Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Capital.gr] Αγωγή Βερελή κατά της ΜΑΝ
#1
Αγωγή κατά της γερμανικής εταιρείας ΜΑΝ για το μεγάλο σκάνδαλο που αφορά στην προμήθεια 142 τρόλεϊ από τον ΗΛΠΑΠ το 2002, για την οποία έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις εδώ και ένα χρόνο υπέβαλε ο τότε υπουργός Χρίστος Βερελής.

Ο κ. Βερελής που είχε παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας παρότι δεν προέκυψε καμία ευθύνη πολιτικού προσώπου επανήλθε στο ζήτημα ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες στην εταιρεία ΜΑΝ που σκόρπισε μίζες παντού, αφήνοντας τον ίδιο εκτεθειμένο σε άδικες, όπως αποδείχτηκε, επιθέσεις: Μάλιστα ο κ. Βερελής αναφέρει πώς πρέπει και το ελληνικό δημόσιο να ζητήσει αποζημίωση από την εταιρεία.

Στη δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η υπόθεση των λαδωμάτων της ΜΑΝ έχει εκκαθαριστεί δικαστικά πλήρως στην Γερμανία. Έχουν ήδη υπάρξει καταδίκες και η εταιρεία έχει επιπλέον πληρώσει βαριά πρόστιμα ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ στη Γερμανία. Επιπλέον και ως τελευταία πράξη, άτομα της διοίκησης της εταιρείας έχουν υποχρεωθεί και έχουν καταβάλει χρήματα στην ίδια την εταιρεία για τη βλάβη που προκάλεσαν.

Στην Ελλάδα έχει γίνει, κυρίως μέσω της Γερμανικής δικογραφίας γνωστό, το τι έχει συμβεί και εκκρεμούν οι προσωποποιήσεις των κακουργηματικών πράξεων που έχει προσδιορίσει η προανάκριση για γνωστό κύκλο ατόμων.
Έδωσα εντολή και μεγάλη διεθνής δικηγορική εταιρεία καταθέτει στην Γερμανία αγωγή μου κατά της εταιρείας ΜΑΝ.

Ο λόγος για τον οποίο ενάγω την ΜΑΝ είναι το γεγονός ότι παρ’ ότι είχε πλήρη και ακριβή γνώση για το τι είχε προκαλέσει και πως είχε επηρεάσει και μέσω ποιων, παρέλειψε απολύτως να δηλώσει ευθύς την αλήθεια.

Έτσι αφού διέπραξε τα αδικήματα παρακολούθησε απαθώς και αποκρύπτοντας επιμελώς το τι είχε ακριβώς συμβεί, να υφίσταμαι επιθέσεις και ηθική βλάβη. Προκάλεσε με τη στάση της, τις επιθέσεις αυτές από διάφορες πλευρές, με αποτέλεσμα να επιλέξω άμεσα και αποφασιστικά από ευθιξία την παραίτηση από τη βουλευτική έδρα και την ελεύθερη υπεράσπιση του εαυτού μου χωρίς την προστασία της βουλευτικής ιδιότητας. Σήμερα όλα αυτά έχουν πλέον κριθεί, όπως έχουν κριθεί και πρόσωπα.

Πιστεύω ότι τώρα έχει σειρά και το Ελληνικό Δημόσιο να ακολουθήσει και να ζητήσει αποζημιώσεις και μέχρις ότου δοθούν αυτές να αποκλειστεί η ΜΑΝ από οποιαδήποτε δουλειά που έχει σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο».
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)