Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών με το άνοιγμα των νέων σταθμών Μετρό
#11
Επί των προτάσεων του Νίκου (nikos1991) αρχικά:
α) ΚΟΡΜΟΙ
A3/B3: Συμφωνώ απόλυτα. Ενοποίηση σε μία γραμμή και εντός της Γλυφάδας να κάνουν τη διαδρομή του 790, δηλαδή να κατεβαίνουν από τη Σ. Καράγιωργα και να ανεβαίνουν από Ν. Ζέρβα/Ζέππου και όχι να κάνουν βόλτες. Νομίζω θα είναι πολύ καλύτερη η εξυπηρέτηση και για τους Γλυφαδιώτες και βεβαίως για τον άξονα της λ. Βουλιαγμένης.

Α4: Υπό την προϋπόθεση ότι Α3/Β3 θα ενοποιηθούν, ξεκάθαρο "ναι" στο να γίνει τοπικό. Όσο για το σε ποιο σταθμό θα καταλήγει, η καλύτερη λύση είναι στο στ. Αγίου Δημητρίου, γιατί υπάρχει περισσότερο θέμα πρόσβασης στο στ. Ηλιούπολης, κυρίως λόγω των στενών δρόμων σε εκείνο το σημείο, όπως επισημαίνει και ο φίλος pvuccino.

β) ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
201: Δε μπορώ να αντιληφθώ ποια ακριβώς είναι η πρόταση του Νίκου.

206: Ανώφελο να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή.

216/226: Και πάμε στα δικά μας τα Ηλιουπολίτικα...
Η πρόταση για το 226 είναι εξαιρετική και δε νομίζω να υπάρχει κάποιος στην Ηλιούπολη -ή και εκτός αυτής- που να μη θεωρεί ότι είναι ένα μεγάλο ζήτημα το ότι μια κεντρική λεωφόρος της πόλης δεν καλύπτεται από μία γραμμή που να τη διατρέχει σε όλο το μήκος της.
Για το νέο 216 έτσι όπως το προτείνει ο Νίκος θα είναι σίγουρα κάτι καλύτερο. Αναρωτιέμαι, όμως, γιατί στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών να μην καλυφθεί και μια άλλη συνοικία της Ηλιούπολης που είναι αποκομμένη. Εννοώ την περιοχή κοντά στο γήπεδο της ΔΙΑΝΑ (τέρμα οδού Πατρ. Γρηγορίου).
Μια καλή λύση, λοιπόν, θα ήταν το 216 να πήγαινε εκεί και να κατέβαινε όλη την Πατρ. Γρηγορίου και στη συνέχεια Αν. Παπανδρέου, Κανάρια, Μαρ. Αντύπα, Πλ. ΙΚΑ, Ηρ. Κωνσταντοπούλου, Εθν. Μακαρίου, Πύρρωνος, Κλεάνθους (ΜΕΤΡΟ). Και στην επιστροφή Κλεάνθους, Σοφ. Βενιζέλου, αριστερά Ηρ. Κωνσταντοπούλου και συνέχεια την ίδια διαδρομή μέχρι τη νέα αφετηρία στο τέρμα της Πατρ. Γρηγορίου, πάνω από το γήπεδο της ΔΙΑΝΑ.

γ) ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ
155: Καλύτερα να διατηρηθεί ένα όχημα και να φτάνει στο στ. Αλίμου, εξυπηρετώντας τις συνοικίες της Αγίας Παρασκευής Ελληνικού και της Νέας Αλεξάνδρειας Αργυρούπολης, αλλά και το Αμαξοστάσιο Ελληνικού.

210: Μεγάλη και ατέρμονη συζήτηση. Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν έχει κάποιο λόγο να πηγαίνει πέρα από το στ. Αλίμου. Εκεί νομίζω συμφωνούμε όλοι. Τώρα για την τύχη του...

247: Συμφωνώ, αλλά πιστεύω ότι το καλοκαίρι έστω και υπό τη μορφή εξπρές θα έπρεπε να λειτουργεί 1/6 έως 31/8, με αφετηρία στο στ. Αλίμου και τέρμα στον Άγ. Κοσμά. Να ελαφρώνει λίγο και το 140.

Β1/101: Ναι στην ενοποίηση με απορρόφηση του Β1 από το 101. Τώρα αν φτάνουμε να σχεδιάζουμε τι θα γίνει όταν (και αν) φτάσει το Τραμ στον Πειραιά... Μέχρι τότε έτσι κι αλλιώς θα έχει φτιαχτεί η γραμμή του Τραμ από τη στάση Ελληνικό μέχρι το στ. Αργυρούπολης (που δε θα έχει και αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία), οπότε δε νομίζω ότι θα έχει και λόγο ύπαρξης και το 101.

δ) ΓΛΥΦΑΔΑ
205: Αν και Ηλιουπολίτης και άρα δε γνωρίζω πολλά περί Γλυφάδας, ωστόσο δεν τη βρίσκω άσχημη την πρόταση.

233: Άλλη μια καλή πρόταση. Μόνο που φαντάζομαι πως το ότι να διέρχεται από Πόντου-Καλλιπόλεως-Ιασωνίδου είναι λίγο δύσκολο, από το λίγο που γνωρίζω τη συγκεκριμένη περιοχή. Ίσως θα ήταν καλύτερα να στρίβει αριστερά στην Ελ. Βενιζέλου, κύκλος γύρω από το ΑΒ και στη συνέχεια να βγαίνει ξανά στη Βουλιαγμένης και συνέχεια προς Ευρυάλη.

ε) ΒΟΥΛΑ - ΒΑΡΚΙΖΑ
154: Λιγάκι ανώφελο να καταλήγει και αυτή στο στ. Ηλιούπολης αντί για αυτόν του Αλίμου. Επιπλέον υπάρχει ένα ζήτημα για το πώς θα στρίβει από τη Βουλιαγμένης προς το σταθμό Ηλιούπολης. Αν πούμε ότι θα μπαίνει από τη Β’ Είσοδο (κάτω από το σταθμό), δε θα είναι εύκολο να στρίβει γιατί εκεί είναι ένα σημείο που το όχημα κάνει ουσιαστικά αναστροφή και μπαίνει στον παράδρομο για να βγει Σοφ. Βενιζέλου. Μία λύση βέβαια θα ήταν να μπαίνει από τη Γ’ Είσοδο, από εκεί που έστριβε το Α4 όσο καιρό διαρκούσαν τα έργα στο Μετρό της Ηλιούπολης, αλλά και πάλι υπάρχει το ίδιο ζήτημα που επισήμανα και πριν με το Α4.

171: Θα είναι από τις γραμμές που θα ευνοηθούν αρκετά, αφού το κέρδος διαδρομής είναι 25-30’. Ερωτηματικό βεβαίως και εδώ το θέμα της πρόσβασης και του χώρου αναμονής στο στ. Ελληνικού που τέθηκε και σε άλλη δημοσίευση.

Να επισημάνω πάντως κι εγώ με τη σειρά μου και από τη σκοπιά του κατοίκου της περιοχής αυτής, ότι στο στ. Ηλιούπολης υπάρχει πρόβλημα με την πρόσβαση των λεωφορείων και από την πλευρά της Ηλιούπολης, ενώ από την πλευρά του Άνω Καλαμακίου είναι νομίζω αδύνατη. Από τη δικιά μας πλευρά, ενώ η Κλεάνθους έχει χώρο αρκετό για να φιλοξενήσει και νταλίκες, δε ξέρω πως θα φτάνουν εκεί. Και πιστεύω ότι με την έναρξη λειτουργίας του σταθμού τα προβλήματα θα ενταθούν ακόμη περισσότερο.
Απάντηση
#12
(04-02-2013, 08:52 PM)nikos1991 Έγραψε: Καλησπέρα σε όλους,

Ξεκινώντας από τα εύκολα.
Α/Β3 Ενωποίηση σε μία γραμμή Α3 για ευκολία και κατάργηση της βόλτας στις συνοικίες (Ευριάλη, Καραχάλιου και γκόλφ) Σήμερα τα 2 αυτά οχήματα χρειάζονται 67' ανά κατεύθυνση, διαιρώντας τον με 12,5' συνδιασμένη συχνότητα μας κάνει 12 νταλίκες. Το νέο Α3 θα κατεβαίνει την Σάκη Καράγιωργα, θα περνάει απέναντι την παραλιακή, όπου θα τερματίζει δίπλα στο 140. Στην επιστροφή θα μαζέυει κόσμο από τη στάση της πλατεία (κοινή με Α/Β2, Ε22) και θα στρίβει δεξιά στη Ναπ. Ζέρβα, συνέχεια Ζέπου για να βγεί Βουλιαγμένης, όπως περιγράφεται:
http://goo.gl/maps/gbIwW

Η συχνότητα θα αυξηθεί στα 8' με 15 νταλίκες (ή 58' ανά κατεύθυνση) δηλαδή +3 νταλίκες

Α4 μετατροπή σε τοπικό μέχρι Αγ. Δημήτριο για να υπάρχει χώρος για στάθμευση νταλίκας. Συχνότητα ίδια (10' αιχμή) και μείωση από τα 13 οχήματα στα 9, δηλαδή -4 νταλίκες

154: μέχρι Στ. Ηλιούπολης για να συνεργάζεται αρμονικά με το Α4, αντίθετα απ' τον Άλιμο. μείωση κύκλου από τα 80' στα 70' οπότε τα 4 οχήματά του θα περνάνε ανά 17,5' αντί για 20'.

155: delete -2 οχήματα

171 η διαδρομή Ελληνικό - Αγ. Δημήτριος είναι 12-15', άρα με τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις κερδίζει 25' στον κύκλο, άρα βελτιώνεται η αιχμή από τα 15' στα 12' με 8 οχήματα σταθερά (παλιός κύκλος 120', νέος 95').

201: μέχρι Ηλιούπολη για να μείνει η Ηρ. Κωνσταντοπούλου στο 216 (-1 όχημα)

205: άνοδος από Ναπ. Ζερβα δεξιά Λαζαράκη αριστερά Γρ. Λαμπράκη αριστερά Βουλιαγμένης για να καλύψει το κενό του Β3. +1 όχημα, ανά 20'

206: ως έχει

210: μέχρι Άλιμο

216/226: από Αγ. Δημήτριο στην Ηλιούπολη με νέα διαδρομή,
216: http://goo.gl/maps/D6DuM συχνότητα 15' με -2 οχήματα
226: αδερφάκι του 216 με τη συντομότερη διαδρομή και 2 minibuses
http://goo.gl/maps/3mLgy συχνότητα 20'

247: τσίου τσίου.. -1 όχημα

233: Στ. Ελληνικό - Γκόλφ Γλυφάδας με 2 οχήματα ανά 12' θα καλύψει το κενό του Α3 στην Ευρυάλη και θα συνδέει το τέρμα τον τοπικών Γλυφάδας με το μετρό σε χρόνο μηδέν.
http://goo.gl/maps/rP1UW

Τα τοπικά Βούλα - Βουλιαγμένης - Βάρκιζας κ.τ.λ ως έχουν στο Γκολφ.

Β1/101 για αρχή ενοποίηση στη διαδρομή του 101, αργότερα τοπικό μέχρι Καλαμάκι (όταν τελειώσει το τραμ)

Συνολική μείωση κατά 2 οχήματα και μεγάλο κέρδος στους χρόνους.
Πρωτού αρχίσω να να σχολιάζω τις προτάσεις έχεις κάνει αρκετά λάθη στα οχήματα της κάθε γραμμης.
Α3/Β3: 10
Α4: 10 πρωί - 9 μεσημέρι
154: 5 χρόνος διαδρομής 90' σύνολο
155: 3
171: 7 χρόνος διαδρομής 105' σύνολο

Α3/Β3: Κάλυτερα θα 'ταν να μείνουν ως έχουν καθώς τοπικά σαν το προτεινόμενο 233 θα 'χουν μάξιμουμ 5 επιβάτες ανά δρομολόγιο.

A4: Συμφωνώ να γίνει τοπικό αλλά μέχρι Στ. Ηλιούπολης ως κυκλικό καθώς κανένας δεν πρόκειται να πηγαίνει μέχρι Άγιο Δημήτριο . Έτσι με χρόνο διαδρομής 60' που θεωρώ πως φτάνει και 8 οχήματα έχουμε δρομολόγια ανά 7'-8' και μ' αυτό τον τρόπο μπορεί το 154 να πάει Ελληνικό και να ενταχθεί στο δίκτυο τοπικών Γλυφάδας-Βούλας.

155: Άμα δεν κάνει τίποτα από επιβατική κίνηση ας κοπεί ή να γίνει το ανάποδο δηλαδή να κάνει το 141 τέρμα στην Παραλιακή στο Καλαμάκι και να γλιτώνει την Αλίμου που δεν κάνει τιποτα από επιβάτες.

201/216: Καλύερα ως έχουν γιατί θα μειωθεί και άλλο η επιβατική τους κίνηση άμα μικρύνουν τόσο.

210: Κόψιμο εντελώς με ενίσχυση του 101 με ένα όχημα και τροποποίηση για Στ. Αλίμου.

247: Κόψιμο

Β1/101: Δεν μπορούν να συγχωνετούν γιατί το ένα μπαίνει μέσα στον Άλιμο και το άλλο πάει από Λεωφ. Αλίμου.

Τα τοπικά Βουλιαγμένης-Βάρκιζας πρέπει οπωσδήποτε να πάνε στο Στ. Ελληνικού αφού γίνει πρώτα μια αναδιάρθρωση αλλιώς δεν θα ΄χουν νόημα και θα γυρνάνε άδεια όπως και σήμερα.
Απάντηση
#13
1)Συμφωνω κ γω με τις προτασεις του νικου.
2)Όταν υπαρχουν απεργιες οσα λεωφορεια και να βαλεις χαμος θα γινεται.
3)Νομιζω πως οι σταθμοι δεν εχουν διαμορφωθει τελειως. πχ θα μπορουσε να υπαρχει ενα διαζωμα εξω απο καθε σταθμο για τα λεωφορεια. Επισης στο ελληνικο πίσω/διπλα απο τον αβ ειχα ακουσει πως υπαρχει χωρος για λεωφορεια
4) τωρα για τις προτασεις του mercedes elbo γενικα διαφωνω
154: το θελουμε για αργυρούπολη ή για βουλα κ αλλαζιυμε τελειως τη διαδρομη του;
Α3/β3 κ τωρα 2-3 επιβατες κατεβαινουν σε ευρυαλη κ καραχαλιου
201/216: εχω πει πριν τη γνωμη μου
155: δεν ηξερα οτι εξυπηρετει κ μεσα στο αμξ/ιο αφου χρειαζεται γραμμη το αμαξ/ιο τοτε προφανως και πρεπει να υπαρχει η γραμμη
Απάντηση
#14
(05-02-2013, 02:43 AM)georgio Έγραψε: 3)Νομιζω πως οι σταθμοι δεν εχουν διαμορφωθει τελειως. πχ θα μπορουσε να υπαρχει ενα διαζωμα εξω απο καθε σταθμο για τα λεωφορεια. Επισης στο ελληνικο πίσω/διπλα απο τον αβ ειχα ακουσει πως υπαρχει χωρος για λεωφορεια

Δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω παρεμβάσεις στους σταθμούς Ηλιούπολης, Αλίμου και Αργυρούπολης. Δεν είναι άλλωστε περιπτώσεις ούτε όπως του Αγ. Δημητρίου ή της Δάφνης, που η θέση τους ήταν ευνοϊκή για την κατασκευή σταθμών μετεπιβίβασης. Αυτά που έχουν γίνει είναι οι εσοχές επί της Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Γλυφάδα και στους 4 σταθμούς για στάσεις, εκ των οποίων μόνο αυτή του στ. Ηλιούπολης έχει παραδοθεί για χρήση.
Απάντηση
#15
(05-02-2013, 02:09 AM)mercedes elbo Έγραψε: Πρωτού αρχίσω να να σχολιάζω τις προτάσεις έχεις κάνει αρκετά λάθη στα οχήματα της κάθε γραμμης.
Α3/Β3: 10
Α4: 10 πρωί - 9 μεσημέρι
154: 5 χρόνος διαδρομής 90' σύνολο
155: 3
171: 7 χρόνος διαδρομής 105' σύνολο

Καλησπέρα, σχετικά με τους χρόνους (και κατ' επακόλουθο τα οχήματα) δέχομαι το λάθος μου, γιατί είναι εμπειρικοί και δεν έχω πρόσβαση στους επίσημους.
Σημείωση: τα Α/Β3 δεν είναι λίγο στην τσίτα με 60' Γλυφάδα - Αθήνα την ώρα αιχμής;
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
#16
Μπορεί να μην το έθεσα σωστά, αλλά δεν περιμένω να βρεθεί ξαφνικά χώρος στο Στ. Ηλιούπολης. Είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου τα 201, 216 και 226 κυκλικά, ως μικρές σε μήκος γραμμές.
Μάριε το 201 θα είναι κάπως έτσι:
http://goo.gl/maps/aEm3Y

Όντως το δίδυμο 154-210 καλύτερα να μείνει στον Αγ. Δημήτριο.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
#17
(05-02-2013, 07:01 PM)nikos1991 Έγραψε: Μπορεί να μην το έθεσα σωστά, αλλά δεν περιμένω να βρεθεί ξαφνικά χώρος στο Στ. Ηλιούπολης. Είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου τα 201, 216 και 226 κυκλικά, ως μικρές σε μήκος γραμμές.
Μάριε το 201 θα είναι κάπως έτσι:
http://goo.gl/maps/aEm3Y

Όντως το δίδυμο 154-210 καλύτερα να μείνει στον Αγ. Δημήτριο.

Για το 201 τώρα κατάλαβα ότι εννοούσες να μείνει το κομμάτι Αργυρούπολη - στ. Ηλιούπολης.

Για το θέμα του στ. Ηλιούπολης, τα 201, 216/226 δεν έχουν πρόβλημα προσέγγισης, αφού δε νομίζω ότι πρόκειται να δρομολογηθούν νταλίκες. Άρα η προσέγγισή τους θα είναι εύκολη. Το πρόβλημα θα είναι στην προσέγγιση του τοπικοποιημένου Α4 και τυχόν του 154, αν πούμε ότι πηγαίνει στο στ. Ηλιούπολης.
Το θέμα δεν είναι ότι δεν υπάρχει χώρος αναμονής. Αυτός υπάρχει και είναι η οδός Κλεάνθους, δίπλα ακριβώς από την έξοδο του σταθμού. Άνετη οδός, που δεν υπάρχει αυξημένη διέλευση οχημάτων και που μπορεί να γίνει μια ρύθμιση ώστε ένα τμήμα της να χρησιμοποιείται μόνο για διέλευση λεωφορείων και βεβαίως των οχημάτων των κατοίκων.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι δε θα είναι εύκολο να στρίβουν τα 18μετρα από την Ηρ. Κωνσταντοπούλου στη Χαρ. Τρικούπη (δίπλα από το στάδιο) για να κατέβουν στο σταθμό και κάπου εδώ θα αρχίσουν και οι γκρίνιες από τους περιοίκους, γιατί θα πρέπει να εφαρμοστούν περιορισμοί στη στάθμευση επί της Χαρ. Τρικούπη για να μπορούν να στρίβουν άνετα τα λεωφορεία κλπ. Βέβαια αυτό το λέω με επιφύλαξη, γιατί μόνο αν δοκιμαστεί κάτι μπορούμε να ξέρουμε αν θα πετύχει ή όχι.

Κατά τα λοιπά στο κομμάτι της Ηλιούπολης δε νομίζω πως διαφωνούμε και πολύ όλοι μεταξύ μας. Και νομίζω άπαντες θα συμφωνήσουμε στο ότι πρέπει η επερχόμενη αναδιάρθρωση στο δίκτυο των λεωφορείων στα νότια προάστια λόγω Μετρό θα πρέπει να είναι μια καλή ευκαιρία για να αποκατασταθούν οι "αδικίες" και να υπάρχει πλέον ουσιαστική εξυπηρέτηση και όχι λεωφορεία που να κινούνται μόνο και μόνο για να λέμε ότι υπάρχει η τάδε ή η δείνα γραμμή.
Απάντηση
#18
(06-02-2013, 12:47 AM)marios.ilioupoli Έγραψε: Για το 201 τώρα κατάλαβα ότι εννοούσες να μείνει το κομμάτι Αργυρούπολη - στ. Ηλιούπολης.

Για το θέμα του στ. Ηλιούπολης, τα 201, 216/226 δεν έχουν πρόβλημα προσέγγισης, αφού δε νομίζω ότι πρόκειται να δρομολογηθούν νταλίκες. Άρα η προσέγγισή τους θα είναι εύκολη. Το πρόβλημα θα είναι στην προσέγγιση του τοπικοποιημένου Α4 και τυχόν του 154, αν πούμε ότι πηγαίνει στο στ. Ηλιούπολης.
Το θέμα δεν είναι ότι δεν υπάρχει χώρος αναμονής. Αυτός υπάρχει και είναι η οδός Κλεάνθους, δίπλα ακριβώς από την έξοδο του σταθμού. Άνετη οδός, που δεν υπάρχει αυξημένη διέλευση οχημάτων και που μπορεί να γίνει μια ρύθμιση ώστε ένα τμήμα της να χρησιμοποιείται μόνο για διέλευση λεωφορείων και βεβαίως των οχημάτων των κατοίκων.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι δε θα είναι εύκολο να στρίβουν τα 18μετρα από την Ηρ. Κωνσταντοπούλου στη Χαρ. Τρικούπη (δίπλα από το στάδιο) για να κατέβουν στο σταθμό και κάπου εδώ θα αρχίσουν και οι γκρίνιες από τους περιοίκους, γιατί θα πρέπει να εφαρμοστούν περιορισμοί στη στάθμευση επί της Χαρ. Τρικούπη για να μπορούν να στρίβουν άνετα τα λεωφορεία κλπ. Βέβαια αυτό το λέω με επιφύλαξη, γιατί μόνο αν δοκιμαστεί κάτι μπορούμε να ξέρουμε αν θα πετύχει ή όχι.

Κατά τα λοιπά στο κομμάτι της Ηλιούπολης δε νομίζω πως διαφωνούμε και πολύ όλοι μεταξύ μας. Και νομίζω άπαντες θα συμφωνήσουμε στο ότι πρέπει η επερχόμενη αναδιάρθρωση στο δίκτυο των λεωφορείων στα νότια προάστια λόγω Μετρό θα πρέπει να είναι μια καλή ευκαιρία για να αποκατασταθούν οι "αδικίες" και να υπάρχει πλέον ουσιαστική εξυπηρέτηση και όχι λεωφορεία που να κινούνται μόνο και μόνο για να λέμε ότι υπάρχει η τάδε ή η δείνα γραμμή.

Μάριε αν στρίβουν από την Πύρρωνος στην Κλεάνθους;
Τώρα για τα 216/226 που λέτε: Για το 226 καλώς έχουμε μια νεα γραμμή που ξεκινά από την Αγία Μαύρα διασχίζει τις δυο μεγαλες πλατείες και καταλήγει στο μετρο σε λίγοτερο απο 10'. Το θέμα είναι αν όντως θα εξυπηρετει κοσμο ή απλά θα πηγαινοέρχεται.
Τώρα για το νεο 216: για ποιο λόγο να φτιάξουμε αυτή τη γραμμή; Κόβουμε καποιες συνοικιες κοντά στην Αγ.Μαρίνα, κόβουμε τη υπαρξη γραμμης από το γηπεδο της Ηλιούπολης μέχρι και τα Πολυκλαδικά και ουσιαστικα φτιαχνουμε μια γραμμή που θα συμπληρώνει το 237;
Απάντηση
#19
(06-02-2013, 02:13 AM)georgio Έγραψε: Τώρα για το νεο 216: για ποιο λόγο να φτιάξουμε αυτή τη γραμμή; Κόβουμε καποιες συνοικιες κοντά στην Αγ.Μαρίνα, κόβουμε τη υπαρξη γραμμης από το γηπεδο της Ηλιούπολης μέχρι και τα Πολυκλαδικά και ουσιαστικα φτιαχνουμε μια γραμμή που θα συμπληρώνει το 237;
Τώρα αυτό που θα πω ακούγεται εντελώς παλαβό ακόμη και σε μένα, αλλά μήπως με τα νέα 216/226 που προτείνει ο Νίκος δεν έχουμε και πολύ ανάγκη το 237;; Το κομμάτι από Δάφνη μέχρι Πλατ.Κανάρια το καλύπτει μια χαρά το 218, το οποίο βέβαια θα πρέπει να πυκνώσει. (και ίσως να επεκταθεί μέχρι την Πλατ.Εθν.Αντιστάσεως μέσω Μαρ.Αντύπα) Και το κομμάτι στο Πανόραμα μπορεί κάλλιστα να το αναλάβει το νέο 201 που έχει ήδη μειωμένη διαδρομή. Έτσι θα απλοποιηθούν κατά πολύ οι συγκοινωνίες στην περιοχή, που σήμερα είναι χαώδεις.
Απάντηση
#20
(06-02-2013, 04:09 AM)pvuccino Έγραψε: Τώρα αυτό που θα πω ακούγεται εντελώς παλαβό ακόμη και σε μένα, αλλά μήπως με τα νέα 216/226 που προτείνει ο Νίκος δεν έχουμε και πολύ ανάγκη το 237;; Το κομμάτι από Δάφνη μέχρι Πλατ.Κανάρια το καλύπτει μια χαρά το 218, το οποίο βέβαια θα πρέπει να πυκνώσει. (και ίσως να επεκταθεί μέχρι την Πλατ.Εθν.Αντιστάσεως μέσω Μαρ.Αντύπα) Και το κομμάτι στο Πανόραμα μπορεί κάλλιστα να το αναλάβει το νέο 201 που έχει ήδη μειωμένη διαδρομή. Έτσι θα απλοποιηθούν κατά πολύ οι συγκοινωνίες στην περιοχή, που σήμερα είναι χαώδεις.

Δεν είναι καθόλου παλαβό. Το 218 εξυπηρετεί καλύτερα το κομμάτι από το Στ. Δάφνης έως τα Κανάρια και μάλιστα το τελευταίο περνάει από τη Δάφνη γύρω στις 00:30, λίγα λεπτά αφού έχει φτάσει στη Δάφνη ο τελευταίος συρμός από Αγ. Αντώνιο και άρα εξυπηρετεί τους τελευταίους επιβάτες του Μετρό και επίσης περνάει από Δάφνη προς Ηλιούπολη 30' τουλάχιστον μετά το τελευταίο 237.

Τώρα ως προς το υπόλοιπο σκέλος, θα αντιπρότεινα στην επιστροφή προς την αφετηρία στην πλ. Παραθύρα το νέο 216 στα φανάρια του Δημαρχείου Ηλιούπολης να στρίβει δεξιά στην Πρωτόπαππα και να ακολουθεί τη διαδρομή του 237 ως εξής: Πρωτόπαππα, Ηρ. Πολυτεχνείου, Θράκης, Κεφαλληνίας, Δευτ. Μεραρχίας, Κριεζή, Αρχ. Δαμασκηνού, Μαραθονομάχων και τέρμα στην πλ. Παραθύρα.
Η πρόταση μου είναι αυτή: http://tinyurl.com/216panorama
Επίσης, για ιστορικούς λόγους θα πρότεινα η γραμμή αυτή να πάρει τον αριθμό 237 και να διατηρήσει τις ίδιες ώρες έναρξης και λήξης δρομολογίων και το πρώτο δρομολόγιο να φτάνει Ακαδημία, όπως σήμερα.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών με την έλευση του τραμ στον Πειραιά eniakosatesseras 29 23.870 13-11-2021, 12:41 PM
Τελευταία Δημοσίευση: kostas720
  Τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών λόγω της έλευσης μετρό στη δυτική Αττική Larioupol 39 37.145 10-07-2020, 04:34 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Larioupol

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)