Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewPost] «Βέτο» Βορίδη για την Αμυγδαλέζα - Επιμένει ο Χρυσοχοΐδης για το κέντρο
#1
Εστία τριβής ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Υποδομών, Μάκη Βορίδη, πυροδοτεί το ζήτημα της δημιουργίας του κέντρου κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Ο υπουργός Υποδομών δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να μεταφερθούν μετανάστες στην Αμυγδαλέζα εξηγώντας ότι «εκεί που πρόκειται να μετακινηθούν οι μετανάστες υπάρχουν σπιτάκια για σεισμόπληκτους που ανήκουν στην δική μου ευθύνη».

«Δεν πρόκειται να μπει κανένας σε σπιτάκι στα κοντέινερς για τους σεισμόπληκτους» ξεκαθαρίζει ο κ.Βορίδης.

Σε ντιμπείτ του in.gr με την υπ. Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι το ζήτημα διαχείρισης της μετανάστευσης χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη προσέγγιση ενώ σημειώνει ότι όποια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από την επόμενη κυβέρνηση.

«Αυτά που σε κυβερνητικό επίπεδο, διάφορες μονομερείς αποφάσεις, δηλαδή θα πάρω 1000 (σ.σ. παράνομους μετανάστες) και θα τους πάω κάπου, δεν μπορούν να γίνονται. Αυτά θέλουν έναν συνολικό σχεδιασμό. Η επόμενη κυβέρνηση, όποια είναι, θα κάτσει να δει πόσα χρειάζονται, πού χρειάζονται, πού θα τοποθετηθούν, θα συζητήσει, θα δει τις προδιαγραφές και τα κόστη» πρόσθεσε.

«Μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι αποτελεί δικαίωμα μια απόφαση του αρμόδιου υπουργού. Δεν είναι ούτε καν έτσι διοικητικά» λέει ο υπουργός και ξεκαθαρίζει ότι προεκλογικά δεν πρόκειται να ισχύσει κάτι τέτοιο. «Δεν θα μπούμε σε τέτοιου είδους προεκλογικές λογικές που είναι εντελώς παράλογες παρεμπιπτόντως» υπογραμμίζει.

Επιμένει ο Χρυσοχοΐδης

«Ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προχωράει κανονικά και το πρώτο Κέντρο θα λειτουργήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί» δηλώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα, παρά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις των κατοίκων, αλλά και τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες, όπως αυτή που εξέφρασε του κ. Βορίδη.

Το απόγευμα, εξάλλου, επικράτησε εκ νέου ένταση στη λεωφόρο Καραμανλή, στην Αμυγδαλέζα, όταν ομάδα 40 κατοίκων επιχείρησαν να κλείσουν το δρόμο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών.

Οι κάτοικοι απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ προσήχθησαν δύο άτομα.

(Με πληροφορίες από το in.gr)
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
[NewPost] «Βέτο» Βορίδη για την Αμυγδαλέζα - Επιμένει ο Χρυσοχοΐδης για το κέντρο - από Konstantinos MercedesBenz - 26-04-2012, 12:15 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)