Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
202 ΣΤ. ΔΑΦΝΗ - ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ
#21
(15-11-2013, 10:13 AM)ns_ Έγραψε: Στο άλλο που λες, αν το 057 κάνει τέρμα Μεταξουργείο τότε η γραμμή θα είναι πάρα πολύ μικρή σε μήκος ώστε να διακυβεύεται ακόμα και η ύπαρξη της.

Ποιος είπε ότι μια μικρή σε μήκος γραμμή δεν έχει λόγο ύπαρξης; Το 021 έχεις ψάξει τι μήκος διαδρομής έχει; Μόλις 5.000 μ. η κυκλική του (Κάνιγγος - Γκύζη - Κάνιγγος). Και η 300 διατηρεί τα πρωτεία της μικρότερης σε μήκος διαδρομής, με 4.900 μ.

(15-11-2013, 10:13 AM)ns_ Έγραψε: Τέλος, μέχρι, πρόσφατα, να μπω στο φόρουμ εδώ, δεν είχα αντιληφθεί την ΕΝΔΕΙΑ οχημάτων! Τόσο ζοφερή παρουσιαζεται αυτή η εικόνα ώστε θα φτάσουμε να παίρνουμε δωρεά μεταχειρισμενα οχήματα από Χώρες όπως Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Καναδά,.... σαν κάτι αφρικανικές χώρες!!!

Οχήματα υπάρχουν, αλλά δεν είναι αυτόματα, ούτε τηλεκατευθυνόμενα. Θέλουν συντήρηση και οδηγούς. Και με τη σειρά τους αυτά τα δύο, απαιτούν χρήματα. Όταν το τελευταίο λείπει, σημαίνει αυτόματα, αδυναμία συντήρησης του στόλου, άρα περισσότερα οχήματα στα Α/Σ, που είναι αδύνατο να κινηθούν, και η δεύτερη επίπτωση της κρίσης είναι το ότι δε μπορούν να προσληφθούν οδηγοί, από τους υπάρχοντες πολλοί βγαίνουν σε σύνταξη, ενώ δεν υπάρχουν και πόροι για να γίνονται υπερωρίες από το προσωπικό, μήπως καλύπτονταν έτσι κάποιες ανάγκες.
Απάντηση
#22
(15-11-2013, 05:42 AM)marios.ilioupoli Έγραψε: Μια τρίτη είναι το γεγονός ότι η εν λόγω γραμμή θα είναι διακεντρική. Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό; Ότι στο παραμικρό γεγονός που κλείνει την Αμαλίας (καθημερινό φαινόμενο) η γραμμή θα σπάει στα δύο, με αμφίβολο το αν και οι δύο κλάδοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν όπως πρέπει.

Κατ' εμέ, αυτό που πρέπει να γίνει είναι το 057 να γίνει τροφοδοτική συο σταθμό "Μεταξουργείο", με κατάργηση της υπόλοιπης διαδρομής (μετά το Μεταξουργείο δηλαδή). Και για τη Δάφνη, μια καλή τοπική, με 12λεπτη συχνότητα, παράλληλα με απλοποίηση της διαδρομής της 218, γιατί μια διαδημοτική δεν έχει κάποιο λόγο να πηγαίνει μέσα από "στενάκια".

Έχεις δίκιο για το ότι με διακεντρικη, ένα κόλλημα στην μια ακτίνα θα δημιουργούσε πρόβλημα και στην άλλη. Συνεπώς προτιμότερο θα ήταν ένα 228 ΑΝΩ ΔΑΦΝΗ - ΟΜΟΝΟΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ) από διακεντρικη 057 ΛΟΦΟΣ ΣΚΟΥΖΈ - ΔΑΦΝΗ. Δηλ. Προτιμότερη η αναβίωση του παλιού ακτινικου 228 από την αναβίωση του παλιού διακεντρικου 057.

Όμως η βέλτιστη λύση είναι όντως αυτή που προτείνεις: γερή τοπική τροφοδοτική και απλοποίηση του 218 που η τωρινή γραμμή του στο τμήμα Δάφνης και Λουτρών είναι επιεικώς τραγική και μάλιστα για ένα λεωφορείο που τελικά φτάνει στον Πειραιά... (!)

Για το τοπικό (ας το πούμε 228) ΣΤ. ΑΓ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΝΩ ΔΑΦΝΗ - ΣΤ. Ν. ΚΟΣΜΟΣ (κυκλική) θεωρώ πως η χάραξη Λ. Βουλιαγμένης - Εθνάρχου Μακαρίου - Ακροπόλεως - Μπακνανά - Ηλία Ηλιού και πίσω Ηλία Ηλιού - Μπακνανά - Βιέννα - Αραχναιων - Ακροπόλεως - Εθνάρχου Μακαρίου - Γραβιάς - Χίου - Αρτέμωνος - Αίνου είναι η βέλτιστη. Μικρό λεωφορειακι και συχνότητα 12'-15'

Για το 218 να καταργηθεί (αν γίνει κάτι σαν το παραπάνω) το πέρασμα από την Αλκίνοου, και να στρίβει από Παπαναστασίου κατ' ευθείαν προς Πλ. Ηρώων κατά την προ Μετρό διαδρομή του. Ο τωρινός κύκλος Παπαναστασίου - Αλκίνοου - Εθνάρχου Μακαρίου - Μπουμπουλίνας είναι οικτρος.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)