Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ονομασίες σταθμών Μέσων Σταθερής Τροχιάς
#21
Το ότι να γίνουν αλλαγές στις ονομασίες πρέπει να γίνουν. Για παράδειγμα το "Αγία Μαρίνα" έπρεπε να μετονομαστεί σε "Χαϊδάρι", και όχι από το όνομα ενός δρόμου που ναι μεν είναι γνωστός σε αρκετούς, αλλά άγνωστος στο ευρύ κοινό.

Στην προκειμένη περίπτωση, θα μπορούσε κάλλιστα να μετονομαστεί σε "Ευαγγελισμός - Παγκράτι" ή και "Μαράσλειος - Παγκράτι", εφόσον το Παγκράτι βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σταθμό στα Νότια.

Άλλες περιπτώσεις είναι, Εθνική Άμυνα = Νέο Ψυχικό - Παπάγου, Χολαργός = Κάτω Χαλάνδρι - Χολαργός, κτλ...αλλά όχι Μπακογιάννηδες και τέτοια. Θα γελάνε και οι πέτρες.
Απάντηση
#22
(30-09-2019, 07:25 PM)NightLine Έγραψε: Το ότι να γίνουν αλλαγές στις ονομασίες πρέπει να γίνουν. Για παράδειγμα το "Αγία Μαρίνα" έπρεπε να μετονομαστεί σε "Χαϊδάρι", και όχι από το όνομα ενός δρόμου που ναι μεν είναι γνωστός σε αρκετούς, αλλά άγνωστος στο ευρύ κοινό.

Κουίζ: έχεις προσέξει ποιού δήμου το Δημαρχείο βρίσκεται ακριβώς από πάνω;

(30-09-2019, 07:25 PM)NightLine Έγραψε: Στην προκειμένη περίπτωση, θα μπορούσε κάλλιστα να μετονομαστεί σε "Ευαγγελισμός - Παγκράτι" ή και "Μαράσλειος - Παγκράτι", εφόσον το Παγκράτι βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σταθμό στα Νότια.

Meh... Το Παγκράτι, με τη στενή έννοια του όρου, βρίσκεται αλλού. Επομένως άτοπο. Ορθώς ο σταθμός φέρει το όνομα ενός σημαντικότατου και ιστορικού νοσηλευτικού ιδρύματος της χώρας.
Απάντηση
#23
Με την ευκαιρία της επέκτασης της γραμμής 2 του μετρό προς Ίλιον, να δούμε πότε θα αντιληφθούν ότι το προτεινόμενο όνομα του τερματικού "Άγιος Νικόλαος" είναι ακατάλληλο, καθώς υπάρχει ήδη ένας τέτοιος σταθμός στη γραμμή 1 εδώ και κάτι δεκαετίες. Προτείνω να μετονομαστεί σε Καματερό μιας και θα βρίσκεται στα όρια Ίλιον και Καματερού.
Απάντηση
#24
(14-03-2022, 06:30 PM)konnos Έγραψε: Με την ευκαιρία της επέκτασης της γραμμής 2 του μετρό προς Ίλιον, να δούμε πότε θα αντιληφθούν ότι το προτεινόμενο όνομα του τερματικού "Άγιος Νικόλαος" είναι ακατάλληλο, καθώς υπάρχει ήδη ένας τέτοιος σταθμός στη γραμμή 1 εδώ και κάτι δεκαετίες. Προτείνω να μετονομαστεί σε Καματερό μιας και θα βρίσκεται στα όρια Ίλιον και Καματερού.
Το ίδιο αναρωτιόμουν και εγώ. Αν είναι ποτέ δυνατών 2 φορές το ίδιο όνομα και καμία συνάφεια μετάξι τους.
Απάντηση
#25
(15-03-2022, 11:42 AM)panos._.photography Έγραψε: Το ίδιο αναρωτιόμουν και εγώ. Αν είναι ποτέ δυνατών 2 φορές το ίδιο όνομα και καμία συνάφεια μετάξι τους.

Γενικά η επέκταση προς Άνω Λιόσια έχει χαραχθεί σε λάθος βάση. Ο σταθμός στο Ίλιον είναι σε σημείο μακριά από το κέντρο του δήμου, πάνω στη Θηβών, ο σταθμός του Αγ. Νικολάου είναι εντός Ιλίου και όχι Καματερού, αρα δεν μπορεί να λέγεται Καματερό. Καλύτερα να λέγεται Ίλιον - Αγ. Νικόλαος για να μην μπερδεύει το κοινό, με τον προηγούμενο σταθμό να λέγεται Ίλιον - κέντρο. Μετά έχει ένα κενό 1.8km μέχρι τη στάση Πλ. Δημοκρατίας, η οποία θα έπρεπε να λέγεται Καματερό. Πιο πριν θα μπορούσε να γίνει μια στάση στο ύψος του Αγ. Τρύφωνα.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
#26
(17-03-2022, 05:44 PM)nikos1991 Έγραψε: Γενικά η επέκταση προς Άνω Λιόσια έχει χαραχθεί σε λάθος βάση. Ο σταθμός στο Ίλιον είναι σε σημείο μακριά από το κέντρο του δήμου, πάνω στη Θηβών, ο σταθμός του Αγ. Νικολάου είναι εντός Ιλίου και όχι Καματερού, αρα δεν μπορεί να λέγεται Καματερό. Καλύτερα να λέγεται Ίλιον - Αγ. Νικόλαος για να μην μπερδεύει το κοινό, με τον προηγούμενο σταθμό να λέγεται Ίλιον - κέντρο. Μετά έχει ένα κενό 1.8km μέχρι τη στάση Πλ. Δημοκρατίας, η οποία θα έπρεπε να λέγεται Καματερό. Πιο πριν θα μπορούσε να γίνει μια στάση στο ύψος του Αγ. Τρύφωνα.
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν γίνετε σταθμός μπροστά στην εκλησσια Ευαγγελιστρίας / Πλ. ελευθερίας στο Ίλιον. Θα είναι πραγματικά στο κέντρο και θα έχει πολύ καλή σύνδεση και με τις πολλές λεωφορειακές γραμμές που διέρχονται από εκεί. Άντε αυτού έκαναν την κακή χάραξη που αναφέρεις.

(Μάλλον για να βγαίνει ο δήμαρχος Ίλιον το 2040 και να απαιτεί να δημιουργηθεί σταθμός στο κέντρο ; )
Απάντηση
#27
Αρκετοί σταθμοί του μετρό της Αθήνας είναι είτε στη μέση του πουθενά είτε σε άκυρες συνοικίες οπότε δεν είναι περίεργο ότι έτσι θα συνεχίσει και προς Ίλιον.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)