Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Μετονομασία Σταθμών μέτρο "Ευαγγελισμός" και "Αγιος Δημήτριος"
#1
(Αν το θεμα αυτο πρεπει να μπει στις Συγκοινωνιακές Ειδήσεις αντι για εδω, παρακαλώ να μεταφερθεί)

Μολις σήμερα, η Αττικό Μετρό Α.Ε. αποφάσισε να μετονομαστούν οι σταθμοί "Ευαγγελισμός" και "Αγιος Δημήτριος" σε "Παυλος Μπακογιάννης" και "Αλέκος Παναγούλης", αντίστοιχα.

*Η ανακοίνωση της Αττικό Μετρό*

«Η σύγχρονη προσέγγιση της οργάνωσης της πόλης, επιβάλλει το Μετρό της Αθήνας να αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ζωής της. Ήδη, η ενσωμάτωση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην αρχιτεκτονική των σταθμών συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Η ονομασία των σταθμών μπορεί επίσης να συμβάλει στο εκπαιδευτικό ταξίδι του επιβάτη στο χρόνο και την ιστορία.

Στην κατεύθυνση αυτή και με δεδομένο το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η Αττικό Μετρό Α.Ε .αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής, μέσω της απόδοσης του ονόματος του εκλιπόντος στο σταθμό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».
Η καταργούμενη ονομασία τους θα διατηρηθεί στη σήμανση των σταθμών μέσα σε παρένθεση, δηλαδή «Παύλος Μπακογιάννης (Ευαγγελισμός)» και «Αλέκος Παναγούλης (Άγιος Δημήτριος)», έως την 30η Απριλίου 2020.Στη συνέχεια, θα εφαρμοστεί η αποκλειστική χρήση της νέας ονομασίας.

Για το σκοπό αυτό προγραμματίζεται η διοργάνωση εκδήλωσης στο σταθμό «Ευαγγελισμός» την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, παρουσία του Εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία για το πρόσωπο του Παύλου Μπακογιάννη, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα αποκαλύψει το νέο όνομα του σταθμού, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, της οικογένειας του τιμώμενου προσώπου και εκπροσώπων των αρχών της πόλης των Αθηνών.

Παρόμοια εκδήλωση θα οργανωθεί την Πρωτομαγιά του 2020 στο σταθμό «Αλέκος Παναγούλης (Άγιος Δημήτριος)», οπότε και θα αποκαλυφθεί η οριστική ονομασία του.

Επιπλέον, το αρχιτεκτονικό τμήμα της Αττικό Μετρό Α.Ε. θα επιμεληθεί τον σχεδιασμό δύο μονίμων εγκαταστάσεων στους ανωτέρω σταθμούς με ιστορικά στοιχεία που σχετίζονται με τα τιμώμενα πρόσωπα.

Στόχος και κύρια επιδίωξη της Αττικό Μετρό Α.Ε., είναι η μετονομασία των σταθμών να λειτουργήσει ως μια διαρκής υπενθύμιση των αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Εθνικής Συμφιλίωσης.

ΠΗΓΗ: https://ibb.co/4ggJVYL

ΥΓ. Μακάρι αυτό να ειναι ενα κακόγουστο ανέκδοτο. Δεν θα ηταν κακό να υπάρχει και το δεύτερο ονομα, αλλα οχι να ονομάζεται κεντρικότατος σταθμός του μετρο "Παυλος Μπακογιάννης" Sad Huh Euxelaio Euxelaio
#2
Αυτά παθαίνεις όταν αλλάζει διοικήσεις στις ΔΕΚΟ με κομματικά κριτήρια. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε έναν πολύ φιλότιμο Δ.Σ (τον Ζηλιασκόπουλο) που είχε βάλει στοίχημα να βγάλει κερδοφόρα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να μην καταργηθεί ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα (ορέξεις της κυβέρνησης) και άλλαξε για να μπει ο Τσαλίδης το 2016 που είναι ο ορισμός του άσχετου με τον σιδηρόδρομο. Σήμερα έχουμε την αντίθετη αλλαγή στην Αττικό Μετρό (από ροζ σε μπλε) διώχνοντας τον τύπο που προχώρησε το μετρό Θεσσαλονίκης όσο κανένας (Μυλόπουλος) για να βάλει στη υέση του έναν αποτυχημένο πολιτευτή (Ταχιάο). Η πρώτη εμφάνιση του αποτυχημένου στην Αθήνα προκύπτει από την παραπάνω ανακοίνωση. Στη Θεσσαλονίκη έχει καταφέρει να τα ανακατέψει όλα, αλλά ας μην βγω ακόμη πιο off topic.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
#3
Μεγάλη η ευαισθησία της νέας "γαλάζιας" διοίκησης της Αττικό Μετρό. Θα δαπανήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την "αλλαγή" αυτή (πληροφοριακές ταμπέλες εντός και εκτός σταθμών, χάρτες εντός και εκτός συρμών, νέες ηχογραφήσεις αναγγελίας σταθμών κλπ). Από την άλλη πλευρά του νομίσματος, το αθηναϊκό μετρό παρουσιάζει σημαντικές εικόνες εγκατάλειψης, με αποκορύφωμα την ακινητοποίηση αρκετών συρμών, κυρίως των Rotem πρώτης γενιάς. Ας μη ξεχνάμε δε και την άγνωστη ημερομηνία παράδοσης της επέκτασης προς Πειραιά. Αυτά συμβαίνουν όταν επιστρέφει στην εξουσία ένα κόμμα, το οποίο χαρακτηρίζεται μόνο απο οικογενειοκρατία, σκάνδαλα, μίζες, βόλεμα ημετέρων και άλλα πολλά, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν θέμα σε ημερίδα πανεπιστημιακού ιδρύματος.
#4
Εγω παντως θα πω πως για τον Αγ. Δημητριο δεν εχω θεμα, το ονομα υπηρχε ηδη μετα απο παυλα (μονο στις πινακιδες στον ιδιο τον σταθμο βεβαια), και ειναι και το ονομα της οδου πανω. Και αυτο το πραγμα με τον/την Αγιο/Αγια σε καθε σταση δεν το καταλαβα ποτε. Αλλα η αλλαγη του Ευαγγελισμου ειναι απαραδεκτη, το ονομα μιας στασης θα επρεπε να εχει σχεση με την ονομασια μιας περιοχης, ενος τοπωνυμιου/αξιοθεατου, αντε και ενος δρομου. Οχι ενος ατομου, ασχετου της περιοχης.
ΠΑ.Δ.Α Πανεπιστημιουπολη 2.
#5
(21-09-2019, 04:21 AM)TeiPir Έγραψε: Εγω παντως θα πω πως για τον Αγ. Δημητριο δεν εχω θεμα, το ονομα υπηρχε ηδη μετα απο παυλα (μονο στις πινακιδες στον ιδιο τον σταθμο βεβαια), και ειναι και το ονομα της οδου πανω. Και αυτο το πραγμα με τον/την Αγιο/Αγια σε καθε σταση δεν το καταλαβα ποτε. Αλλα η αλλαγη του Ευαγγελισμου ειναι απαραδεκτη, το ονομα μιας στασης θα επρεπε να εχει σχεση με την ονομασια μιας περιοχης, ενος τοπωνυμιου/αξιοθεατου, αντε και ενος δρομου. Οχι ενος ατομου, ασχετου της περιοχης.

Καλυτερη ειναι η ονομασία ενος σταθμού με το Τοπωνύμιο της πλησιέστερης περιοχής. Σίγουρα, με τις αλλαγες αυτες θα επικρατήσει το ΧΑΟΣ, ειδικα αν η ενημέρωση ειναι ελλιπής (οπως συνηθίζει, άλλωστε, η Αττικο Μετρο)

* Βέβαια, ο σταθμός Αγιου Δημητρίου εχει το Αγιος / Αγία, μιας και ονομάζεται ετσι η περιοχή.
#6
Ναι καλά, πολύ θα 'θελαν! Είμαι 100% σίγουρος ότι ο κόσμος θα συνεχίζει να αποκαλεί τους σταθμούς με το παλιό όνομα και με την επόμενη κυβέρνηση θα επανέλθουν και επισήμως! Πολύ καλή η πρόθεσή τους, να τιμήσουν δυο πολύ αξιόλογους ανθρώπους με μεγάλη ιστορία, αλλά 0 στην "με το έτσι θέλω" εκτέλεση.
#7
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/k...-proekypse

Στα θετικα της ημερας, φαινεται οτι παιρνουν πισω αυτη τη γελοια αποφαση. Ευτυχως καταλαβαν οι "εκ των εσω" οτι τετοια αλλαγη ειναι ασκοπη και θα εχει πολλα εξοδα
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 
#8
Μιας και πρυτάνευσε η λογική και πλέον δε θα γίνει η μετονομασία-τραγέλαφος, το νήμα κλειδώνει οριστικά.


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)