Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Κατανάλωση ενέργειας στις μεταφορές
#11
Καταρχήν, ασχέτως αν το παρών αποτελεί απάντηση στον "Garvanitis", να δηλώσω τουλάχιστον υποχρεωμένος για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον. Ομολογώ πως δεν το περίμενα... Χίλια ευχαριστώ σε όλους!!!!
Τέτοια forum και η ποιότητα τους, ας αποτελέσουν και απάντηση για το επίπεδο του προσωπικού των συγκοινωνιών της Ελλάδας, ειδικά στις συνθήκες που ζούμε όλοι, συμπεριλαμβανομένων και των μετεχόντων εδώ υποθέτω.
Τώρα, επί της ουσίας...
1. Η έρευνα "πρέπει" να γίνει τηλεφωνικά, για οικονομικούς λόγους...Τέτοιες έρευνες, η συγκεκριμένη προβλέπεται να δημοσιευτεί σε αρμόδιο επιστημονικό περιοδικό άμα τι ολοκλήρωσεί της, επιστημονικά πρέπει να διενεργούνται επί τόπου, με ερευνητικό προσωπικό κτλ κτλ. Όμως την κατάσταση στα πανεπιστήμια την γνωρίζετε, όπως και την οικονομική κατάσταση, οπότε καταλαβαίνετε...Η διενέργεια θα γίνει τηλεφωνικά, με τη συμμετοχή κάποιων προπτυχιακών φοιτητών..και ο θεός βοηθός.
2. Με ανησύχησες λίγο αναφορικά με τα ΚΤΕΛ...εφόσον είναι εταιρίες, τότε υποχρεούνται σε ισολογισμό και οικονομικές καταστάσεις. Το κόστος των καυσίμων κίνησης είναι ίσως το μεγαλύτερο έξοδο αυτών των εταιριών. Οπότε, δεν υπάρχει μηχανογραφημένη καταγραφή της δαπάνης για καύσιμα (ανά καύσιμο κίνησης που χρησιμοποιείται) ανά έτος; π.χ. 1.000.000€ για πετρέλαιο κτλ κτλ...Μετά αναγκαστικά προσφεύγεις σε μία μέση τιμή για πετρέλαιο το 2012 και βρίσκεις ποσότητα καυσίμου, εφόσον δεν μπορεί να ρωτήσεις κάθε μέτοχο ξεχωριστά που γέμισε το όχημα και με τι τιμή/λίτρο ή πόσα λίτρα έβαλε.
Μάλιστα, αναφορικά με την αστική συγκοινωνία, όποια επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, νομίζω ότι υποβάλλει στοιχεία εσόδων-εξόδων (ως απολογιστικά στο Υπουργείο). Η ΟΣΥ από όσο έψαξα έχει δαπάνες για πετρέλαιο σε απολογισμό του 2012. Για την ΟΑΣΘ δεν μπορώ να βρώ κάτι ως τώρα και δεν ξέρω γιατί... Για τις περιφερειακές αστικές, ξέρω ότι είναι δύσκολο.
4. Για το υπεραστικό κομμάτι, σκέφτομαι να ρωτήσω θέματα όπως, 4.1. Στόλος (Σύνολο και ανά καύσιμο)
4.2. Τεχνολογία κινητήρα (Euro 0-6, EEV – ανά καύσιμο)
4.3. Μέση ηλικία οχημάτων, ανά καύσιμο
4.4. % οχημάτων που κλιματίζονται και Μήνες το χρόνο που κλιματίζονται τα οχήματα, ανά καύσιμο
4.5. Στοιχεία αναφορικά με τη συντήρηση των οχημάτων (μηχανολογική, πίεση & φθορά ελαστικών κ.α.)
4.6 Τύπος/ χρήση οχημάτων (τοπικά- ημιαστικά- αστικά, υπεραστικά, τουριστικά)
4.7. Στοιχεία δραστηριότητας εταιρίας (π.χ. εισιτήρια το χρόνο ή μήνα)
4.8. Χλμ που διανύθηκαν ανά καύσιμο κίνησης (Σύνολο / έτος ή μήνα), ή % χλμ που διανύθηκαν ανά καύσιμο ως προς το σύνολο των διανυθέντων χλμ.
4.9. % χλμ που διανύθηκαν σε τοπικό-αστικό-ημιαστικό δίκτυο & σε αυτοκινητόδρομο-εθνικές οδούς, ανά καύσιμο ή σύνολο.
4.10. Δαπάνες ανά καύσιμο κίνησης /έτος
4.11. Κατά προσέγγιση εκτίμηση κατανάλωσης καυσίμου, ανά καύσιμο και ανά είδος δικτύου (Τοπικό, ημιαστικό, αστικό – αυτοκινητόδρομος).
Τέλος, αυτό το θέμα με τον αρμόδιο που θα μπορέσει να απαντήσει σε όλα αυτά, κατά την καλύτερη αλλά παράλληλα και πιο αρμόδια εκτίμησή του/της, είναι που με έχει αγχώσει πολύ. Υπάρχει κάποιος, στα υπεραστικά ΚΤΕΛ, που να μπορεί με έναν ικανοποιητικό βαθμό ακρίβειας, να απαντήσει στα άνωθεν;

Υστερογραφικά,
• Πρακτικά, θα με βόλευε απίστευτα να ρωτήσω και μέγεθος οχημάτων αλλά και μάρκα, ανά καύσιμο. Δεδομένων των συνθηκών όμως, σε μία τηλεφωνική έρευνα, περιπλέκεται πολύ το ζήτημα και νομίζω ότι δεν πρόκειται να πάρουμε απαντήσεις.
• Εννοείται πως δεν πρόκειται να επικαλεστώ πληροφορίες από το forum. Μόνο επώνυμες πληροφορίες οι οποίες μπορούν να σταθούν ως πηγή από συγκεκριμένους φορείς δύναται να σταθούν ως επιστημονικές πηγές.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Κατανάλωση ενέργειας στις μεταφορές - από Thodvass - 09-09-2013, 12:48 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)