Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ναυτεμπορική] Ένταση και επεισόδια στο Σύνταγμα
#1
Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση σε δρόμους τους κέντρου της Αθήνας, μετά τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν όταν κουκουλοφόροι στο Σύνταγμα άρχισαν να πετάνε πέτρες και μολότοφ και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές, που άρχισαν να επιστρέφουν στην περιοχή μετά τις άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών του ΠΑΜΕ με κουκουλοφόρους, ύστερα από τα νέα επεισόδια αποσύρθηκαν στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, ενώ το ΠΑΜΕ αποχώρησε από την περιοχή, με κατεύθυνση τα Προπύλαια.

Το απόγευμα έγινε γνωστή και η πολύ δυσάρεστη είδηση πως ένα διαδηλωτής 53 ετών έχασε τη ζωή του από ανακοπή. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, o διαδηλωτής διακομίστηκε από την Αίγλη του Ζαππείου χωρίς σφυγμούς, ενώ δεν έφερε τραύματα. Στο ανακοινωθέν σημειώνεται ακόμη πως έγινε προσπάθεια ανάνηψης χωρίς επιτυχία. Σε δηλώσεις του στο Reuters και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας ανέφερε πως ο διαδηλωτής πέθανε από ανακοπή και δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Τα θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης στην οικογένεια του 53χρονου εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Τιμοσίδης, κάνοντας έκκληση για νηφαλιότητα. «Πρέπει να παραμείνουνε ψύχραιμοι γιατί αυτό επιβάλλουν οι στιγμές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρώτη εστία έντασης σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Γεωργίου και Σταδίου, όπου οι κουκουλοφόροι βρήκαν αντίσταση στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον κλοιό των διαδηλωτών, από την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου και μέλη του ΠΑΜΕ. Η ένταση μεταφέρθηκε στην Λ. Αμαλίας και μπροστά από τα ξενοδοχεία της πλατείας και ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, πετροπόλεμος και ρίψεις αντικειμένων και μολότοφ, ενώ από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν περίπου δέκα διαδηλωτές.

Eνταση με ομάδα αγνώστων επικράτησε νωρίτερα και στην οδό Αθηνάς, στο Μοναστηράκι. Από την ώρα που ξέσπασαν τα επεισόδια, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές.


Α. Παπαρήγα: To Σύνταγμα ανήκει στο λαό.
Υπενθυμίζεται ότι κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, ενώ και σήμερα οι συρμοί του Μετρό θα διέρχονται από τους σταθμούς «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» χωρίς να επιβιβάζουν - αποβιβάζουν επιβάτες, μετά από εντολή της Αστυνομίας.

Αλ. Παπαρήγα: Επίθεση κατά του ΠΑΜΕ από παρακρατικούς

«Κυβέρνηση, κόμματα, όσοι φοβούνται την ταξική πάλη νομίζουν ότι μπορούν να την καταστείλουν είτε με το καρότο και το μαστίγιο είτε με παρακρατισμούς», δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σχετικά με τις σημερινές συγκρούσεις μελών του ΠΑΜΕ - κουκουλοφόρων.

Οπως είπε, «άλλη διέξοδος δεν υπάρχει από το να πάρει ο λαός στα χέρια του την υπόθεση». Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι κατά τις συγκρούσεις δεν έπρεπε να επέμβει η αστυνομία, καθώς εκτίμησε ότι «θα γινόταν ένα γενικότερο μπάχαλο».

Το Σύνταγμα δεν ανήκει σε κανέναν, όποιος θέλει μπορεί να έρθει και να διαδηλώσει -απόδειξη ότι σε ένα σημείο εμφανίστηκαν και οι κουκουλοφόροι- υπογράμμισε, απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε αιτιάσεις περί ιδιοποίησης του χώρου διεξαγωγής της σημερινής διαδήλωσης από το ΠΑΜΕ.

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε τέλος για απειλές που διατυπώθηκαν σε sites του αντεξουσιαστικού-αναρχικού χώρου εν όψει της σημερινής διαδήλωσης, ενώ επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες που μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό».

«Καμία πράξη βίας δεν μπορεί να αμαυρώσει τις ογκώδεις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού σε όλη τη χώρα», παρατηρεί η Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «είναι ενθαρρυντικό γεγονός ότι σήμερα οι χιλιάδες διαδηλωτές απώθησαν και απομόνωσαν τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι, για μια ακόμη φορά, επιχείρησαν να πλήξουν το μαζικό λαϊκό κίνημα».
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
[Ναυτεμπορική] Ένταση και επεισόδια στο Σύνταγμα - από GeorgIrisbus - 20-10-2011, 07:16 PM

Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsBeast.gr] Συλλήψεις και προσαγωγές για τα επεισόδια στο Σύνταγμα Konstantinos MercedesBenz 0 1.731 15-06-2011, 11:12 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)