου.

agelioforos.gr

<hr>
[Εικόνα: tempi%20big.jpg]Οι αρμόδιοι προσανατολίζονται σε άλλη εναλλακτική διαδρομή για την παράκαμψη των Τεμπών, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένονται χιονοπτώσεις και η κίνηση των οχημάτων θα είναι εξαιρετικά δυσχερής.
Μέτρα πάντως έχουν ληφθεί για τον αποχιονισμό της παλαιάς εθνικής οδού, όπου αυτό θα απαιτηθεί.
Την Παρασκευή στο σημείο της κατολίσθησης θα βρεθούν Ελβετοί ειδικοί, οι οποίοι μαζί με τους Έλληνες συναδέρφους τους θα προσπαθήσουν να προτείνουν λύσεις.
Το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγάλο τις επόμενες ημέρες, καθώς εξαιτίας των Χριστουγέννων αναμένετε να μετακινηθεί μέσω των Τεμπών μεγάλος αριθμός εκδρομέων.

sportime.gr
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
[Χωρίς Θέμα] - από Cmaniac - 18-12-2009, 03:56 AM
[Χωρίς Θέμα] - από Cmaniac - 18-12-2009, 03:58 AM
[Χωρίς Θέμα] - από Cmaniac - 18-12-2009, 01:17 PM
Ενίσχυση δρομολογίων - από Cmaniac - 19-12-2009, 01:41 AM

Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [KosmosLarissa] Κλειστά τα Τέμπη 27 και 28 Απριλίου Konstantinos MercedesBenz 0 2.092 21-04-2011, 07:24 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)