Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Oraiokastro News] Κατέρρευσε Τμήμα Οροφής στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μυγδονίας
#1
Τί πρέπει να περιμένουμε να θρηνήσουμε θύματα!!! Όποιος πιστεύει το θεωρεί θαύμα και όποιος όχι το θεωρεί τύχη. Δεν μπορούμε να εκφράσουμε με άλλα λόγια το συμβάν που συνέβει 5 λεπτά μετά από τη στιγμή που σχόλασαν τα παιδιά.

Ένα τμήμα οροφής περίπου 3 τμ στο εσωτερικό τμήμα του σχολείου στην κεντρική είσοδο κατέρρευσε. Η εικόνα τρομακτική παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες για να καταλάβετε για τη μεγάλη ζημιά μιλάμε. Και η απορία μας η μεγάλη είναι σε έναν σεισμό τι θα γίνει, αν συμβεί το ίδιο όταν τα παιδιά δεν θα έχουν φύγει ποιος θα έχει την ευθύνη και τέλος αφήνουν τα κτήρια να ρημάζουν με όποιο κόστος. Ζητάμε από τους υπεύθυνους να ασχοληθούν ΤΩΡΑ με το πρόβλημα χωρίς καθυστέρηση και να ελεγχθεί όλο το σχολικό συγκρότημα.

[Εικόνα: DSC02709.JPG]

http://oraiokastronews.blogspot.gr/2013/...st_15.html
(περισσότερες φωτογραφίες στο παραπάνω link)

Πιθανόν κάποιοι να παραξενευθούν για το ποιος ο σκοπός ανάρτησης ενός τέτοιου θέματος σε ένα forum για τα λεωφορεία. Νομίζω, όμως, πως τέτοια θέματα θα έπρεπε να μας απασχολούν ΟΛΟΥΣ!

Ζούμε σε μία σεισμογενή χώρα. Το ότι χωρίς κάποιο σεισμικό γεγονός είχαμε ένα τέτοιο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, νομίζω πως θα πρέπει επιτέλους να κινητοποιήσει τις αρχές.

Οι μνήμες του '99 είναι ακόμη νωπές για εμάς τους Αθηναίους. Μέσα σε κάποια δευτερόλεπτα μία καθημερινή μέρα του Σεπτέμβρη, γράφτηκε στις σελίδες της ιστορίας ως η μέρα που η Αθήνα, η πρωτεύουσα του κράτους, γνώρισε τη μεγαλύτερη καταστροφή μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Και χωρίς να χρειαστούν βόμβες, αυτή τη φορά. Μόνο κάποια δευτερόλεπτα ισχυρού κουνήματος και έπειτα, το χάος, οι νεκροί, οι ζημιές, οι άστεγοι και όλα τα υπόλοιπα που ζήσαμε τότε.

Δε χρειάζεται να κάνουμε προβλέψεις. Κάθε χρόνο γίνεται στον ελληνικό χώρο ένας ισχυρός σεισμός (άνω των 6R). Το μεσημέρι του Σαββάτου σείστηκε η μισή Ελλάδα από 6,5R και μαζί όλη η Ανατολική Μεσόγειος (για του λόγου του αληθές, μπείτε στο Ευρωμεσογειακό να δείτε το σχετικό χάρτη με τις αναφορές). Το ότι ο σεισμός αυτός έγινε σε θαλάσσια περιοχή και τη γλυτώσανε οι Κρητικοί με κάποιες λίγες ζημιές σε παλιά κτήρια, ήταν θαύμα!

Νομίζω πως δε χρειάζεται να θρηνήσουμε θύματα, όπως το '99, για να κινητοποιηθούν κάποιοι. Και στην περίπτωση του σχολείου στη Θεσσαλονίκη που έγινε το παραπάνω περιστατικό, φανταστείτε σε ένα σεισμό να μην κατέρρεε το κτήριο, αλλά να αποκολλούνταν αυτό το κομμάτι από την οροφή, την ώρα που θα έβγαιναν έξω οι μαθητές. Θα είχαμε μία βέβαια τραγωδία.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
[Oraiokastro News] Κατέρρευσε Τμήμα Οροφής στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μυγδονίας - από marios.ilioupoli - 15-10-2013, 07:36 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)