Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[tovima.gr] Μηχανοδηγός του ΟΣΕ άφησε την κόρη του να οδηγήσει τρένο με κόσμο
#1
Πανικός επικράτησε την περασμένη Κυριακή σε συρμό του Προαστιακού στη Λάρισα, όταν οι επιβάτες αντιλήφθηκαν ότι ο μηχανοδηγός του ΟΣΕ έδωσε το... τιμόνι του συρμού στην έφηβη κόρη του, ενώ το τρένο ήταν γεμάτο κόσμο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, στις διαμαρτυρίες των επιβατών δόθηκε η απίθανη απάντηση από τον ελεγκτή της αμαξοστοιχίας: «Μα είναι πανεύκολη υπόθεση να οδηγείς τρένο. Και αφού την επιτηρεί άλλωστε την κόρη του, δεν τον βλέπετε που είναι δίπλα της;»

Σύμφωνα με την καταγγελία μιας επιβάτιδας, το τρένο της Κυριακής των 6:27 από Νέους Πόρους ήταν γεμάτο κόσμο. Εκείνοι που κάθονταν στο πρώτο βαγόνι είδαν την κοπέλα να μπαίνει στον θάλαμο του μηχανοδηγού.

Κάθισε για λίγο στη θέση του συνοδηγού αλλά στη συνέχεια ο πατέρας της της παραχώρησε το κάθισμα του οδηγού και η κοπέλα ανέλαβε να οδηγήσει το τρένο μετά τον σιδηροδρομικό σταθμό Ραψάνης.

Σύμφωνα, πάντως, με μαρτυρίες άλλων επιβατών, η κοπέλα οδήγησε καλά τον συρμό, εκτός από ένα απότομο φρενάρισμα που έκανε λίγο πριν το τούνελ των Τεμπών.

Ωστόσο, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των επιβατών που κάθονταν στις πρώτες θέσεις και είδαν το περιστατικό αναγκάστηκε να επιστρέψει στην θέση του συνοδηγού.

Τι απαντάει ο ΟΣΕ

Δεν επιβεβαιώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, μηχανοδηγός της εταιρίας είχε αναθέσει στην ανήλικη κόρη του να οδηγήσει τον αμαξοστοιχία 2597, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα την Κυριακή 25 Αυγούστου 2013.

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διερευνά ανώνυμη καταγγελία επιβάτη, μετά την οποία ακολούθησαν δημοσιεύσεις σε ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται μη εξουσιοδοτημένο άτομο να έχει παρουσία στην καμπίνα του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας 2597, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα την Κυριακή 25 Αυγούστου 2013» σημειώνει η εταιρία.

«Από την μέχρι τώρα έρευνα δεν επιβεβαιώνεται κανένα από τα σενάρια που έχουν διαρρεύσει στον ηλεκτρονικό τύπο, ούτε υπάρχουν άλλες καταγγελίες επώνυμες ή ανώνυμες από τους επιβάτες που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία 2597» καταλήγει.

Πηγή
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)