Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 4.5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Προμετωπίδες λεωφορείων ΟΣΥ
#11
(06-03-2013, 05:31 PM)N1Ellinikou Έγραψε: Φαίνεται πως η ΟΣΥ ''εξευρωπαΐστηκε'' αντιγράφοντας το αγγλικό μοντέλο του "Sorry! Not in service''.

Βέβαια δεν άντεξαν, την έκαναν την πατατα. Απ' το δημοτικό μας έμαθαν οτι συν + γνώμη = συγγνώμη, συν + μετέχω = συμμετέχω κ.ο.κ. Θυμάμαι πως όταν είχαν πρωτοέρθει τα Solaris 18 έγραφαν στο Α13: ΟΜΟΝΟΙΑ - ΚΥΠΟΥΠΟΛΗ. Επίσης θυμάμαι παλιά και τα Ν2 που έγραφαν ΓΟΥΔΙ αντι για ΓΟΥΔΗ, που ειναι και το σωστο. Δε βαριέσαι...

Το ¨ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ¨ είναι σωστό. Αλά να ζητάω ΣΥΓΝΩΜΗ γιατί σχόλασα δεν το καταλαβαίνω. Αναρωτιέμαι πως το σκέφτηκε αυτός που έδωσε την εντολή!!!!!
Απάντηση
#12
(06-03-2013, 09:31 PM)liakos73 Έγραψε: Το ¨ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ¨ είναι σωστό. Αλά να ζητάω ΣΥΓΝΩΜΗ γιατί σχόλασα δεν το καταλαβαίνω. Αναρωτιέμαι πως το σκέφτηκε αυτός που έδωσε την εντολή!!!!!
Δεν αντιλαμβάνομαι πως το εννοείς το ότι είναι σωστό. Από πλευράς νοήματος ή από πλευράς ορθογραφίας; Είναι ΣΥΓΓΝΩΜΗ (συν+γνώμη και το "ν" τρέπεται σε "γ") και όχι ΣΥΓΝΩΜΗ.
Απάντηση
#13
(06-03-2013, 09:35 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Δεν αντιλαμβάνομαι πως το εννοείς το ότι είναι σωστό. Από πλευράς νοήματος ή από πλευράς ορθογραφίας; Είναι ΣΥΓΓΝΩΜΗ (συν+γνώμη και το "ν" τρέπεται σε "γ") και όχι ΣΥΓΝΩΜΗ.

Ορθογραφίας. Στο λεξικό το γράφει (ΣΥΓΝΩΜΗ).
Απάντηση
#14
(06-03-2013, 09:13 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Γενικά με τις προμετωπίδες υπάρχει πολλές φορές θέμα.
Οι προμετωπίδες στο πλάι του λεωφορείου θα έπρεπε να αναφέρουν τον προορισμό του λεωφορείου και όχι όλη την ονομασία της γραμμής, για να καταλαβαίνουν (όσοι το προσέχουν) που κατευθύνεται το λεωφορείο αν δεν το γνωρίζουν.
Επίσης όταν είναι αδύνατη η πρόσβαση στο κέντρο, σε κάποιες γραμμές να υπάρχει προγραμματισμένη και εναλλακτική ονομασία (πχ. στο 856 γιατί να μη γράφει "ΔΑΦΝΗ - ΥΜΗΤΤΟΣ - Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ" και "ΑΙΓΑΛΕΩ - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ" αντί για "ΑΙΓΑΛΕΩ - ΥΜΗΤΤΟΣ - ΔΑΦΝΗ" όταν κλείνει το κέντρο; )

Συμφωνώ. Και ειδικά το μεγάλο κακό είναι στα Ν1! Να βλέπεις το 210 στον Αγιο Δημήτριο και να λεει στο πλάι: ''ΤΕΡΨ-ΕΛΛΗΝ-ΔΗ''. Μπορεί οι νοτιοπροαστιώτες να το γνωρίζουν, ένας άλλος όμως -μη περιοικος- με το που θα το δεί θα μπερδευτει.

Τώρα, στις διακεντρικές γραμμές υπάρχει ειδικός κωδικός για τη προμετωπίδα ετσι ωστε να γραφει ''ΤΟΠΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΚΕΝΤΡΟ''. Βέβαια, θα μου πεις πως αν το δεις πχ στο 856 (ΥΜΗΤΤΟΣ-ΑΘΗΝΑ ΤΟΠΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΚΕΝΤΡΟ) θα φανταστείς πως το λεωφορείο θα φτάσει τουλάχιστον έως το Σύνταγμα, μιας και αναφέρει το Κέντρο. Πιστεύω όμως πως είναι μια πρακτική λύση, ακόμα και αν το λεωφορείο φτάσει μόνο έως το Α' Νεκροταφείο, για να ξεχωρίσει κανεις αν το λεωφορείο θα πραγματοποιήσει ολη τη διαδρομή και όχι κομμάτι αυτής.
Απάντηση
#15
(06-03-2013, 09:47 PM)liakos73 Έγραψε: Ορθογραφίας. Στο λεξικό το γράφει (ΣΥΓΝΩΜΗ).
Πλάκα κάνεις; Ποιο ακριβώς λεξικό;
Απάντηση
#16
Παιδια το 856 οταν ειναι κλειστο το κεντρο γραφει(απο δαφνη) ΑΘΗΝΑ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΔΑΦΝΗ και μετα απο λιγο αλλάζει η προμετωπιδα και γραφει στυλοι ολυμπιου διος
Απάντηση
#17
(06-03-2013, 10:14 PM)georgio Έγραψε: Παιδια το 856 οταν ειναι κλειστο το κεντρο γραφει(απο δαφνη) ΑΘΗΝΑ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΔΑΦΝΗ και μετα απο λιγο αλλάζει η προμετωπιδα και γραφει στυλοι ολυμπιου διος
Μάλιστα. Ενδιαφέρον! Δεν το γνώριζα ότι υπήρχε πρόβλεψη στο 856. Κι αυτό πρέπει να γίνεται σε όλες τις γραμμές πιστεύω. Γιατί δε γίνεται να βλέπεις να λέει στην ταμπέλα ότι φτάνει Ακαδημία και να σε αφήνει σε τελείως άλλο μέρος, όπως γίνεται σε πολλές γραμμές που καταλήγουν κέντρο.
Απάντηση
#18
Μιάς και αναφερόμαστε σε ορθογραφικά λάθη σε προμετωπίδες, ένα που θυμήθηκα είναι το 721 ΑΧΑΡΝΑΙ - ΚΗΦΗΣΙΑ των Citelis. Στα Renault αντίθετα ήταν σωστή η ορθογραφία της Κηφισιάς.
Απάντηση
#19
Εγείρει αντιδράσεις το "ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ", όχι λόγω ορθογραφίας, αλλά λόγω του μηνύματος. http://etheldrivers.blogspot.com/2013/03...ost_9.html

Προσωπικά δε θα διαφωνήσω με το περιεχόμενο της εν λόγω ανακοίνωσης, αλλά το αν η προμετωπίδα θα γράφει "ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ" ή "ΣΥΓ(Γ)ΝΩΜΗ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ" ή "ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ" είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους επιβάτες και επίσης θα έπρεπε να ήταν και το τελευταίο που θα ενδιέφερε και τους οδηγούς της ΟΣΥ, οι οποίοι θα έπρεπε να αντιδράνε εκεί που πρέπει και όχι για τέτοια ζητήματα..
Απάντηση
#20
(09-03-2013, 12:45 AM)Giannis Έγραψε: Μιάς και αναφερόμαστε σε ορθογραφικά λάθη σε προμετωπίδες, ένα που θυμήθηκα είναι το 721 ΑΧΑΡΝΑΙ - ΚΗΦΗΣΙΑ των Citelis. Στα Renault αντίθετα ήταν σωστή η ορθογραφία της Κηφισιάς.

Το αστείο είναι το τώρα το έχουν διορθώσει, αλλά όταν ήταν έτσι ενώ στην προμετωπίδα αναφερόταν ως Κηφησιά, στο κείμενο που έγραφε μέσα στο λεωφορείο το ανέφερε σωστά ως Κηφισιά!!
Βάλτε Solaris Urbino 8.6 σε 537,712,728,729 και αυξήστε τα δρομολόγια του Γ9, του Α10 και του Β10!! Τροποποιήστε τα τοπικά του Μενιδίου και βάλτε την αφετηρία στο ΣΚΑ!! Δημιουργήστε μία νέα γραμμή να καλύπτει Κύπρου & Ιωνίας!!
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 3 Επισκέπτης (ες)