Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Τα Νέα] Αντιαεροπορικοί πύραυλοι σε ταράτσες του Λονδίνου ενόψει Ολυμπιακών
#1
Συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος για αντιαεροπορική άμυνα σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν σε στέγες κατοικημένων κτιρίων στο Λονδίνο οι βρετανικές αρχές για τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η αεροπορία έχει ήδη ενημερώσει τους συνοίκους ενός συγκροτήματος πως το κτίριό τους «εξετάζεται» για ανάπτυξη των συστημάτων -το μέχρι στιγμής πιο «ακραίο» μέτρο ασφαλείας για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Πρόκειται για το συγκρότημα Bow Quarter στο ανατολικό Λονδίνο, κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο. Στο φυλλάδιο με το οποίο το υπουργείο Άμυνας ενημέρωνε τους ενοίκους αναφέρεται ότι το σημείο είναι «εξαιρετικό» για επισκόπηση της γύρω περιοχής και ολόκληρου του εναέριου χώρου πάνω από το Πάρκο.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, πως το σημείο είναι ένα τα σημεία που εξετάζονται για ανάπτυξη των συστημάτων. Το BBC μεταδίδει ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Ανάλογο προηγούμενο υπήρχε, όπως είχε αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου του 2008 με εγκατάσταση αντιαεροπορικών συστημάτων σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από κεντρικά στάδια στην κινεζική πρωτεύουσα. Η ίδια η Βρετανία έχει να καταφύγει σε τέτοια μέτρα από τις ημέρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
[Τα Νέα] Αντιαεροπορικοί πύραυλοι σε ταράτσες του Λονδίνου ενόψει Ολυμπιακών - από GeorgIrisbus - 29-04-2012, 03:51 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)