Αξιολόγηση Θέματος:
  • 5 Ψήφοι - 3.4 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Λευκωσία: αλλαγή σελίδας
#5
Άλλη μια αλλαγή σελίδας για την Λευκωσία, αλλά και για την μαρτυρική Μεγαλόνησο γενικώς στον τομέα των συγκοινωνιών. Τον Ιούλιο του 2010 ορίστηκαν μετά απο διαγωνισμό οι πάροχοι του συγκοινωνιακού έργου για τις αστικές συγκοινωνίες των ελεύθερων Επαρχιών και τις υπεραστικές συγκοινωνίες. Οι συμβάσεις αυτές μεταξύ των operators και του κυπριακού δημοσίου ήταν διάρκειας 10 ετών και ως εκ τούτου, φέτος, τον Ιούλιο του 2020, αυτές λήγουν. Το κυπριακό Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων πραγματοποίησε νέο διαγωνισμό αρκετούς μήνες πριν, ώστε να αναδειχθούν οι νέοι operators που θα αναλάβουν τον Ιούλιο του 2020 για άλλα 10 έτη. Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις από τους υφιστάμενους operators (ΟΣΕΛ, ΟΣΥΠΑ, ΖΗΝΩΝ, ΟΣΕΑ, ΕΜΕΛ, Intercity Buses), αλλά και δικαστικές προσφυγές στα Διοικητικά Δικαστήρια της Κύπρου. Μέχρι και σήμερα, οι υπογραφές έχουν "πέσει" για Λευκωσία και Λάρνακα, ενώ αναμένονται δικαστικές αποφάσεις και υπογραφές μέσα στις επόμενες ημέρες για τους υπόλοιπους operators.

Συγκεκριμένα στην Λευκωσία ο ΟΣΕΛ από την 5η Ιουλίου (εκτός απροόπτου) θα αποτελεί παρελθόν. Ο νέος operator στη Λευκωσία (και στην Λάρνακα) θα είναι η κοινοπραξία MLKP (αποτελείται από τις εταιρείες: Malta Lines Ltd και Kapnos Airport Shuttle Ltd), και θα φέρει την ονομασία "Cyprus Public Transport". Ο νέος αυτός φορέας υπόσχεται αλλαγές στην χάραξη των δρομολογίων, στις συχνότητες και στην υποδομή των στάσεων. 

Άγνωστος ακόμα παραμένει ο στόλος που θα χρησιμοποιήσει η νέα εταιρεία. Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2019 είχαμε εμπρησμό 8 οχημάτων της MLKP από αγνώστους. Κάποιες φωτογραφίες από τα "κουφάρια" ακολουθούν παρακάτω:

https://politis.com.cy/politis-news/kypr...-ochimata/

Τέλος, η ιστοσελίδα της "Cyprus Public Transport" είναι η εξής: https://www.publictransport.com.cy/
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Λευκωσία: αλλαγή σελίδας - από N1Ellinikou - 29-04-2020, 01:45 AM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)