Αξιολόγηση Θέματος:
  • 4 Ψήφοι - 2.25 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Το Βήμα] Ανάβει κόκκινο στην ανυπακοή...
#3
Όπως εφαρμόστηκε και στις άλλες πόλεις... Δεν σημαίνει ότι ξαφνικά αύριο θα δεις μπάρες!

- Όλα τα εισιτήρια και κάρτες θα έχουν ίδιο μέγεθος και μαγνητική ταινία που θα τα "διαβάζει". Αν το εισιτήριο ισχύει, η μπάρα ανοίγει. Αν δεν ισχύει, δεν ανοίγει.
- Όταν ο μηχανισμός χαλάσει, κλειδώνει και βγάζει ένδειξη "χαλασμένο". Φαίνεται ότι δεν λειτουργεί. Αν χαλάσει μία μπάρα, πας από τις άλλες. Δεν θα υπάρχει μόνο μία σε κάθε σταθμό, όπως δεν υπάρχει μόνο ένα ακυρωτικό.
- Ο έλεγχος του εισιτηρίου θα γίνεται και στην έξοδο. Σε μερικές χώρες που έχουν ακυρωτικά με μία σχισμή, όπως η Ελλάδα, το εισιτήριο επιστρέφεται ούτως ή άλλως αλλά αν πάει ο επιβάτης να το ξαναχρησιμοποιήσει χωρίς να έχει άλλη ισχύ πάνω του, το ακυρωτικό δεν το δέχεται και δεν ανοίγει την μπάρα. Σε άλλες χώρες το εισιτήριο μπαίνει από μία σχισμή και βγαίνει από άλλη, οπότε αν δεν έχει περαιτέρω ισχύ, η μπάρα μεν ανοίγει αλλά το εισιτήριο δεν επιστρέφεται για να πεταχτεί/ανακυκλωθεί.

Και βεβαίως υπάρχει υπάλληλος που ελέγχει, και μπορεί να επέμβει και να ανοίξει τις μπάρες σε περίπτωση κινδύνου για μαζική έξοδο, ενώ συνήθως είναι εφοδιασμένος με ένα εισιτήριο "μπαλαντέρ" για την περίπτωση που κάποιο εισιτήριο επιβάτη είναι μεν σε ισχύ αλλά έχει άλλο πρόβλημα (τσαλακωμένο, απομαγνητισμένο κ.τ.λ.) οπότε το ελέγχει και μετά ανοίγει με το δικό του μία μπάρα για να περάσει ο επιβάτης.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: [Το Βήμα] Ανάβει κόκκινο στην ανυπακοή... - από panos81 - 07-02-2011, 10:33 AM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)