Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[newsit.gr] Μετωπική σύγκρουση τρένου του ΟΣΕ με συρμό του Προαστιακού στο Ρούφ
#1
Μετωπική σύγκρουση τρένου του ΟΣΕ με συρμό του Προαστιακού στο Ρούφ – Διακοπή κυκλοφορίας


[Εικόνα: treno3.jpg]

Συρμός του Προαστιακού συγκρούστηκε μετωπικά με τρένο του ΟΣΕ κοντά στο σταθμό του Ρουφ, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδουν τη σύγκρουση πηγές του ΟΣΕ.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 08:15 το πρωί της Τρίτης όταν συρμός του Προαστιακού που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα – Πειραιάς συγκρούστηκε μετωπικά με τρένο του ΟΣΕ που ήταν ακινητοποιημένο σε διασταύρωση κοντά στο σταθμό του Ρούφ.

Η κενή αμαξοστοιχία είχε προορισμό τον Σταθμό Λαρίσης, όπου θα επιβιβάζονταν οι ταξιδιώτες για την Καλαμπάκα. Και οι δυο συρμοί κινούνταν με μικρή ταχύτητα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΣΕ, στο συρμό του Προαστιακού επέβαιναν 20 άνθρωποι.

Ο συρμός του προαστιακού έπεσε πάνω στο σταματημένο τρένο του ΟΣΕ, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από τις επιβάτες του. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον σταθμό του Ρούφ και συνέχισαν με αλλά μέσα.

Σύμφωνα με πηγές του ΟΣΕ το ατύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Εικάζεται ότι μάλλον δεν μπήκε καλά το κλειδί που διασταυρώνει τις γραμμές.

Η λειτουργία της γραμμής στο τμήμα Αθήνα - Πειραιά έχει προσωρινά διακοπεί και στο σημείο έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Γίνεται έρευνα για τα αίτια της σύγκρουσης.

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο ΕΔΩ.

Πηγή: Newsit.gr
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
[newsit.gr] Μετωπική σύγκρουση τρένου του ΟΣΕ με συρμό του Προαστιακού στο Ρούφ - από N1Ellinikou - 18-11-2014, 12:52 PM

Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [etheldrivers] Σφοδρή μετωπική σύγκρουση Ι.Χ. με λεωφορείο της Ο.ΣΥ dimangelid 0 2.517 23-12-2014, 04:33 AM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid
  [protothema.gr] Σύγκρουση τρένου με αγελάδα στη Φθιώτιδα dimangelid 2 4.154 04-02-2014, 12:27 AM
Τελευταία Δημοσίευση: TMantzas

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)