Αξιολόγηση Θέματος:
  • 21 Ψήφοι - 3.81 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 2
#11
(09-02-2010, 03:20 PM)Giannis Έγραψε: Έτσι όπως είναι το 245 άδειο τριγυρνά. Αλλά μιά γραμμή Σταθμός Κατεχάκη-Παγκράτι-Νέος Κόσμος (ή ακόμα καλύτερα Ταύρος για να τροφοδοτεί τον σταθμό του ΗΣΑΠ) με σοβαρά δρομολόγια πιστεύω θα είχε επιτυχία αφού θα εξυπηρετεί το Παγκράτι και σταθμούς από όλες τις γραμμές μετρό (Ταύρος, Κατεχάκη, Νέος Κόσμος) και το τραμ. Μαζί με το κομμάτι του 140 (που έχουμε αναφέρει πολλές φορές πρέπει να σπάσει στην Κατεχάκη) μεταξύ Κατεχάκη-Σταθμού Λαρίσης, θα μπορούσαν να είναι δυο ωραιότατες περιφερειακές γραμμές!
Από Παγκράτι στον Ταύρο, δεν είναι πιο γρήγορο να πάρει κανείς τα 054/203/204 για Ευαγγελισμό ή τα 2/4/11/209 για Σύνταγμα ή ακόμα από Νέο Κόσμο και να αλλάξει Μοναστηράκι ή Ομόνοια; Το ίδιο για την αντίστροφη διαδρομή.
Απάντηση
#12
Ναι πρέπει να έχεις δίκιο. Ο συνδυασμός που προτείνεις μου φαίνεται ταχύτερος. Στο μυαλό μου έχω τα εξής: Την παλιά 245 που μπορεί πιστευω να αποδώσει αν είναι πυκνότερη, την σύνδεση Παγκρατίου με ΗΣΑΠ για να μπορεί κάποιος να πάει εύκολα Πειραιά, το κομμάτι Ταύρος-Νέος Κόσμος (αν και όντως αυτό πάει παράλληλα με το 219) και κυρίως μία περιφεριακή που δεν θα περνάει από το κέντρο και άρα δεν θα κολλάει τόσο εύκολα σε κίνηση.

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν:
[Εικόνα: 245lc.jpg]
Απάντηση
#13
(09-02-2010, 02:37 PM)christos126 Έγραψε: Έχω μια αμφιβολία σχετικά με τα 206/237. Ο δρόμος που οδηγεί προς το σταθμό της Δάφνης είναι εξαιρετικά κορεσμένος και αν δε δοθεί μεγαλύτερος χρόνος στα φανάρια με την Ηλιουπόλεως και τη Βουλιαγμένης, πιστεύω πως οι επιβάτες θα κάνουν περισσότερο χρόνο να φτάσουν προς το κέντρο μέσω σταθμού Δάφνης με μετρό παρά απ' ευθείας με τα 206/237. Γιατί τα λεωφορεία αυτά με το που φτάνουν πίσω στη Γυμν.Ακαδημία θα πρέπει να ακολουθήσουν μια χρονοβόρο πορεία (υπό τις παρούσες συνθήκες) προς το μετρό Δάφνης, να κάνει το λεωφορείο το ημικύκλιο και να αποβιβάσει στις χωροθετημένες αφετηρίες όπου οι επιβάτες θα κατέβουν να πάρουν το μετρό. Τι γνώμη έχετε οι υπόλοιποι για την περίπτωση των 2 αυτών γραμμών?

Έχεις απόλυτο δίκιο! Και δεν είναι μόνο αυτές οι δύο γραμμές που εμφανίζουν πρόβλημα στην προσέγγιση σταθμού, αλλά και πολλές άλλες: Πχ το 225, έτσι όπως το έχουν σήμερα, μέχρι να πάει από το Χίλτον μέσω Μιχ/πούλου στη Ριζάρη και να ξαναβγεί στη στάση Ευαγγελισμός για Ιλίσια, θέλει το απόγευμα πάνω από 10' . Στο χρόνο αυτό το κανονικό 220 έχει φτάσει Ακαδημία και έχει επιβιβάσει!
Το ίδιο γινόταν μέχρι πρότινος στην Άμυνα. Όσα λεωφορεία έρχονταν από Μεσογείων, έχαναν πολύ χρόνο στην αναστροφή, με αποτέλεσμα να κατεβαίνουν οι επιβάτες στη 2η Χολαργού και να πηγαίνουν με τα πόδια στο σταθμο!
Ίσως τελικά να είναι καλύτερο να διατηρηθούν οι κοντινές στην Αθήνα "Ηλιούπολες" 206/237 όπως είναι, και να προσφέρουν μαζί με το Α3 την επίγεια σύνδεση της Βουλιαγμένης.
Μια που μιλάμε για τομέα "2", πρέπει να δούμε και τις εξής γραμμές : 856, 057. Ας μην ξεχνάμε ότι προέρχονται από τις παλιές 202 και 228. Ξέρει κανείς να μας πει κατά πόσο "περπατάει" η διασύνδεσή τους με γραμμές της Δυτικής Αθήνας; Προσφέρουν ή απλά χάνονται στην κίνηση και άρα θέλουν "τοπικοποίση;"
Απάντηση
#14
Με την έναρξη λειτουργίας της επεκτάσεως της γραμμής 2 πρός Ελληνικό, είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας τοπικής κυκλικής γραμμής που θα κινείται στην περιοχή μεταξύ Σουρμένων και Ανατολικού Αερολιμένα. Αν θέλει κάποιος σήμερα να μεταβεί στο εκθεσιακό κέντρο του πρώην Ανατολικού Αερολιμένα, αν δεν έχει όχημα, πρέπει να περπατήσει 2+ χλμ από τη Βουλιαγμένης.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση
#15
Thumbs Up 
(09-02-2010, 09:52 PM)Citaro Έγραψε: Έχεις απόλυτο δίκιο! Και δεν είναι μόνο αυτές οι δύο γραμμές που εμφανίζουν πρόβλημα στην προσέγγιση σταθμού, αλλά και πολλές άλλες: Πχ το 225, έτσι όπως το έχουν σήμερα, μέχρι να πάει από το Χίλτον μέσω Μιχ/πούλου στη Ριζάρη και να ξαναβγεί στη στάση Ευαγγελισμός για Ιλίσια, θέλει το απόγευμα πάνω από 10' . Στο χρόνο αυτό το κανονικό 220 έχει φτάσει Ακαδημία και έχει επιβιβάσει!
Το ίδιο γινόταν μέχρι πρότινος στην Άμυνα. Όσα λεωφορεία έρχονταν από Μεσογείων, έχαναν πολύ χρόνο στην αναστροφή, με αποτέλεσμα να κατεβαίνουν οι επιβάτες στη 2η Χολαργού και να πηγαίνουν με τα πόδια στο σταθμο!
Ίσως τελικά να είναι καλύτερο να διατηρηθούν οι κοντινές στην Αθήνα "Ηλιούπολες" 206/237 όπως είναι, και να προσφέρουν μαζί με το Α3 την επίγεια σύνδεση της Βουλιαγμένης.
Μια που μιλάμε για τομέα "2", πρέπει να δούμε και τις εξής γραμμές : 856, 057. Ας μην ξεχνάμε ότι προέρχονται από τις παλιές 202 και 228. Ξέρει κανείς να μας πει κατά πόσο "περπατάει" η διασύνδεσή τους με γραμμές της Δυτικής Αθήνας; Προσφέρουν ή απλά χάνονται στην κίνηση και άρα θέλουν "τοπικοποίση;"

Το 202/856 το χρησιμοποιώ χρόνια, καθώς με εξυπηρετεί. Κατ' αρχάς δεν θα εξυπηρετούσε η "απόλυτη τοπικοποίηση" ως προς το Στ.Αγ.Ιωάννη, καθώς είναι δύσκολη η προσέγγιση και θα επιβάρυνε το χρόνο διαδρομής προς το κέντρο. Άρα η γραμμή αυτή μπορεί να αξιοποιείται για διακεντρικές συνδέσεις. Κατά τον ίδιο τρόπο από τη μεριά του Αιγάλεω μπορεί να αναλάβει, μαζί με την 813, τη σύνδεση με το κέντρο μετά την αναδιάρθρωση των υπολοίπων γραμμών ως προς το Στ.Ελαιώνα.

Έτσι θεωρώ την 856 επιτυχημένη, καθώς είναι "συνεπής" ως προς το εξής: και στα 2 άκρα της ενώνει με το κέντρο αλλά και με αρκετούς σταθμούς μετρό περιοχές που είναι όμορες της Αθήνας και άρα έχει νόημα η λεωφορειακή σύνδεση. Θεωρώ πως από τη μεριά του Υμηττού είναι ίσως πιο έντονη η ανάγκη αυτή σε σχέση με το Αιγάλεω, δεδομένου ότι η γραμμή 3 καλύπτει μεγάλη απόσταση (Σύνταγμα-Αιγάλεω) σε ιδιαίτερα σύντομο διάστημα, όμως από την άλλη η Δυτική Αθήνα δεν έχει την ίδια πυκνότητα της λεωφορειακής κάλυψης, που πάντα απαιτείται, με τη Λ.Βουλιαγμένης.
Απάντηση
#16
(10-02-2010, 10:44 PM)ELBO O405GN Έγραψε: Με την έναρξη λειτουργίας της επεκτάσεως της γραμμής 2 πρός Ελληνικό, είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας τοπικής κυκλικής γραμμής που θα κινείται στην περιοχή μεταξύ Σουρμένων και Ανατολικού Αερολιμένα. Αν θέλει κάποιος σήμερα να μεταβεί στο εκθεσιακό κέντρο του πρώην Ανατολικού Αερολιμένα, αν δεν έχει όχημα, πρέπει να περπατήσει 2+ χλμ από τη Βουλιαγμένης.

Αυτη τη προταση την ειχε κανει πριν χρονια ο Δημαρχος Ελληνικου. Πιο συγκεκριμενα ειχε προτεινει να επεκταθει η γραμμη 205 και προς το Δημαρχειο Ελληνικου. Το κομματι θα ηταν το εξης: Ιασωνιδου-Ελ.Βενιζελου-Δημαρχειο Ελληνικου-Ανατολικο Αεροδρομιο-Λ. Βουλιαγμενης- κ.ο.κ
Καμμια κινηση ομως δεν εγινε απο τον ΟΑΣΑ. Για να δουμε αν θα γινει οταν το μετρο ερθει απο εδω...
Απάντηση
#17
(17-02-2010, 10:49 AM)N1Ellinikou Έγραψε: Αυτη τη προταση την ειχε κανει πριν χρονια ο Δημαρχος Ελληνικου. Πιο συγκεκριμενα ειχε προτεινει να επεκταθει η γραμμη 205 και προς το Δημαρχειο Ελληνικου. Το κομματι θα ηταν το εξης: Ιασωνιδου-Ελ.Βενιζελου-Δημαρχειο Ελληνικου-Ανατολικο Αεροδρομιο-Λ. Βουλιαγμενης- κ.ο.κ
Καμμια κινηση ομως δεν εγινε απο τον ΟΑΣΑ. Για να δουμε αν θα γινει οταν το μετρο ερθει απο εδω...

Κάνει άλλες κινήσεις ο ΟΑΣΑ και "ξεχειλώνει" το συγκοινωνιακό δίκτυο, βλέπε 555, 309 κλπ.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση
#18
Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστημιούπολη, Πολυτεχνειούπολη) και γύρω περιοχές (Ζωγράφου, Καισαριανή, Βύρωνας, Παγκράτι, Ιλίσσια)

Για τις περιοχές αυτές, πιστεύω ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των γραμμών που κατεβαίνουν κέντρο.

Επίσης, δύο από τους Δήμους (Καισαριανή και Ζωγράφου) έχουν αρκετά καλή δημοτική συγκοινωνία, που θα μπορούσε να ενταχθεί λειτουργικά στο δίκτυο του Ο.Α.Σ.Α.

Συνεπώς:

1) Υφιστάμενες διαμπερείς γραμμές
Οι 054, 224 και 732 προτείνω να διατηρηθούν, αλλά με περικοπές στα άκρα τους ώστε να μειωθεί το μήκος και να αυξηθεί η αξιοπιστία.

Για τις 054 και 224 δεν προτείνω κάποια αλλαγή από την πλευρά του Βύρωνα και της Καισαριανής. Αντίθετα προτείνω να σταματήσει να εξυπηρετεί την περιοχή του Βύρωνα που βρίσκεται ανατολικά (πάνω) από την Νέα Ελβετία, αλλά από την Φορμίωνος να πηγαίνει απευθείας στο τέρμα. Έτσι η ονομασία της να είναι
732 ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ - ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ

Το 608 να παραμείνει όπως είναι, όπως και το 622.

Το 140 να τερματίζει στον σταθμό Κατεχάκη, και το 224 στα Δικαστήρια Ευελπίδων. Στο ενδιάμεσο να γίνει μια νέα γραμμή Στ. Κατεχάκη - Πολύγωνο - Πεδίον Άρεως.

2) Υφιστάμενες τοπικές γραμμές
Προτείνω να σταματήσουν οι υφιστάμενες γραμμές 203, 220, 221 και 235 να κατεβαίνουν Ακαδημία, αλλά να τερματίζουν στον σταθμό Ευαγγελισμού. Επίσης, να αλλάξει η ονομασία τους ώστε να αντικατοπτρίζει ακριβώς την διαδρομή που ακολουθούν. Τα 220, 221 και 235 σήμερα τερματίζουν στο ίδιο σημείο, αλλά αυτό δεν φαίνεται στην ονομασία της γραμμής. Με την περιοκοπή αυτή, το 220 και το 225 ενοποιούνται.
Το 204 καταργείται.

3) Νέες γραμμές
Προτείνω δύο νέες γραμμές.
Η μία με σκοπό την βελτίωση της εξυπηρέτησης της Μιχαλακοπούλου, προτείνω μια νέα γραμμή με αριθμό 231 Στ. Ευαγγελισμού - Γουδή - Στ. Κατεχάκη.
Επίσης, μια νέα γραμμή με αριθμό 214 Στ. Ευαγγελισμού - Ζωοδόχος Πηγή - Στρ. Σακέττα που θα καλύψει το κενό της καταργηθείσης 204 αλλά και της συντμημένης 732, διερχόμενη από την οδό Φορμίωνος καθώς κατά μήκος της διαδρομής του 204 (που ούτως ή άλλως έχει δρομολόγιο ανά 1 ώρα) περνούν τόσο το 203 όσο και το τρόλλεϊ 11, με το πρώτο να μπορεί να έχει πυκνότερα δρομολόγια αν περικοπεί ως Ευαγγελισμό.

4) Δημοτική Συγκοινωνία
Η γραμμή 01 του Δήμου Καισαριανής να πάρει αριθμό 223 ώστε να αποτελεί λειτουργικά τμήμα του δικτύου του Ο.Α.Σ.Α. και ονομασία γραμμής ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ-ΣΤ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ.

5) Τρόλλεϊ
Δεν προτείνω αλλαγές στις διαδρομές των γραμμών 2 και 11. Αν πάντως τα τρόλλεϊ ενταχθούν σε ενιαία αρίθμηση με τα λεωφορεία, οι πιο εύκολοι αριθμοί που θα μπορούσαν να πάρουν είναι 202 και 211 αντίστοιχα.

6) Εξυπηρέτηση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων
Τα 250 και 242 να αλλάξουν καθεστώς λειτουργίας και να γίνουν γραμμές χωρίς ενδιάμεσες στάσεις εκτός Πανεπιστημιούπολης και Πολυτεχνούπολης, ενώ η χρήση τους να είναι δωρεάν για το ακαδημαϊκό προσωπικό και τους φοιτητές (με την επίδειξη στον οδηγό της ανάλογης ταυτότητας). Στις γραμμές αυτές μπορούν να χρησιμοποιούνται λεωφορεία με ειδικό χρωματισμό και τα λογότυπα των αντίστοιχων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Απάντηση
#19
Το 224 για το οποίο έχω προσωπική άποψη δεν έχω την αίσθηση ότι έχει θέμα αξιοπιστίας.

Όσο για το 225 όπως γράψαμε καταργήθηκε με το τέλος του Θερινού 2. Συνεπώς η άποψη του ΟΑΣΑ δεν είναι τόσο θετική στο να γίνουν τοπικά στον Ευαγγελισμό οι γραμμές που προτείνεις.

Η 231 που σχεδιάζεις είναι κατά κάποιο τρόπο παράληλη της γραμμής 3 του μετρό και οι περιοχές που περνάει έχουν πρόσβαση προς το μετρό με υπάρχουσες γραμμές.
Απάντηση
#20
(24-09-2010, 11:43 AM)abc Έγραψε: Το 224 για το οποίο έχω προσωπική άποψη δεν έχω την αίσθηση ότι έχει θέμα αξιοπιστίας.

Όσο για το 225 όπως γράψαμε καταργήθηκε με το τέλος του Θερινού 2. Συνεπώς η άποψη του ΟΑΣΑ δεν είναι τόσο θετική στο να γίνουν τοπικά στον Ευαγγελισμό οι γραμμές που προτείνεις.

Η 231 που σχεδιάζεις είναι κατά κάποιο τρόπο παράληλη της γραμμής 3 του μετρό και οι περιοχές που περνάει έχουν πρόσβαση προς το μετρό με υπάρχουσες γραμμές.

Έχω την εντύπωση και δέχομαι διόρθωση, (με βάση τις αναγνώσεις στο forum), ότι την εν λόγω γραμμή την ψιλο-έθαβε ο ΟΑΣΑ σε δρομολόγια. Άρα...
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Κορμοί / Express Citaro 436 626.617 22-07-2023, 12:21 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Leon377
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 3 Cmaniac 42 63.310 15-07-2023, 11:51 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Larioupol
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 8 Cmaniac 166 198.735 16-04-2023, 05:22 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Aggele
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 1 Cmaniac 273 356.207 16-04-2023, 02:41 AM
Τελευταία Δημοσίευση: panos44
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 0 Cmaniac 116 157.977 05-03-2023, 02:49 PM
Τελευταία Δημοσίευση: abc
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 5 Cmaniac 80 78.128 18-01-2023, 06:04 PM
Τελευταία Δημοσίευση: sgkatsos
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 6 Cmaniac 46 61.513 11-11-2022, 01:51 PM
Τελευταία Δημοσίευση: MitsosDaBest
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 7 Cmaniac 60 90.555 03-05-2022, 10:00 PM
Τελευταία Δημοσίευση: kostas720
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Γραμμών Τρόλεϊ cmegas 168 172.349 19-10-2021, 09:47 PM
Τελευταία Δημοσίευση: kostas720
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 4 Cmaniac 44 68.527 15-11-2019, 04:44 PM
Τελευταία Δημοσίευση: N1Ellinikou

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)