Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2019
Μπορώ να πω ότι αισιόδοξα αυτή τη στιγμή το 164 δρομολογείται με 5/5 οχήματα (που σε 1 ώρα θα γίνουν 2 βέβαια, αλλά είναι επαρκή). Μακάρι να συνεχίσει να λειτουργεί έτσι στο θερινό πρόγραμμα. Γιατί το να περιμένεις 1 ώρα για το λεωφορείο στους 40 βαθμούς ή το να ανέβεις με τα πόδια την Ηλιουπολη/Αργυρουπολη μεσημεριάτικα είναι κάτι λιγοτερο από βασανιστήριο...παντως χθες σε δρομολόγιο κατα τις 9 το πρωί ήταν γεμάτο. Άρα, υπάρχει μεγάλη χρησιμότητα το λεωφορείο αυτό, παρόλο που κινείται σε κοντινη απόσταση από μετρό.
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 
Α και κάτι άλλο, αν εχει κανένας τη σκέψη πως τα τοπικά Γλυφάδας δεν έχουν λόγο ύπαρξης να πάει μια βόλτα από πάνω. Έτυχε για κάποιον λόγο να είμαι στη Γούναρη, και πριν γυρίσω για το σπίτι είπα να πάρω το 124 για να ανέβω Τερψιθεα. Βέβαια, λόγω έργων στη στροφή της Γούναρη με την Κων. Αθάνατου, δεν πέρασε από την στάση που το περίμενα. Τελικά, πήρα το 128 και κατέβηκα στην στάση Ψηλορείτης. Λέω μέσα μου 3 στενάκια είναι μέχρι την Κων. Αθάνατου, σιγά το θέμα. Μετά απο 3 λεπτά περπάτημα αρχίζει μια ΑΠΟΤΟΜΗ ανηφόρα διάρκειας. Και μέχρι να φτάσω στο Τέρμα του 164 είχα "ψοφήσει".

Ηθικό δίδαγμα. Όσο και να φαίνεται ότι κινούνται σχεδόν παράλληλα οι υψομετρικες διαφορές είναι τεράστιες (όπως και με τα 15,224 στο Πολυγωνο)
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 
Καλημέρα (δεν θα είναι για πολλούς συνεπιβάτες στο Α1). Όπως θα σας δείξω από την τηλεματικη, ένα λεωφορείο αναχωρεί στις 12:00 και το επόμενο στις 12:50(!). Και είναι γραμμή με ιδιαίτερα μεγάλη επιβατικη κίνηση το καλοκαιρι!

https://we.tl/b-roMsuZArj5
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 
Χθες το 421 έφτασε Αγία Παρασκευή στις 23:40, και αναχώρησε κανονικά για Αγίους αντί να μην εκτελέσει το δρομολόγιο, και μπράβο του. Να τα λέμε αυτά....γιατί βρέξει χιονίσει το τελευταίο δρομολόγιο πρέπει να εκτελείτε όπως και δήποτε ακόμα και με καθυστέρηση.
- -----------------
(20-07-2019, 09:11 PM)panage_1970 Έγραψε: - Να λέμε και τα καλά - 
- Από ενάρξεως του Θερινού 1 προγράμματος , ο ΟΑΣΑ επιτέλους θέλησε να επέμβει προκειμένου να βελτιώσει την δρομολόγηση των οχημάτων της γραμμής "164" για τα Σαββατοκύριακα.
Έτσι αφού διενεργήθηκε η σχετική έρευνα, αποφασίστηκε και επίσημα για τα Σαββατοκύριακα να υπάρξει στην γραμμή μικτή δρομολόγηση οχημάτων από "Βοτανικό και "Αγ. Δημήτριο".
Μέχρι στιγμής  στην γραμμή δρομολογεί  ο "Βοτανικόις" δύο οχήματα τα Σάββατα , και ένα όχημα ο "Αγ. Δημήτριος" - ο "Βοτανικός" διαθέτει ακόμη ένα επιπλέον όχημα που το δρομολογεί στην γραμμή "206".  Ενώ η απόφαση αυτή ισχύει και για τις Κυριακές μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια επιπλέον δρομολόγηση.
- Η εν λόγω ρύθμιση πραγματικά έδωσε μια μεγάλη ανάσα στο επιβατικό κοινό της Αργυρούπολης για όσα Σάββατα  τέθηκε σε ισχύ,  παρότι δεν ίσχυσε όλη την περίοδο , λόγω του ότι εξ αιτίας των εκλογών διεκόπη η κανονική ροή του εν λόγω προγράμματος με τις έκτακτες δρομολογήσεις των οχημάτων.
- Αναμένουμε να επεκταθεί το μέτρο αυτό εκτός από τα Σάββατα και τις Κυριακές (όποτε χρειάζεται - μιας και προβλέπεται) , και  να συνεχίσει να είναι σε ισχύ και στα επόμενα προγράμματα που ακολουθούν "Θερινό2  και Χειμερινό" , αφενός γιατί το προβλέπει η επίσημη απόφαση  του ΟΑΣΑ και αφετέρου γιατί απεδείχθη στην πράξη ως ένα πολύ επιτυχημένο εγχείρημα που έδωσε ανάσα στην προβληματική κατάσταση που αντιμετωπίζαμε τα Σ/Κ  στην περιοχή μας.  - Και πάλι θα θέλαμε να Ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους αρμόδιους φορείς για την θετική τους παρέμβαση!

Ευγε! Κατάφεραν να μειώσουν τον χρόνο αναμονής μας ή την υποχρέωση να περπατάμε 20 λεπτά σε πολλές φορές αντίξοες συνθήκες για να πάμε σε ένα μέτρο
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 
(21-07-2019, 05:09 PM)Larioupol Έγραψε: Ευγε! Κατάφεραν να μειώσουν τον χρόνο αναμονής μας ή την υποχρέωση να περπατάμε 20 λεπτά σε πολλές φορές αντίξοες συνθήκες για να πάμε σε ένα μέτρο

Απλά έγινε μια θετική αρχή για τα Σάββατα - μέχρι και την εκπνοή του "χειμερινού" προγράμματος στην γραμμή τα Σάββατα συνήθως δρομολογούνταν όλη την ημέρα ένα όχημα - άντε μετά το απόγευμα έμπαινε για λίγο και ένα δεύτερο - δηλαδή 1,5 όχημα - που αυτό μεταφράζεται σε 50 άλεπτα δρομολόγια. - Ύστερα από την συγκεκριμένη ρύθμιση αυτό βελτιώθηκε γιατί παγιώθηκαν στην γραμμή τα 2 οχήματα του Βοτανικού, μαζί και με το 1 όχημα του Αγ. Δημητρίου (3 στο σύνολο) που μπόρεσαν να καλύψουν τα προβλεπόμενα δρομολόγια -  παρ όλο που ο "Βοτανικός" διαθέτει και ένα επιπλέον όχημα το οποίο το δρομολογούν στο "206" και όχι στο "164"  - Όπως και να έχει όμως υπήρξε βελτίωση στην γραμμή και οφείλουμε εν μέρει να ευχαριστήσουμε - αλλά μόνο για το "Σάββατο" - εκκρεμούν οι Κυριακές.!!

- Παράδειγμα για  σήμερα Κυριακή που δυστυχώς ΔΕΝ ίσχυσε η συγκεκριμένη ρύθμιση με την προσθήκη λεωφορείου από τον Βοτανικό, στην γραμμή είχαμε μόνο ένα λεωφορείο από το "Αμ. Αγ. Δημητρίου" μέχρι και τις 17:00  (το 50182) , και η κάλυψη ήταν ελλιπής κάθε 50 λεπτά περίπου- και μόνο μετά τις 17:00 ο Αγ. Δημήτριος μπόρεσε να δρομολογήσει δεύτερο όχημα το "50290". 
  Εδώ λοιπόν βλέπουμε ότι υπάρχει ακόμα πρόβλημα με τις Κυριακές που θα πρέπει να  μπουν και αυτές στην ρύθμιση της προσθήκης οχημάτων από "Βοτανικό" ή από κάποιο άλλο αμαξοστάσιο - Υπάρχει λοιπόν εκκρεμότητα για τις Κυριακές .

Η εν λόγω ρύθμιση  που θα πρέπει να ισχύσει  και για τις Κυριακές  αλλά και σε όλα τα προγράμματα (Θερινά , Χειμερινό) αναφέρεται επακριβώς στην απόφαση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ - ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΜΙΣΤΡΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ,  με την υπ Αρ. Πρωτοκόλλου 33444 / 26 .06.2019 εγκυκλίου της ,  στην οποίαν αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να μπορέσει να καλυφθεί με τον επαρκή αριθμό λεωφορείων η γραμμή "164" και στα ημερήσια προγράμματα αλλά κυρίως να δοθεί μέριμνα στα  Σαββατοκύριακα - Βάσει αυτής  θα πρέπει να ισχύσει η απόφαση  και τις Κυριακές  και εννοείται να διατηρηθεί σε όλα τα επόμενα προγράμματα. οπότε αναμένουμε την πλήρη εφαρμογή της.
[Εκ μέρος μου συγγνώμη για το σεντόνι που θα ακολουθήσει]

Έχει επίσημα πλέον "τεθεί" το Θερινό 2 δρομολόγησης λεωφορείων από τον ΟΑΣΑ. Θα περιγράψω τα σημερινά (Σαββατο 27 Ιουλίου 2019), δρομολόγια του 164 από Άγιο Δημήτριο, από τις 11:40 έως...τις 19:50 τουλάχιστον με μια λεξη: ΑΙΣΧΟΣ! Πάμε καλά? Θα καταγράψω αναλυτικά τα δρομολόγια για να κάνετε σύγκριση: 11:00, 11:20, 11:40, 12:35, 13:30, 14:25, 15:20, 16:15, 17:10, 17:55, 18:30, 19:15, 19:50. Μιλάμε για ΕΓΚΛΗΜΑ!

Ειδικά τις ώρες αιχμής (13:00-16:00) η δρομολόγηση είναι σχεδόν ΜΗΔΑΜΙΝΗ, σκεπτόμενος τυχόν αναμονή σχεδόν 1 ώρας για ένα λεωφορείο που έχει κύκλο γύρω στα 50' σε κανονικές κυκλοφοριακές συνθήκες. Αυτό άμεσα σημαίνει ότι η γραμμή για σχεδόν 5 ώρες δρομολογείται με 1 όχημα, το οποίο κάνει διαδρομή χωρίς ένα λεπτό διαλείμματος, κάτι που είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει πανηγύρι στην Αγία Παρασκευή Ηλιούπολης, κάτι που συνεπάγεται και με αυξημένη κίνηση στη γραμμή. Κανονικά, θα έπρεπε, λόγω και της παραμέτρου που έθεσα, η γραμμή να μην κινείται με λιγότερο από 3 οχήματα, τουλάχιστον μέχρι τις 21:00.

Το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και στην άλλη γραμμή της Αργυρούπολης, 201, το οποίο δρομολογείται επίσης με 1 όχημα. Άρα, το θέμα υπάρχει κυρίως στις γραμμές της Αργυρούπολης.

Για τις άλλες γραμμές των ΝΠ: 109, 206,237 με 2 οχήματα, 101 με 2(!) οχήματα, αλλά πάλι κακιστες συχνότητες, 154 με 2 οχήματα, Α3 με 4 οχήματα, 122/122Θ με 8 οχήματα (στη φάση που το παρακολουθώ, συχνότητα ανά 20' περίπου) , 171 με 6 οχήματα, 140 με 5 οχήματα αλλά με ακανονιστες συχνότητες, 117 με 3 οχήματα.

Κυριολεκτικά, αυτή η συγκοινωνιακη απαξίωση που έχει υποστεί ο δήμος Ελληνικου-Αργυρουπολης από τον ΟΑΣΑ είναι αδικαιολόγητη. Επειδή διέρχονται 3 σταθμοί μετρό από τον δήμο αυτό, δεν σημαίνει ότι εξυπηρετειται ουσιαστικά ο δήμος (εξου και η χαμηλή επιβατικη κίνηση στον Άλιμο και στην Αργυρούπολη), και ειδικά ένα μεγάλος μέρος του δήμου απέχει και 25' από τον πλησιέστερο σταθμό μετρό (στην περίπτωση της Άνω Αργυρούπολης, η οποία εξυπηρετείται ελλιπως από το 201) και 15' από μία μεγάλη αστική περιοχή ανάμεσα στην Γεωργίου Παπανδρέου και την Αργυρουπολεως(οι οποίοι για την πρόσβαση στο μετρό εξυπηρετούνται από τα 164, 201, και για λοιπές μετακινήσεις και από το 140) στην κοινότητα Αργυρούπολης και 15'-20' από μεγάλο μέρος των Σουρμενων (οι οποίοι εξυπηρετούνται από τα 101, 124, 154) στην κοινότητα Ελληνικού.

Το αποτέλεσμα αυτού είναι κάτοικοι των περιοχών αυτών να αναγκάζονται να μετακινούνται με αλλά μέσα (αυτοκίνητο αν οδηγούν, ταξί) τα οποία έχουν μεγάλο κόστος και συμβάλλουν περαιτέρω στην αύξηση των αερίων ρύπων στην περιοχή.

Για πείτε μου, αν μένεις σε ενα μέρος το οποίο απέχει 20' από τον πλησιέστερο σταθμό μετρό και έχεις μόνο 2 εναλλακτικές για να μετακινηθείς με αστικές συγκοινωνίες:

1. Να πάρεις το λεωφορείο που στάση του μπορεί να απέχει μέχρι και 5' από το σπίτι ,ώστε να εχεις πρόσβαση στα ΜΣΤ

2. Να περπατήσεις 20' ημέρα που έχει τρομερό καύσωνα μέχρι να φτάσεις σε σταθμό ΜΣΤ

Κάποιοι θα πουν πως 20 λεπτά απόσταση δεν είναι τίποτα, αλλά αν σκεφτείς και άτομα τρίτης ηλικίας, αυτόματα τα 20 λεπτά περπάτημα γίνονται 1 ώρα περπάτημα, που μάλιστα η κίνηση με τέτοιες καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτική για ευάλωτα άτομα.

ΥΓ: Υπάρχει κάποιο άρθρο του Συντάγματος που αναφέρεται στην Δημόσια Συγκοινωνία (ή ένα έστω άρθρο νόμου που τίθεται σε ισχύ)?
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 
(27-07-2019, 04:46 PM)Larioupol Έγραψε: Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει πανηγύρι στην Αγία Παρασκευή Ηλιούπολης, κάτι που συνεπάγεται και με αυξημένη κίνηση στη γραμμή. Κανονικά, θα έπρεπε, λόγω και της παραμέτρου που έθεσα, η γραμμή να μην κινείται με λιγότερο από 3 οχήματα, τουλάχιστον μέχρι τις 21:00.

Το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και στην άλλη γραμμή της Αργυρούπολης, 201, το οποίο δρομολογείται επίσης με 1 όχημα. Άρα, το θέμα υπάρχει κυρίως στις γραμμές της Αργυρούπολης.

1) Το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής τελείωσε. Οι πάγκοι έφυγαν χθες το βράδυ.

2) Τουλάχιστον την τελευταία 10ετία, με Θερινό 2 το 201 κάθε Σάββατο και Κυριακή έχει ένα και μόνο όχημα, όσο αντιστοιχεί και στη σχεδόν μηδενική επιβατική του κίνηση κατά τις ημέρες αυτές.
(27-07-2019, 05:34 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: 1) Το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής τελείωσε. Οι πάγκοι έφυγαν χθες το βράδυ.

2) Τουλάχιστον την τελευταία 10ετία, με Θερινό 2 το 201 κάθε Σάββατο και Κυριακή έχει ένα και μόνο όχημα, όσο αντιστοιχεί και στη σχεδόν μηδενική επιβατική του κίνηση κατά τις ημέρες αυτές.

Ουπς δεν το παρατηρησα Tongue . Απλα και σημερα το μεσημερι που πηρα το λεωφορειο ειχε αρκετο κοσμο στην σταση της Αγιας Παρασκευης και υπεθεσα οτι ακομα συνεχιζεται (γιατι συνηθως τα πανηγυρια αρχιζουν 1 μερα πριν την εορτη και τελειωνουν μια μερα μετα)...αλλα παλι υπαρχει σοβαρο θεμα στην γραμμη. Να δουμε τι θα γινεται τον Αυγουστο..θα καταριεσαι που δεν μπορεις να πας διακοπες
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών των ΟΣΥ & ΚΤΕΛ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2024 N1Ellinikou 71 8.745 4 ώρες πριν
Τελευταία Δημοσίευση: MitsosDaBest
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών των ΟΣΥ & ΚΤΕΛ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2023 N1Ellinikou 322 63.198 28-12-2023, 08:36 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Man Lion's city
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών των ΟΣΥ & ΚΤΕΛ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2022 N1Ellinikou 158 56.004 09-12-2022, 07:25 PM
Τελευταία Δημοσίευση: MitsosDaBest
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών των ΟΣΥ & ΚΤΕΛ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2021 N1Ellinikou 337 175.411 23-12-2021, 11:04 PM
Τελευταία Δημοσίευση: ecoj
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2020 Citaro 77 49.530 24-11-2020, 07:10 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Giannis
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2018 N1Ellinikou 167 124.876 29-12-2018, 03:05 PM
Τελευταία Δημοσίευση: N1Ellinikou
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2017 marios.ilioupoli 117 115.662 05-12-2017, 10:39 PM
Τελευταία Δημοσίευση: marios.ilioupoli
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2016 georgio 74 92.493 09-12-2016, 01:15 AM
Τελευταία Δημοσίευση: marios.ilioupoli
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2015 N1Ellinikou 149 200.518 21-12-2015, 12:20 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Citaro
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2014 ns_ 337 434.470 31-12-2014, 01:42 AM
Τελευταία Δημοσίευση: georgio

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)