Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[iefimerida.gr]Εισαγγελική παρέμβαση για μίζες στον ΟΑΣΘ -«Αμαρτωλά» λεωφορεία
#1
Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Ευάγγελος Μαδεμλής, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για μίζες και ρουσφέτια.

Ο Εισαγγελέας ζητάει να εξακριβωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απιστίας, της δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας θα καταθέσουν μέλη των διοικήσεων του ΟΑΣΘ και άλοι εμπλεκόμενοι.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα ήταν δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» που έγραφε ότι η αγορά 29 αρθρωτών λεωφορείων της γερμανικής εταιρείας Daimler βρίσκεται στο μικροσκόπιο ελληνικών και γερμανικών αρχών.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, επιβεβαίωσε στην «Μακεδονία» ότι επιθεωρητές από τις δύο χώρες ζήτησαν στοιχεία πριν από εννέα μήνες επισημαίνοντας ότι η προμήθεια των λεωφορείων έγινε ύστερα από διεθνή διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το 2004.

Η Daimler φέρεται να έδωσε μίζες σε στελέχη κρατικών και ιδιωτικών εταιρειών, σε περίπου 22 χώρες (σε Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αφρική) πετυχαίνοντας πωλήσεις οχημάτων έναντι εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ύστερα από καταγγελίες για μυστικούς λογαριασμούς και δωροδοκίες.

Η έρευνα στράφηκε στην Ελλάδα όταν εντοπίστηκε τραπεζικός λογαριασμός που φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε για να διακινηθούν μίζες προς κρατικούς αξιωματούχους και στελέχη ιδιωτικών εταιρειών σε βαλκανικές χώρες.



Πηγή

Και τα αμαρτωλά λεωφορεία [Εικόνα: thumb_P8284601.JPG]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [left.gr]Στ. Παππάς: 300 νέα λεωφορεία στον ΟΑΣΘ το πρώτο τρίμηνο του 2019 GiannisB 4 5.483 23-09-2018, 07:53 PM
Τελευταία Δημοσίευση: nikos1991

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)