Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 3 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Σύστημα τηλεματικής στις Ο.ΣΥ.
#11
Από σήμερα λειτουργεί η τηλεματική και στη στάση του Ευαγγελισμού προς Καισαριανή (ΚΣ 060590), όπως και στο Πεδίον του Άρεως στην κατέυθυνση προς Ελ. Βενιζέλου (ΚΣ 060620). Αρκετοί κοιτούσαν με περιέργια τον πίνακα της τηλεματικής. Στα μελανά σημεία να προσθέσουμε την όχι απόλυτη ακρίβεια της έξυπνης στάσης, αφού είχε σβήσει το δρομολόγιο όταν το λεωφορείο ήταν κολλημένο σε μια απόσταση περίπου 30μ πίσω από τη στάση.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
#12
Και αφού τελείωσαν οι εργασίες και τις έχουμε πλέον τοποθετημένες, έχουμε πλέον και μία ολοκληρωμένη εικόνα για το ποια είναι τα πρώτα σημεία στην Αθήνα, που εγκαταστάθηκαν "έξυπνες στάσεις".

Συγκεκριμένα, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν εγκατασταθεί οθόνες τηλεματικής στις εξής στάσεις:
- ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, Κ.Σ. 061011 (επί της οδού 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), κατεύθυνση προς Ομόνοια, μεταξύ των οδών Αβέρωφ και Πολυτεχνείου)
- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ, Κ.Σ. 060550 (επί της οδού Μαυρομματαίων, μεταξύ των έναντι οδών Αντωνιάδου και Δεριγνύ)
- ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ, Κ.Σ. 060620 (επί της λεωφ. Αλεξάνδρας, κατεύθυνση προς Πεδίον Άρεως, μεταξύ των έναντι οδών Μπουμπουλίνας και Ρεθύμνου)
- ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ, Κ.Σ. 060985 (επί της οδού Ακαδημίας, μεταξύ των οδών Κάνιγγος και Βερανζέρου)
- ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, Κ.Σ. 060075 (επί της οδού Ακαδημίας, μεταξύ των οδών Ρήγα Φεραίου και Σίνα)
- ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Κ.Σ. 060587 (επί της λεωφ. Βασ. Σοφίας, κατεύθυνση προς Αμπελόκηπους, μεταξύ των έναντι οδών Σέκερη και Κουμπάρη)
- ΡΗΓΙΛΛΗΣ, Κ.Σ. 060589 (επί της λεωφ. Βασ. Σοφίας, κατεύθυνση προς Αμπελόκηπους, μεταξύ των οδών Ρηγίλλης και Ριζάρη)
- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, Κ.Σ. 060590 (επί της λεωφ. Βασ. Σοφίας, κατεύθυνση προς Αμπελόκηπους, μεταξύ των οδών Ριζάρη και λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου)
- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, Κ.Σ. 060675 (επί της λεωφ. Βασ. Σοφίας, κατεύθυνση προς Σύνταγμα, μεταξύ των οδών Ι. Γεννάδιου και Μαρασλή)
- ΡΗΓΙΛΛΗΣ, Κ.Σ. 060676 (επί της λεωφ. Βασ. Σοφίας, κατεύθυνση προς Σύνταγμα, μεταξύ των οδών Ηροδότου και Νεοφύτου Δούκα)

Προς το παρόν παρέχεται δοκιμαστικά πληροφόρηση σχετικά με τον χρόνο άφιξης των οχημάτων της γραμμής 224, χωρίς να παρατηρούνται προβλήματα δυσλειτουργίας.
Απάντηση
#13
Θα ήθελα να αναφέρω ότι στη γραμμή 224 και στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας των ηλεκτρονικών πινακίδων αναγγελίας δρομολογίων, σε δύο περιπτώσεις (μια στις 19/11 και ώρα 17.45 και μία περίπου 10 ημέρες πριν στις 23.30) το λεωφορείο που ο πίνακας έδειχνε ότι θα ερχόταν σε 6 λεπτά (στην στάση "ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ") από Τέρμα προς Αφετηρία "εξαφανίστηκε" από τον πίνακα και βέβαια δεν ήλθε ποτέ στη στάση.

Πρόκειται για δυσλειτουργία του συστήματος ή και στις δύο περιπτώσεις το όχημα αποσύρθηκε από την κυκλοφορία?
Απάντηση
#14
και μαλιστα ειναι και προτυπη γραμμη
Απάντηση
#15
(21-11-2014, 08:50 PM)agiana Έγραψε: Πρόκειται για δυσλειτουργία του συστήματος ή και στις δύο περιπτώσεις το όχημα αποσύρθηκε από την κυκλοφορία?
Δεν έχει αναφερθεί κάποια δυσλειτουργία του συστήματος, μέχρι στιγμής. Σίγουρα δεν υπήρχε εκείνη την ώρα κάποιο γεγονός που να επηρεάσει τα δρομολόγια;
Απάντηση
#16
(22-11-2014, 12:43 AM)stratis Έγραψε: και μαλιστα ειναι και προτυπη γραμμη

Η λειτουργία είναι ΠΙΛΟΤΙΚΗ/ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ και πρέπει να είναι αποδεκτά τα όποια λάθη του συστήματος.

(22-11-2014, 12:25 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Δεν έχει αναφερθεί κάποια δυσλειτουργία του συστήματος, μέχρι στιγμής. Σίγουρα δεν υπήρχε εκείνη την ώρα κάποιο γεγονός που να επηρεάσει τα δρομολόγια;

Στο δεύτερο (ημερολογιακά) συμβάν πιθανόν να υπήρξε κάτι λόγω ώρας (17.45), αλλά στο πρώτο συμβάν η ώρα ήταν 23.30 δηλαδή στο προτελευταίο δρομολόγιο.

Τι να πω....

Μου έκανε εντύπωση που και στις δύο περιπτώσεις το όχημα "εξαφανίστηκε" από τον πίνακα στα 6 λεπτά από την άφιξη στη στάση "ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ".

Έχω ήδη στείλει και αναλυτικό mail στον ΟΑΣΑ για τα δύο συμβάντα.
Απάντηση
#17
(02-10-2014, 11:38 AM)marios.ilioupoli Έγραψε: Μελανά σημεία... Αφενός, η λανθασμένη μετάφραση στα Αγγλικά των ονομάτων των στάσεων, με απλή μεταγραφή των χαρακτήρων, σαν να πρόκειται για Διαβατήριο ή Αστυνομική Ταυτότητα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το αν και πως μπορούν οι τουρίστες να προφέρουν την ονομασία.

Σωστό τυπικά, αν και παραμένει εντελώς ηλίθιο... Είναι υποχρεωτικό να γίνεται η μετάφραση κατά γράμμα διότι - υποτίθεται - ότι αυτός που είναι σε θέση να διαβάσει το λατινικό αλφάβητο ενδέχεται να μην γνωρίζει την αγγλική. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει (ενίοτε με γελοία αποτελέσματα) στις πινακίδες των δρόμων αλλά και τις ονομασίες των οδών.

(02-10-2014, 11:38 AM)marios.ilioupoli Έγραψε: Αφετέρου, στην ένδειξη για τις επόμενες διελεύσεις, υπάρχει επιμονή στον λανθασμένο τρόπο με τον οποίο προβάλλεται η κάθε γραμμή στη στάση, αφού, συνεχίζοντας το μοντέλο αναγραφής στους υπάρχοντες στύλους, προβάλλεται η διαδρομή (πχ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ) και όχι απλά ο προορισμός (πχ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ). Και βέβαια το ερώτημα είναι αν, όταν ξεκινήσει και η προβολή των κυκλικών, θα δούμε το λάθος που έχει γίνει με τις ετικέτες, όπου αναγράφεται η ονομασία της γραμμής σε όλες τις στάσεις, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός ανά κατεύθυνση.
Και έτσι θα συνεχίσει να προβάλλεται, τόσο στην τηλεματική όσο και στους ιστούς και στις προμετωπίδες των λεωφορείων. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν υπάρχουν σχετικές διατάξεις επ' αυτού ή αν είναι απλά μια ανοησία του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ.

(02-10-2014, 06:03 PM)nikos1991 Έγραψε: Στα μελανά σημεία να προσθέσουμε την όχι απόλυτη ακρίβεια της έξυπνης στάσης, αφού είχε σβήσει το δρομολόγιο όταν το λεωφορείο ήταν κολλημένο σε μια απόσταση περίπου 30μ πίσω από τη στάση.

Δεν είναι κάποια δυσλειτουργία, θεωρεί το σύστημα ότι για κάποιο λόγο το λεωφορείο έχει φτάσει και έχει απόκλιση το στίγμα του από το σημείο που βρίσκεται... Μόλις όμως κινηθεί το όχημα επανεμφανίζεται...

(21-11-2014, 08:50 PM)agiana Έγραψε: Θα ήθελα να αναφέρω ότι στη γραμμή 224 και στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας των ηλεκτρονικών πινακίδων αναγγελίας δρομολογίων, σε δύο περιπτώσεις (μια στις 19/11 και ώρα 17.45 και μία περίπου 10 ημέρες πριν στις 23.30) το λεωφορείο που ο πίνακας έδειχνε ότι θα ερχόταν σε 6 λεπτά (στην στάση "ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ") από Τέρμα προς Αφετηρία "εξαφανίστηκε" από τον πίνακα και βέβαια δεν ήλθε ποτέ στη στάση.

Πρόκειται για δυσλειτουργία του συστήματος ή και στις δύο περιπτώσεις το όχημα αποσύρθηκε από την κυκλοφορία?

Όταν το όχημα παρεκκλίνει του δρομολογίου του παύει να εμφανίζεται στον ιστό. Επίσης ένα σχολασμένο όχημα αν δεν αλλάξει την προμετωπίδα του σε "Εκτός Υπηρεσίας" και εφόσον ακολουθεί τη διαδρομή της γραμμής προς το αμαξοστάσιο εμφανίζεται κανονικά στις στάσεις - τουλάχιστον όσο η πορεία του ταυτίζεται με το δρομολόγιο. Αυτό συμβαίνει γιατί πρακτικά δεν υπάρχει τρόπος να ξέρει το σύστημα αν το λεωφορείο είναι σχολασμένο ή όχι, το "βλέπει" να ακολουθεί το δρομολόγιό του και το προβάλλει...
Απάντηση
#18
Αντίστροφα φαίνεται πως μετράει ο χρόνος για την επέκταση του συστήματος τηλεματικής και σε άλλα σημεία της Αθήνας.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί οι βάσεις σε σχεδόν όλη τη διαδρομή του 608 στο Δήμο Ζωγράφου (εκτός σίγουρα των στάσεων "9η ΖΩΓΡΑΦΟΥ" και "10η ΖΩΓΡΑΦΟΥ" στην κατεύθυνση προς το Νεκροταφείο), καθώς και στη Λ. Αλεξάνδρας (σίγουρα είχα εντοπίσει προ ημερών καλυμμένη τη βάση στη στάση "ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ" στο ρεύμα προς Πεδίον Άρεως (εξυπηρετεί 14, 18, 19, 070, 653)).
Απάντηση
#19
(15-04-2015, 01:01 AM)marios.ilioupoli Έγραψε: Αντίστροφα φαίνεται πως μετράει ο χρόνος για την επέκταση του συστήματος τηλεματικής και σε άλλα σημεία της Αθήνας.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί οι βάσεις σε σχεδόν όλη τη διαδρομή του 608 στο Δήμο Ζωγράφου (εκτός σίγουρα των στάσεων "9η ΖΩΓΡΑΦΟΥ" και "10η ΖΩΓΡΑΦΟΥ"

Oι οποίοι πίνακες δεν θα δείχνουν κάτι σπουδαίο, καθώς δεν εκκινούν να μετρούν αντίστροφα παρά μόνο όταν ξεκινήσει λεωφορείο από το τέρμα. Και αφού ξεκινήσει το λεωφορείο, το μάξιμουμ της αναμονής είναι 6-7', στο χαμηλότερο σημείο της Παπάγου.
Άρα, μέχρι να περαστούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια (όπως έγινε στο τράμ μετά από καμιά πενταετία) και να εμφανίζεται στους φωτεινούς πίνακες η επόμενη προγραμματισμένη αναχώρηση, αυτοί θα είναι διακοσμητικοί, αφού ο επιβάτης πάλι θα περιμένει χωρίς να γνωρίζει το χρόνο διέλευσης.
Απάντηση
#20
Και στα Άνω Ιλίσια προετοιμασίες για την εγκατάσταση του συστήματος τηλεματικής, αφού έχουν τοποθετηθεί οι βάσεις από "3η ΙΛΙΣΙΩΝ" έως "7η ΙΛΙΣΙΩΝ" (σίγουρα στην κατεύθυνση προς Ακαδημία, καθώς δε μπόρεσα να επιβεβαιώσω αν έχουν γίνει εργασίες στην άλλη κατεύθυνση).
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Σύστημα τηλεματικής στα ΚΤΕΛ panos1b 24 5.836 10-06-2023, 05:35 PM
Τελευταία Δημοσίευση: ecoj

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)