Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης
#1
Από το 2015, ο καλλικρατικός Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τους δήμους που επιχειρούν Δημοτική Συγκοινωνία.

ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ

Αρχικά, η δημοτική συγκοινωνία θα λειτουργήσει με δυο γραμμές, που θα ενώνουν τις συνοικίες του δήμου με σταθμούς του μετρό.

Μέχρι στιγμής γνωστή είναι η διαδρομή της πρώτης γραμμής, η οποία θα είναι περίπου η παρακάτω:
Σταθμός Μετρό «Αργυρούπολη», πάροδος Βουλιαγμένης, Αλεξιουπόλεως, Πλ. Αγ. Τριάδας, Μαρ. Γερουλάνου (ρεύμα προς Αθήνα), Στ. Σαράφη, Διγενή Ακρίτα, Αθ. Διάκου, Λεωφ. Κύπρου, Αλεξιουπόλεως, Θουκιδίδου, Σταθμός Μετρό «Αργυρούπολη».

Εξετάζεται παράλληλα το ενδεχόμενο η γραμμή να περνάει από το Νεκροταφείο, το Α' Αθλητικό Κέντρο και το Κολυμβητήριο.

Η πρώτη γραμμή θα ξεκινήσει να λειτουργεί κατά πάσα πιθανότητα στις 19 Ιανουαρίου 2015, ενώ η δεύτερη γραμμή αναμένεται να λειτουργήσει, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, γύρω στο Πάσχα του 2015.

Η χρήση της Δημοτικής Συγκοινωνίας από το επιβατικό κοινό θα γίνεται δωρεάν.


Ο ΣΤΟΛΟΣ

Τα οχήματα της Δημοτικής Συγκοινωνίας Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι δυο (με δυνατότητα προμήθειας και τρίτου οχήματος), τα οποία μισθώνονται από την Ο.ΣΥ. ΑΕ. Συγκεκριμένα, τα δύο οχήματα αυτά είναι Neoplan EΛΒΟ C.97.4007 (8 μέτρων) με αριθμούς κυκλοφορίας ΥΜΙ-1303 και ΥΜΙ-1304, όπως αναγράφεται στην Προγραμματική Σύμβαση Δήμου – ΟΣΥ. Τα οχήματα αυτά, κατασκευής 1999, είχαν αριθμούς παρμπρίζ #303 και #304 και είχαν έδρα το Αμαξοστάσιο Ρέντη.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης - από N1Ellinikou - 23-12-2014, 05:58 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 3 Επισκέπτης (ες)