Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Προτάσεις νέας παραλαβής λεωφορείων-τρόλεϊ
#11
(20-05-2021, 02:33 AM)garvanitis Έγραψε: Το τρόλεϊ (τουλάχιστον στη μορφή που το ξέρουμε στην Αθήνα) είναι ότι πιο αναχρονιστικό σε μέσο μαζικής μεταφοράς... Πρακτικά συνδυάζει τα μειονεκτήματα ενός λεωφορείου και ενός τραμ σε ένα όχημα. Σαφώς και η εξέλιξη της τεχνολογίας τα έχει βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό ωστόσο κάποια μειονεκτήματα συνεχίζουν να υπάρχουν... Πιο συγκεκριμένα και επιγραμματικά (και όχι περιοριστικά) είναι κατά πολύ ακριβότερα από ένα θερμικό (και σε ένα βαθμό από ένα battery electric - ειδικά κινέζικο) λεωφορείο, έχουν περιορισμένη ευελιξία, απαιτούν (σχετικά) ακριβή υποδομή να λειτουργήσουν που επιβαρύνει (τουλάχιστον αισθητικά) τον χώρο, και ειδικά σε σχέση με τα θερμικά επιπλέον πολύ αυξημένο βάρος (άρα μικρότερη μεταφορική ικανότητα).

Και φυσικά, ειδικά στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν είναι 100% "καθαρά" αλλά το αντίθετο, είναι κατά πολύ πιο "βρωμερά" από τα θερμικά αν συνυπολογίσει κανείς πώς παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια στην χώρα...
Γιώργο το ενεργειακό μίγμα στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί πλέον, δεν είναι όπως παλιά. Άσε που ο,τι ισχύει για τα τρόλεϊ ισχύει και για τα ηλεκτρικά λεωφορεία σε αυτόν τον τομέα. Φυσικά τα ντίζελ είναι πιο φτηνά αλλά καλώς η κακώς υπάρχει διεθνώς η βούληση να αντικατασταθούν με νέα τεχνολογία. Όμως, η τεχνολογία των ηλεκτρικών λεωφορείων είναι ακόμη πρώιμη και σε λίγο καιρό που θα χρειάζονται οι μπαταρίες αλλαγή θα πέσει πολύ κλάμμα. Από τη στιγμή που η υποδομή υπάρχει δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να αγοραστούν τρόλεϊ με μπαταρία που θα φορτίζουμε εντός δικτύου για να κυκλοφορούν και εκτός, μέχρι να ωριμάσει η τεχνολογία.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Προτάσεις νέας παραλαβής λεωφορείων-τρόλεϊ - από antonis - 20-05-2021, 10:43 AM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)