Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Βοήθεια για να ταξιδέψω...
#1
Καλησπέρα σας, καλή χρονιά και συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα, όσο και για το απρόσμενο περιεχόμενο του μηνύματος. Δεν ξέρω πού αλλού να απευθυνθώ... Χρειάζομαι άμεσα λύση & βοήθεια να φύγω από την Ελλάδα...

Να σας διευκρινίσω καταρχάς ότι δεν τρολλάρω και ότι δεν λέω ψέματα...


Αν βρεθεί λύση, θα σας ζητήσω να διαγράψετε το θέμα που άνοιξα.
Απλά χρειάζομαι βοήθεια..

Είμαι Έλληνας, 27 χρονών, μένω ακόμα στο πατρικό και αντιμετωπίζω σοβαρό προσωπικό πρόβλημα με το σπίτι μου με 2 κοντινά συγγενικά μου πρόσωπα, τα οποία έχω προς το παρόν περιορίσει με συστάσεις στις αρχές, για να απαγορευτεί κάθε προσέγγιση από δω και πέρα με αυτούς. Δεν μπορώ να αναφέρω ακόμα πολλές λεπτομέρειες.

Εδώ πέρα με πληροφόρησαν σχεδόν οι πάντες ότι ΔΕΝ υπάρχουν υποδομές.
Αλλά και να υπήρχαν, θέλω να φύγω από την Ελλάδα, γιατί εδώ με αντιμετώπιζαν σαν σκουπίδι...

Είναι αδύνατον σε αυτό το περιβάλλον να σας μιλήσω από το τηλέφωνο ή να έρθω πρώτα από εκεί, γι'αυτό σας στέλνω μήνυμα.

Σκέφτηκα να πάω Ρουμανία και βρήκα το Lilian Express & το Express International Lines.

Θα μπορούσατε να με πληροφορήσετε ποια πόλη της Ρουμανίας είναι η πιο ήσυχη, ασφαλής & με ευγενικούς κατοίκους για να επιλέξω να πάω??
Σε ποιο μέρος θα συνιστούσατε να πάω να μείνω??

Έχω ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Μπορούν να με βοηθήσουν ή όχι?

Θέλω να έρθω και να φύγω κατευθείαν, μία συγκεκριμένη ώρα όπου θα μπορέσω να είμαι έτοιμος και να φύγω από το σπίτι μου με ασφάλεια και διακριτικά.

Μπορώ να πληρώσω μόνο ηλεκτρονικά μέσω κάρτας για το εισιτήριο, γιατί δεν έχω πρόσβαση με άλλο τρόπο, παρά μόνο ένα μικρό ποσό ενός τραπεζικού λογαριασμού από κληρονομιά.

Αν πάω να κάνω ανάληψη από ΑΤΜ, θα καταλάβουν τι πάω να κάνω και τότε θα αρχίσει πάλι αυτό το ψυχοφθόρο μαρτύριο στο σπίτι μου.

Είναι πολύ μπλέξιμο...

Υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν να ταξιδέψω και να πάω να μείνω κάπου,ώστε να εγκατασταθώ ομαλά, δεδομένου ότι αντιμετωπίζω πρόβλημα επιβίωσης και κακομεταχείρισης από το σπίτι μου??

Αν όχι άμεσα εσείς, κάποιοι άλλοι ίσως που είναι ήδη Ρουμανία και να μπορούσατε να τους προωθήσετε το μήνυμα, για να έρθω -μέσω ταξιδιωτικού γραφείου- σε αυτούς??

Προς το παρόν, μετά από όσα πέρασα, είμαι πρακτικά ανίκανος να δουλέψω όσο να εκφραστώ φυσιολογικά.
Το πρόβλημα λέγεται ''επιλεκτική αλαλία''.

Δείτε εδώ μερικά link που περιγράφουν περί τίνος πρόκειται.

http://papadopsixologos.blogspot.ro/2015..._28.html10
http://www.proseggisi.gr/%CE%B5%CE%BA%CE...9%CE%B1/10

Τα συμπτώματα και τα προβλήματα που αντιμετώπισα για χρόνια, είναι ακριβώς ίδια με αυτά που περιγράφονται. Μόνο σε ήπιο και ήρεμο περιβάλλον μπορώ να μιλήσω & να κινηθώ, αλλά τυπικά. Έχει μείνει μόνιμο πλέον.
Προφορικά είμαι πολύ λιγομίλητος... Δύο συγγενικά πρόσωπα μού διέλυσαν την ψυχολογία. Δεν μπορώ να αναφέρω ακόμα περισσότερα από εδώ...

Για να μην παρεξηγηθώ, ούτε τραυλίζω, ούτε μιλάω δυνατά, ούτε έχω ψυχιατρικό πρόβλημα άλλου τύπου (π.χ. κατάθλιψη, νεύρα, σχιζοφρένεια, παράνοια, τάσεις αυτοκτονίας, μανία καταδίωξης κλπ). Τίποτα απ'όλα αυτά ειλικρινά γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να φανταστεί ο άλλος για μένα. Θέλω να φύγω από την Ελλάδα γιατί εδώ, όταν επιχείρησα να απευθυνθώ και να βρω το δίκιο μου, δε με βοήθησε ποτέ κανένας.

Το μόνο που με έσωσε, είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο, από το όποιο έχω μάθει πολλά και έχω σωθεί πολλές φορές.
Εκτός Ευρώπης δεν μπορώ να πάω, γιατί δεν έχω λεφτά για να βγάλω διαβατήριο, παρά μόνο ένα μικρό ποσό από κληρονομιά ενός συγγενή του πατέρα μου, που έχει φύγει από τη ζωή.

Δεν θέλω να πάω Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία κλπ γιατί φοβάμαι το ρατσισμό.
Μου φαίνεται πιο βατή η κατάσταση στα Βαλκάνια προς το παρόν.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ.

Χρειάζομαι ΜΟΝΟ μία στοιχειώδη παροχή κοινωνικής κατοικίας (social housing), αλλά αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαρίσω πρώτα είναι το αν δικαιούμαι κοινωνικής βοήθειας ως νεοεισερχόμενος μετανάστης.

Αλλά αν πάω μόνος μου θα πελαγώσω και δε θα ξέρω πού να απευθυνθώ.

Γι'αυτό ψάχνω κι εγώ βοήθεια αν μπορούν π.χ. από ένα γραφείο να ταξιδέψω μαζί τους ώστε να εξηγήσουν το πρόβλημα και να μπορέσω να μείνω μόνιμα & σχεδόν αυτόνομα σε ένα μέρος να σιτίζομαι, με φως, νερό και πρόσβαση στο διαδίκτυο, μέχρις ότου μπορέσω να συνέλθω και καταφέρω να βρω μία απλή δουλειά.

Δε θέλω να πεταχτώ στο δρόμο ή να καταλήξω πουθενά αλλού, επειδή είμαι ακόμα ανίκανος να δουλέψω. Χρειάζομαι βοήθεια από κάποιους για να μπορέσω να κυκλοφορήσω με σχετική σιγουριά στη Ρουμανία.

Αυτά από μένα και συγνώμη που σας φόρτωσα ειλικρινά.

Χρειαζόμουν ανθρώπους να με βοηθήσουν στη συνεννόηση και να μιλήσουν εκ μέρους μου είτε στις Ρουμάνικες αρχές είτε στο σύστημα υγείας της Ρουμανίας, μέχρι να μείνω σε ένα σίγουρο και κατάλληλο μέρος μόνος μου, μέσω social housing ήρεμα και φυσιολογικά, χωρίς να ενοχλώ κανέναν. Κακοποιούμαι λεκτικά, με αφόρητο ψυχολογικό πόλεμο και με απειλές στο παρελθόν σωματικής βίας.

Θα μπορούσα να φύγω και μόνος μου, αλλά αφενός δεν μπορώ να μιλήσω λόγω προβλήματος και αφετέρου τα χάνω και θα πελαγώσω...

Δεν μπορώ να φύγω από μόνος μου πελαγωμένος γιατί για μένα, υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να προσέχω.
Δεν έχω καταφέρει να μάθω αν το πρόγραμμα με την κοινωνική κατοικία μπορεί να επιτραπεί και για νεοεισερχόμενους μετανάστες που βρίσκονται σε μέγιστη ανάγκη ή αν πρέπει ένας να έχει ζήσει στη χώρα για ένα μεγάλο διάστημα.

Δεν θα ήθελα να μείνω ή να φιλοξενηθώ σε κανενός το σπίτι και να γίνω βάρος.

Πρέπει να βρεθεί λύση να φύγω. Αν δεν φύγω, φοβάμαι για το τι θα επακολουθήσει. Δεν θέλω καμία επαφή με κανέναν εδώ πέρα. Πάνε να με τελειώσουν.

Όπως σας προείπα, ούτε να μου δώσουν επιδόματα θέλω όταν θα πάω στο ξένο κράτος. Μόνο ένα τυπικό διαμέρισμα να μένω και να ζω με αξιοπρέπεια, όσο και ένα μέρος να σιτίζομαι. Νομίζω το δικαιούμαι πια, μετά από όσα πέρασα εκεί μέσα επί χρόνια. Η κατάσταση μου είναι ίσως μη αναστρέψιμη γιατί έτσι έμαθα τόσα χρόνια και ήταν τεράστιο και εγκληματικό το λάθος μου που δεν ζήτησα πολύ πριν βοήθεια.

Θα μπορούσατε να μου πείτε αν γίνεται να φύγω μαζί σας και αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος που γνωρίζετε και ζει Ρουμανία για να μείνω κάπου??

Δεν αντέχω πλέον άλλο εδώ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για την ενόχληση.
(Συγνώμη που δεν γράφω το όνομα, αλλά το κάνω μέχρι να μπορέσω να εμπιστευτώ μερικούς ανθρώπους.)
Απάντηση
#2
Πιστεύω πως οι μόνοι αρμόδιοι να βοηθήσουν στην περίπτωση αυτή είναι η Ελληνική Αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές.

Καλή τύχη.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)