Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Skai.gr] Ζημιές σε σπίτια από τη φωτιά στην Κερατέα
#1
Τουλάχιστον πέντε σπίτια υπέστησαν ζημιές στην Κερατέα, στον οικισμό Τρέπες, από τη φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι, καθώς δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κάτοικοι δίνουν αντίξοη μάχη προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά.

Επί τόπου επιχειρούν 120 άνδρες της Πυροσβεστικής με 56 οχήματα, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, συνεπικουρούμενοι από πεζοπόρο τμήμα 51 ανδρών. Ωστόσο, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η περιοχή δεν είναι εύκολα προσβάσιμη στα ογκώδη οχήματα της Πυροσβεστικής και δεν επιτρέπει εύκολες ρίψεις νερού από αέρος.

Επιπλέον, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ήδη εκκενώθηκε προληπτικά μία παιδική κατασκήνωση με 300 παιδιά που βρίσκεται στον Διόνυσο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν προβλήματα. Τα παιδιά, που είναι καλά στην υγεία τους, έχουν μεταφερθεί στο χώρο των ΚΑΠΗ Κερατέας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Κερατέας, Αρετούσα Μακρή, σχολίασε πως «η φωτιά έχει ξεφύγει», επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως η κατασκήνωση έχει εκκενωθεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Νικόλαο Τσόγκα, η φωτιά έχει κυκλώσει τον οικισμό Τρέπες, όπου, σύμφωνα την κ. Μακρή, απειλείται μοναστήρι που έχει επίσης εκκενωθεί. Εκκενώθηκε και το γηροκομείο στην Κακιά Θάλασσα.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνος Λεβαντής, σημείωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε από ένα σπίτι, προτού επεκταθεί λόγω των ανέμων.

Εικόνες της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ έδειξαν ιδιοκτήτες σπιτιών να διακινδυνεύουν της ζωή τους πασχίζοντας με ελάχιστα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να σώσουν την περιουσία τους.

Κλειστές είναι οι έξοδοι προς Κακιά Θάλασσα και Δασκαλιό.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στο Πλατάνι και στο Δρέπανο Αχαΐας. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή, δεν απειλούνται κατοικίες.

Μικροεστίες έχουν εντοπισθεί και στον Κίσσαμο Χανίων, όπου η πυρκαγιά είναι σε ύφεση.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
[Skai.gr] Ζημιές σε σπίτια από τη φωτιά στην Κερατέα - από Konstantinos MercedesBenz - 19-07-2012, 05:52 PM

Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsBeast] «Τα ΜΑΤ δεν ξαναέρχονται στην Κερατέα» Konstantinos MercedesBenz 0 1.947 19-04-2011, 11:59 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)